Baby Autostoeltje

Opzoek naar de beste baby autostoeltje? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op December 2021

Een baby autostoel is een belangrijk item voor ouders. Als ouder wil je natuurlijk een autostoel is die gebruiksvriendelijk is en veilig voor je baby. Het beste is om je kind achter je in de auto te vervoeren en de gordels van de autostoel vast te maken. Een autostoeltje baby wordt op veiligheid getest door onder andere te kijken wat er gebeurt als er een botsing plaatsvindt. In het verkeer kan er van alles gebeuren, dus is het belangrijk dat de autostoeltje baby of kind aan de strengste veiligheidseisen voldoet. Een autostoel moet dus voldoende bescherming bieden aan je kind. Er zijn verschillende soorten modellen en merken dat het soms wel lasting kan zijn om de juiste te vinden. Deze koopgids zet voor jou de vijf beste autostoel 2022 baby op een rij.

Beste Autostoel 2022

NaamAutostoelcodeMin.-Max. aanbevolen gewicht kindType gordel in stoeltjeMeer informatie
Safety 1st Road SafeGroep 2 en 315kg - 36kg3-puntsgordel
Maxi Cosi Rodi XP2 AutostoelGroep 2 en 315kg - 36kg3-puntsgordel
Safety 1st Road Fix AutostoeltjeGroep 2 en 315kg - 36kg3-puntsgordel
Maxi Cosi Priori SPS AutostoelGroep 19kg - 18kg5-puntsgordel
Autostoel Bebies FirstGroep 0+ en 10kg - 18kg5-puntsgordel
Titaniumbaby Autostoel VidarGroep 2 en 315kg - 36kg3-puntsgordel
Maxi Cosi CabrioFixGroep 0+0kg - 13kg3-puntsgordel
Maxi Cosi Rodi Air ProtectGroep 2 en 315kg - 36kg3-puntsgordel
Maxi Cosi Rubi XPGroep 19kg - 18kg5-puntsgordel
In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Verstelbare rugleuning en hoofdsteun
 • 3-punts gordel

Safety 1st Road Safe – Kinderstoel Auto – Full Black

Omdat elke dag een ontdekkingsreis is voor kinderen, maar ook voor ouders biedt Safety 1st veilige oplossingen voor elk moment. Dit merk heeft betaalbare producten die voldoen aan veiligheidsnormen, zodat je gerust bent van de veiligheid van je kind. Zowel indoor als outdoor helpt Safety 1st ouders om een comfortabele en veilige omgeving te creëren, waarin hun kinderen kunnen ontwikkelen en de wereld kunnen ontdekken.

Deze Road Safe autostoel is licht en makkelijk te installeren. Het heeft aan de zijkanten extra bescherming en past bijna in elke auto. De rugsteun in ook te verstellen in hoogte en de 3-puntsgordel zit op deze manier altijd perfect en comfortabel om je kind. Omdat het stoeltje licht van gewicht is, kan het gemakkelijk worden overgeplaatst van de ene naar de andere auto. Kleine kinderen kunnen ook troep maken in de auto als ze aan het eten zijn. De bekleding van deze autostoel is echter makkelijk te verwijderen en ook wasbaar. Op die manier kan je kind elke keer weer in een schone en frisse autostoel zitten. Ook is deze autostoel unisex, het is dus geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Dit Safety 1st autostoeltje is goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen Het beste  autostoeltje is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar of 15 tot 36 kg.. Het is uitermate geschikt om je kind zo nu en dan in de auto te vervoeren. Om je kind zo veilig mogelijk te vervoeren, heb je een goed passend autostoeltje nodig. Het juiste autostoeltje kies je aan de hand van de leeftijd en gewicht van je kind.

Ook te koop via:

In het kort
 • Installatie met de 3-puntsautogordel
 • Side Protection System (SPS)
 • Voorwaarts gerichte autostoel

Maxi Cosi Rodi XP2 Autostoeltje Baby Maxi cosi – Night Black

Bij Maxi-Cosi begrijpt men hoe spannend en leuk is als je een baby verwacht. Ouders willen natuurlijk tijd doorbrengen met hun kind en dat met de meest veilige producten. Daarom streeft Maxi-Cosi al bijna 30 jaar naar innovatie. Dit doen ze door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, buggy’s en autostoelen op de markt te ontwerpen. De producten krijgen dan ook de hoogste waardering.

Deze praktische kinderautostoel Rodi XP2 van Maxi-Cosi groeit met je kind mee. Het heeft een brede zitting. De rugleuning en de hoofdsteun zijn ook in hoogte verstelbaar wat zorgt voor meer comfort voor je kind. Ook kan je de rug- en hoofdsteun zowel in de lengte als in de breedte aanpassen. Dit is voordelig voor de groeiontwikkeling van je kind. De lichtgewicht Rodi XP2 installeer je eenvoudig met een 3-puntsautogordel. De autogordel heeft een optimaal verloop dankzij de speciale gordelhaken. Door middel van de side protection system van de autostoel is je kind dan ook extra beschermd.

De kinderautostoel Rodi XP2 is geschikt voor kinderen vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar  met een maximaal gewicht van 36 kg. Voor deze autostiel hoef je geen zitverhoger zonder rugleuning te gebruiken, omdat deze geen zijwaartse hoofdbescherming biedt. De Maxi-Cosi Rodi XP2 kun je installeren door middel van de 3-puntsgordel. Kinderen dragen deze gordel net als volwassenen, over hun buik en dan diagonaal over hun borst. Met de juiste autostoel kun je veilig de weg op met je kind. Dit autostoeltje is extra comfortabel en bevestig je met de autogordel.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: katoen
 • Zijwaartse bescherming
 • Isofix- aansluiting

Safety 1st Road Fix Autostoeltje – Full Red

Omdat elke dag een ontdekkingsreis is voor kinderen, maar ook voor ouders wil je natuurlijk gebruik maken van beste producten. Safety 1st biedt daardom veilige up-to-date  producten aan om het leven van jou en je kind te vergemakkelijken. Deze zijn te gebruiken voor elk moment in het leven van je kindje. Veiligheid is niet allen belangrijk in de auto, maar ook thuis, tijdens het eten en spelen. Zowel binnen als buiten is Safety 1st een hulpmiddel die helpt om een comfortabele en veilige omgeving te creëren.

Road Fix is een autostoel die vrijwel past in elke auto. Het is gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor groep 2/3. Deze stoel is uitgerust met de Isofix aansluiting. Dit zorgt voor een stabiele installatie door middel van een klik. Isofix is een wereldwijd systeem voor de bevestiging van kinderautostoeltjes in auto’s. Deze methode maakt geen gebruik van een autogordel, maar bevestigingsankers.  Op die manier wordt het autostoeltje  direct aan het chassis van de auto te bevestigd. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie en voorkomt een verkeerde installatie van het autostoeltje.

De meeste autostoeltjes zijn te bevestigen met de autogordel. Bevestig de autostoel volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing. Dat is heel belangrijk voor het veilig vervoeren van je kind. Wil je het autostoeltje voorin bevestigen, plaats dan de voorstoel zover mogelijk naar achteren, dan is het bereik van de gordel het grootst. Zet ook de airbag uit.

Ook heeft deze autostoel een zijdelingse bescherming en de hoofdsteun met impactabsorptie. Deze  zorgen ervoor dat kinderen veilig en comfortabel kunnen reizen. De hoofdsteun kun je gelijktijdig in hoogte en breedte verstellen in wel zeven verschillende posities. Ook groeit het mee met je kind.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Zijwaartse bescherming
 • Verstelbare rugsteun

Maxi Cosi Priori SPS Autostoel – Slate Black

De peuter autostoel Priori SPS van Maxi-Cosi biedt aan je kind niet alleen comfort, maar ook veiligheid. Door middel van het side protection system is je kind ook beschermd tegen ongelukken die komen van de zijkant.  De Priori kun je gemakkelijk installeren door middel van de 3-puntsgordel. De autostoel krijgt extra stabiliteit door het gordelspansysteem. De stoel heeft een hoge zitting met een comfortabele hoofdsteun, zo kan je kind gezellig naar buiten kijken en de wereld ontdekken. De Maxi-Cosi Priori heeft vier relaxstanden, zodat je kind bij lange autoritten ook goed kan slapen in de autostoel. Deze auto stoel is geschikt voor kinderen van 9-18 kg.

De peuter autostoel Priori SPS is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot circa 4 jaar. De harnasgordels kun je in hoogte verstellen, zodat de Priori met je kind meegroeit. Wilt je kind rusten in de auto? Kantel dan de autostoel in de slaapstand. Dit autostoeltje is extra comfortabel en bevestig je met de autogordel. Door de afneembare rugleuning kun je het makkelijk schoonhouden. Let er goed op dat de gordeltjes van het harnassysteem en de autogordel niet gedraaid zijn. Bij een autostoel baby is het belangrijk dat de draagbeugel altijd rechtop staat.

Bij Maxi-Cosi begrijpt men hoe spannend het is als je een baby verwacht. Ook wil je samen leuke tijden doorbrengen met je kind. Dit merk biedt niet alleen comfortabele, maar ook veilige producten. Maxi-Cosi streeft al bijna 30 jaar naar innovatie door de veiligste, meest praktische en comfortabele kinderwagens, buggy’s en autostoelen op de markt te ontwerpen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Zijwaartse bescherming
 • Gordel verstelbaar in hoogte

Autostoel Bebies First 0-18kg

Het merk Bebies First staat bekend om zijn kwalitatief goede producten. Onder andere hun meubels en ook de accessoires zijn gemaakt van stevige materialen en verschillende houtsoorten. Zo ben je altijd verzekerd van de beste artikelen voor je kind. Bebies first heeft ook artikelen voor tieners. Of je nu zoekt naar een nieuwe babykamer, een autostoel of traphekjes, Bebies First heeft het allemaal. Omdat dit merk een uitgebreid assortiment heeft, hoef je je geen zorgen te maken over het combineren van verschillende merken. Je kunt dus gemakkelijk een nieuwe babykamer inrichten. De producten van Bebies First hebben over het algemeen een subtiele uitstraling waardoor ze gemakkelijk met een bestaand interieur gecombineerd kunnen worden.

De Bebies First autostoel is ontwikkeld voor kinderen van circa 0 – 18 k en 9-18 kg wat betekend maximaal autostoel 4 jaar. De autostoel heeft een lange gebruiksduur. Ook is de schouderriem in hoogte verstelbaar. Bebies First autostoel geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0 maanden tot ongeveer autostoel 4 jaar. Het zitje wordt tegen de rijrichting in geplaatst bij gebruik van 0-13 kg. Bewezen is dat deze manier van vervoeren toch wel veiliger is dan een naar voren gericht autostoeltje.

Een autostoel baby is de meest veilige manier om je kindje te vervoeren. Een baby autostoeltje sluit veel bewegingen uit en dat is slecht voor de motorische ontwikkeling van de zuigling.Het is dan ook  ontworpen voor vervoer in de auto en niet voor ander gebruik. Tegen de rijrichting in vervoeren van baby’s is ook veiliger voor hun. Bij een aanrijding wordt de baby dan met zijn rug en hoofd in het stoeltje gedrukt.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevestiging door Isofix
 • Zijwaartse bescherming
 • 3-puntsgordel

Titaniumbaby Autostoel Vidar Groep 2,3 ISOFIX Zwart

De Titaniumbaby boosterseat beschikt over de veilige Isofix functie. Het zitje is comfortabel en handig in gebruik. Deze baby boosterseat is geschikt voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Naast het feit dat het comfortabel is voldoet het ook aan al de veiligheidseisen. Deze boosterseat groeit ook met je kind mee. De hoofdsteun kun je namelijk in de hoogte verstellen. De rugleuning kun je verwijderen, doe je dit dan kun je het gebruiker als een zitverhoger. Op zoek naar een autostoel 4 jaar?

De Boosterseat deluxe maak je vast op de voorstoel of achterbank door middel van de 3 puntsgordel in de auto. De boosterseat beschikt over Isofix bevestigingspunten in de auto, deze zijn  handig om te gebruiken en bovendien ook veilig. Met de Isofix voorkom je het schuiven van de boosterseat op de achterbank. Door de anatomisch gevormde zitting is de booster ook nog comfortabel op de langere ritten!

Titaniumbaby is fabrikant en specialist in het leveren van babyartikelen van hoogwaardige kwaliteit. Je vindt er verschillende producten bestemd voor je baby, van een buggy tot een loopstoel, van een wipstoel tot een kinderwagen. Zoals de naam het al zegt zijn deze producten gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en zijn zeer sterk. De producten hebben een moderne look en zijn zeer makkelijk en ook praktisch om te gebruiken.

Een baby autostoel is een handige en vooral veilige manier om je kind te vervoeren. Het zorgt ervoor dat je kind comfortabel kan zitten en ook veilig is. Om je kindje zo veilig mogelijk te vervoeren, heb je een goed passend autostoeltje nodig. Het juiste autostoeltje kies je aan de hand van de leeftijd en gewicht van je kindje.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: polypropyleen
 • Isofix bevestiging
 • Verstelbare schouderriem

Maxi Cosi CabrioFix Autostoel

Vervoer je baby makkelijk en veilig in de comfortabele CabrioFix baby autostoel van Maxi-Cosi. Je hoeft je baby niet eens wakker te maken hiervoor. Het enige wat je moet doen is de autostoel vastmaken in de auto met de autogordel of op een base met Isofix. Terwijl je baby heerlijk aan het slapen is kun je de maxi-cosi eenvoudig verplaatsen vanuit de auto naar binnen. De maxi-cosi CabrioFix is het enige baby autostoeltje dat in combinatie met een Isofix base hele goede reviews heeft gehad. Deze maxi-cosi is geschikt voor kinderen van 0-13 kg.

De baby autostoel CabrioFix is geschikt voor baby’s tot 1 jaar of met een maximaal gewicht van 13 kilo. Je kunt de zit- en hoofdverkleiner gebruiken voor het ondersteunen van het ruggetje, het hoofdje en het nekje van je baby. Zodra de spieren van je baby sterk genoeg zijn om zijn eigen hoofdje recht te houden, kan je de verkleiner verwijderen uit de autostoel.

De Maxi-Cosi CabrioFix kan je in de auto vastzetten met alleen de 3-punts autogordel, met de EasyBase of door middel van de Isofix. Alle opties zijn even veilig en blijven een uitstekende keuze op het gebied van veiligheid en gemak. Isofix is een systeem waarbij de autostoel direct wordt vastgemaakt op een base die word vastgeklikt zonder autogordels.Heeft de auto geen Isofix systeem, dan kan je gebruikmaken van de easybase die met de autogordel kan worden vast gemaakt. Aan de achterkant van de maxi-cosi CabrioFix kun je onder de rand twee kleine lusjes vinden die zijn verbonden aan de zonnekap. Trek aan deze lusjes om de zonnekap tevoorschijn te halen, je bevestigt de zonnekap aan de draagbeugel met deze lusjes.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Komt met een slaapstand
 • Zijwaartse bescherming

Maxi Cosi Rodi Air Protect Autostoel

De maxi-cosi kinderautostoel Rodi AirProtect is voorzien van de revolutionaire AirProtect-technologie. Wat houdt deze technologie in? Het is ontwikkeld en gepatenteerd door maxi-cosi zelf. Het vermindert namelijk het risico op hoofdletsels bij aanrijdingen die gebeuren vanaf de zijkant. Naast veiligheid biedt de AirProtect ook comfort voor je kind, doordat het als een zacht kussentje aanvoelt. De Rodi AirProtect kinderautostoel kun je gemakkelijk installeren met de 3-puntsautogordel. Het  is in de lengte en breedte te verstellen op de groei van je kind. Met de unieke ruststand is het heerlijk ontspannen reizen in de Rodi kinderstoel. Deze kinderstoel is geschikt voor kinderen van 3.5 tot ongeveer 12jaar.

De hoofdsteun heeft meerdere hoogtestanden en de zijsteunen kan je in de breedte verstellen. Is je kind moe of heeft hij slaap? Dan kun je de autostoel kantelen  in de slaapstand zodat je kind prettig kan rusten in de auto. Gebruik liever geen zitverhoger zonder rugleuning te gebruiken, omdat deze geen zijwaartse hoofdbescherming biedt.de AirProtect technologie biedt optimale bescherming aan het hoofd en nek van je kind.

Met de 3-puntsautogordel kan je de maxi-cosi Rodi AirProtect gemakkelijk vast maken in de auto. Is je kind aan het slapen? Geen problem,want door het lichtgewicht verplaats je de Rodi ook gemakkelijk naar een andere auto of naar binnen. Je kind draagt in de Rodi de autogordel net als volwassenen over de buik en diagonaal over de borst. Op die manier is hij optimaal beschermd. Autstoelen zijn dus een veilige en makkelijke manier om je kind mee te nemen in de auto. Neem altijd een autostoel die goed past bij je kind.

Ook te koop via:

In het kort
 • Verwijderbare kleding
 • Slaapstand functie
 • Zijwaartse bescherming

Maxi Cosi Rubi XP Autostoel Universal – Night Black

Met het intuïtieve gordelinstallatiesysteem van de maxi-cosi peuter autostoel Rubi XP, kun je binnen enkele minuten de autostoel vastmaken in een handomdraai. De Maxi-Cosi kun je  gemakkelijk vastmaken met een 5-puntsautogordel.  Het gordelspansysteem geeft de Rubi autostoel extra versteviging. De zijwaartse bescherming zorgt ervoor dat je kind ook van de zijkanten is beschermd tegen ongelukken. Het heeft een hoge zitting, waardoor je kind lekker naar buiten kan kijken. De maxi-cosi Rubi XP heeft een comfortabele hoofdsteun en harnasgordel die je tegelijk kan verstellen. Daarnaast heeft het vier praktische relaxstanden van zit- naar slaappositie als je kind moe is en wilt slapen. Deze maxi-cosi is geschikt voor kinderen van 9maanden tot ongeveer 4jaar.

De harnasgordels en hoofdsteun zijn in hoogte te verstellen, zodat de autostoel met je kind meegroeit. Als je kind moe is en wilt slapen kun je het eenvoudig kantelen zodat het in de slaapstand is. De 5-puntsgordel zorgt ervoor dat je kind stevig in de stoel zit, ook tijdens het De maxi-cosi Rubi XP bevestig je eenvoudig met de 5-puntsautogordel op de zitting van de achterbank in de auto. Het gordelinstallatiesysteem in combinatie met de gordelspanner zorgen ervoor dat je de Rubi makkelijk en extra stevig vastzet in de auto. Je kind zit op die manier niet alleen comfortabel, maar is ook veilig. Om je kind zo veilig mogelijk te vervoeren, heb je een goed passend autostoeltje nodig. Het juiste autostoeltje kies je aan de hand van de leeftijd en gewicht van je kind. Deze maxi-cosi is geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Ook te koop via:

Meer informatie Autostoeltje Baby

Als je met een baby of jonge kinderen in de auto zit dan ben je dus verplicht om een autostoel aan te schaffen. Gewone autogordels zijn niet geschikt voor baby’s en hele jonge kinderen. Maar om ze toch veilig te vervoeren  kun je daarom een autostoel aanschaffen. Deze hebben namelijk hun eigen gordels, zodat je je kindje toch veilig kan vervoeren. Je mag je kind zowel naast je voorin als achterin de auto vervoeren. Beiden zijn even veilig, maar er wordt aangeraden om ze liever op de achterbank te plaatsen. Voorin kun je namelijk afgeleid worden tijdens het rijden. Sommige autostoeltjes voor peuters en grotere kinderen hebben een vangtafel, ook wel bekend als ‘shield-zitjes’. Deze stoeltjes zijn gebruiksvriendelijk en bieden meer bescherming dan wanneer je kind alleen een gordel om heeft. Probeer het eerst uit voordat je een koopt, want niet alle kinderen vinden het prettig om op die manier te zitten.

Veiligheid kinderzitje auto

Baby’s tegen de rijrichting in vervoeren  is ook veiliger. Bij een aanrijding wordt de baby dan met zijn rug en hoofd in het stoeltje gedrukt. Rijdt de baby met de rijrichting mee dan kunnen zijn hoofd en nek een flinke klap krijgen naar voren. Totdat een kind 18 maanden oud is, zijn de wervels nog niet sterk genoeg. Jonge kinderen zijn nog niet sterk genoeg of verder ontwikkeld om deze schokken op te kunnen vangen. Een autostoeltje voor baby’s is daarom de meest veilige manier om je kind te vervoeren. Een baby autostoel sluit veel bewegingen uit en dat is slecht voor de motorische ontwikkeling van de zuigling. Een autostoeltje baby is dan ook alleen ontworpen voor de auto en niet andere doeleinden. Sommige stoeltjes hebben als extra mogelijkheid de ligfunctie. Is je kind moe van het lang zitten of wilt hij slapen? Dan klap je de autostoel om in de ligfunctie.

Beste autostoel baby draagt bij aan de veiligheid

Het wordt afgeraden om een tweehands zitje te kopen voor baby’s en jonge kinderen. Je weet nooit of er een ongeluk mee is gebeurd en of alles nog prima werkt. Alleen als je heel zeker weet dat het nog goed is te gebruiken, dan kun je het aanschaffen. Bij een ongeluk kan de kracht die bij een botsing op een autostoel  wordt uitgeoefend ervoor zorgen dat het stoeltje daarna niet meer veilig te gebruiken is. Dat is een risico die je niet wilt nemen. Ook ben je bij een tweedehandse zitje niet zeker als al de onderdelen aanwezig zijn en ook nog werken. Koop in elk geval nooit een zitje zonder de gebruiksaanwijzing. Aan de hand hiervan kun je controleren of alles werkt en kun je het correct kunt installeren. Gebruik een autostoel niet langer dan een jaar of zes na aankoopdatum. De veiligheid neemt af na verloop van tijd onder invloed van zonlicht bijvoorbeeld waardoor het kunstof langzaam verouderd en de veiligheid kan afnemen.

Er is zoveel keuze, dat je waarschijnlijk niet meteen een keuze kunt maken welke autostoel je moet kopen. Het belangrijkste om te controleren is als het voldoent aan de veiligheidsnormen. Dit kun je herkennen aan het labeltje. Welk autozitje je uiteindelijk kiest, is natuurlijk afhankelijk van je situatie, de lengte en leeftijd van je kindje, jouw budget en voorkeuren.