Baby Zwembadjes

Opzoek naar de beste baby zwembadjes? Wij hebben een selectie gemaakt van meerdere zwembad baby die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied zoals de bestway zwembad. Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op December 2021

Met je baby gaan zwemmen leert je kindje al heel vroeg gewend raken aan water. Sommige baby’s vinden dat meteen prettig in een zwembad baby en weer anderen moeten wennen aan water. Hoe jouw baby erop zal reageren zal je gauw ontdekken. Het mooie aan babyzwemmen is dat het een activiteit is die je met je baby kan doen al vanaf ongeveer zes weken na de bevalling. En het zorgt voor een goede hechting tussen jouw en je kindje, helpt de spieren ontwikkelen en bevordert de motoriek. Het is dus niet verwonderlijk dat steeds meer ouders er voor kiezen een baby zwembadje aanschaffen. Uit het enorme assortiment dat er beschikbaar is, hebben wij een top 10 beste baby zwembadje gemaakt zoals de bestway zwembad om de keuze voor het juiste babyzwembadje te vergemakkelijken.

Top 10 Beste Baby Zwembadje 2022

NaamType zwembadVormKleurMeer informatie
Intex roze zwembadOpblaasbaarzwembadVierkantRoze
Sunset GlowOpblaasbaarzwembadRondMeerdere kleuren
Bestway BabyzwembadOpblaasbaarzwembadVierkantWit
Intex Opblaasbaar BabybadjeOpblaasbaarzwembadRondWit
Nijntje Opblaasbaar Baby ZwembadOpblaasbaarzwembadRondWit
NijntjeOpblaasbaarzwembadOvaalWit
Intex Dino Spray Baby ZwembadOpblaasbaarzwembadRondBlauw
Rood Buiten Baby zwembadjeOpblaasbaarzwembadRondRood
Intex Royal Castle KasteelOpblaasbaarzwembadRondGrijs
EverEarth zwembadkleedOpzetzwembadRondBlauw

[toc]
In het kort
 • Gemaakt uit stevige kwaliteit vinyl
 • Bevat een CE keurmerk
 • Inhoud: 166 Liter

Waarom Intex baby zwembad?

Dit zwembadje heeft de vorm van een vierkant en is te gebruiken als baby badje of in een douchebak voor de baby. Het heeft een afmeting van 85 x 85 x 23 cm en komt in de kleur roze. Het materiaal bestaat uit hoogwaardige vinyl dat lekker zacht zal aanvoelen tegen de huid van je kind n de rand ervan heeft twee ringen. Het is ideaal voor kinderen vanaf 3 jaar.

Dit zwembadje is in de vorm van een vierkant en heeft de kleur roze. Het materiaal is opgebouwd uit hoogwaardige vinyl en is daardoor compact en stevig. Zowel de bodem als de randen zijn opblaasbaar en zal lekker zacht tegen de huid van je kind aanvoelen. Met dit zwembadje dat een maximale inhoud heeft van 166 Liter water zal jouw kindje heel veel speelplezier beleven. Je kunt hem gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar.

Regent het buiten en kunnen jullie ook niet op het terras? Dan kies je ervoor om het binnen te plaatsen. Met een afmeting van 85 x 85 x 23 cm is zal het niet veel ruimte in beslag nemen. Je kindje kan zijn spelpret gewoon voortzetten. Tover het om tot een ballenbak of gebruik het als een tijdelijke opslagplaats voor overig speelgoed. De mogelijkheden zijn er zat met dit ontwerp. En over de prijs hoor je ons al helemaal niet klagen. In het pakket zit ook een reparatiesetje bij.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevat een CE keurmerk
 • Bevat een opblaasbare bodem
 • Heeft 3 ringen

Waarom Intex Zwembad Baby Sunset Glow?

Het tweede product die we voorstellen is ook van het merk Intex. Hun oogmerk is om producten van hoogwaardige kwaliteit te leveren met een goede prijs. En ook met dit product is dat doel bereikt. Het is een fleurige opblaasbaar zwembadje die  de vorm heeft van een cirkel. Net als bij het vorig product kun je niet alleen de randen, maar ook de bodem opblazen. Dat zal zeker goed aanvoelen voor uw kindje.  De drie ringen van het badje bestaan uit felle kleuren die de aandacht trekken en voor vrolijkheid zorgen.

De afmeting is 114 X 25 cm en is geschikt voor kinderen tussen de één en drie jaar. Wil je het voor grotere kinderen dan bestaat de mogelijkheid om het in grotere formaat te bestellen. Met dit zwembadje zal je kind eindeloos waterplezier beleven. En als het even niet kan dan kun je ze ook bezighouden door er andere speeltjes in te doen waar ze mee kunnen spelen. Of gewoon veranderen tot een babyboxje. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook snel schoongemaakt.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal gemaakt van PVC
 • Met opblaasbare bodem
 • Komt met een reparatiesticker

Waarom Bestway Babyzwembad?

We stappen nu over naar een ander merk, deze keer een babyzwembad van Bestway. Het model is een witte vierkant, waarvan de drie ringen en de bodem opblaasbaar zijn. De afmeting is 86 X86 X25 cm, klein genoeg om in de meeste douchecabines geplaatst te kunnen worden. Bestway richt zich erop om jou ook thuis het vakantiegevoel te kunnen laten beleven. Je baby weet misschien nog niet hoe dat aanvoelt, maar met dit zwembadje zullen ze intense plezier meemaken.

Het is makkelijk op te zetten en ook vrij vlot leeg te laten lopen en op te bergen. Kinderzwembadjes zijn niet alleen geschikt voor thuisgebruik. Ook als je voor een weekendje weg gaat of voor langere tijd op vakantie zal gaan. Doordat ze licht en klein zijn kun je je zo meenemen. En met de stevige kwaliteit van dit badje hoef je iet bang te zijn dat het snel beschadigd zal raken. Jou kleintje kan dus ook op zijn manier genieten van water. Of het nou thuis is of lekker op een vakantieplekje. Bestway streeft ernaar en ze slaan de plank niet mis met de product.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt uit vinyl
 • Heeft een watercapaciteit van 33 liter
 • Ideaal voor baby’s

Waarom Dinosaurus zwembad baby?

Dat Intex een overbekend leverancier is van zwembad baby staat vast en dat merk je ook aan dit model babybadje met dinosaurussen print. Het ziet er fleurig en uitnodigend uit, precies waar kinderen van houden. Vooral als jouw kindje water schuw is. Met dit zwembadje wordt hij aangelokt en zal hij zeker wennen aan water, want ook op de bodem zitten de prints van dinosaurussen.

Het badje heeft een ronde vorm en een afmeting van 51 x 22 cm. Verder bestaat het uit goed kwaliteit vinyl. Hierdoor is het stevig en bij het opblazen voelen de randen en de bodem zacht aan. Ultieme zitgenot voor uw baby. Met een maximale capaciteit van 33 liter aan water is het geschikt voor jonge kinderen en uiteraard jouw toezicht op het waterplezier. En het opblazen en leeg laten lopen is zo gebeurt. Bovendien kun je het gebruiken voor andere activiteiten voor je kind: veranderen tot een luchtbedje, een tijdelijke speelplek of zelfs een opbergplek voor speelgoed.

Ook te koop via:

In het kort
 • Is gemaakt van kunststof
 • Kan een inhoud aan van 3 liter
 • Bevat een opblaasbare bodem

Waarom babybadje Nijntje?

Het design van dit zwembadje is net een beetje anders dan de rest. De speelboog waaraan speeltjes hangen is een aantrekkingsmechanisme voor je baby. Met een afmeting van 99 x 102 x 13 cm en een ringen in plaats van twee of drie is het geschikt om te gebruiken voor baby’s vanaf de geboorte. De felle kleur van de speelboog zal je baby gegarandeerd de handjes doen uitstrekken om de speeltjes die eraan hangen aan te raken. Dit is een geschikte badje om je baby te laten wennen aan water.

De bodem en de ring zijn opblaasbaar en zullen zich aanpassen aan de zachte huid van je baby. Een andere manier hoe je dit ook kunt gebruiken is door het mee te nemen naar het zwembad en je kind erin te plaatsen. Bij jonge kinderen, zeker pasgeboren baby’s is het belangrijk om goed op te letten dat ze niet snel afkoelen en daar is rekening mee gehouden bij het ontwerp van dit model. Dit is een top zwembadje die praktisch en makkelijk is en waarmee je jouw baby’s waterplezier fantasierijk zal maken.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt in een unieke ovale vorm
 • Kan een inhoud aan van 10 liter
 • Bevat een opblaasbare bodem

Waarom Nijntje?

Het volgend product is ook van het merk Nijntje. Deze heeft een ovaalachtige vorm met verticale strepen die meteen de aandacht trekken. Nijntje staat afgebeeld op het zwembadje en het geheel oogt kleurig en fris. Het badje is te gebruiken bij kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Zwemmen helpt het kind wennen aan water en stimuleert een hechte band tussen ouder en kind. Teven is het een perfecte en leuke manier om ook de ontwikkeling van de spieren en motorieke bewegingen van het kind te bevorderen. Buitendien krijgt je kind ook de kans om zijn uithoudingsvermogen op te wekken.

Bij babyzwemmen is het belangrijk om te letten op de temperatuur van het water en het kind niet langer dan 30 minuten in het water te laten in het zwembad baby. Dit badje is ontworpen voor jonge kinderen en kan dus ook onder de douche gebruikt worden zowel thuis als de vakantieplezier die jullie gepland hebben. Met een opblaasbare bodem krijgt je kind ook het comfort van zacht zitten.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevat ingebouwde sproeier
 • Vulbaar tot 17 cm hoog
 • Komt met handig uitloopventiel

Waarom Dino Spray?

Een opvallende, creatieve zwembadje waarmee je baby de beste waterplezier mee kan beleven. Het is in de vorm van een dinosaurus, waarbij het buikje het badje vormt. De rug van de dino is in de vorm van een boog en daarin zit er een gaatje waaruit water sproeit. Je hoeft dus niet zelf je baby nat te sproeien, dat doet dit badje op een effectieve, kindvriendelijke manier. Om de sproeier te activeren moet je die wel op een tuinslang aansluiten. Het komt goed uit voor de zonnige dagen waar je baby niet zo gauw zal afkoelen. En je zal gauw merken of je baby echt van water houdt of er toch liever voor kiest om niet gesproeid te worden.

Dit Intex babyzwembadje kan opgevuld worden tot maximaal 17 cm en wordt geleverd met reparatiemateriaal er bij. De afmeting is 119 x 165 x 117 cm en is makkelijk op te blazen. De kwaliteit is top en sluit goed aan op de prijs die ervoor gevraagd wordt. Wil je jouw pasgeboren baby op een interessante en leuke manier laten wennen aan water? Dan is dit badje weker de moeite waard.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevat een zonnescherm
 • Voor baby’s vanaf 18 maanden
 • Bevat een opblaasbare bodem

Waarom Playing Kids?

Dit zwembadje is echt een ‘eye catcher’ met de felle kleuren en zonnebescherming in de vorm van een dier. Kinderen van 18 maanden kunnen er gebruik van maken en je hoeft je geen zorgen te maken met de zon. Met een UPF 40 zonnebescherming doet het dakje goed werk. Super goed voor als je een dagje naar het strand wilt met je baby. Schijnt de zon niet of gebruik je het in de schaduw dan is het dakje makkelijk los te koppelen van het badje.

Het komt in de afmeting 107 X 97 X 74 cm, voldoende ruimte voor uw kleintje om te genieten van het water. Als extra krijg je een tasje erbij om na gebruik het opblaasbaar badje in te doen. Evenals de andere badjes is deze ook vrij makkelijk schoon te krijgen en uit te laten lopen. Idem dito kun je het overal mee nemen en gebruiken. Het enige wat je er dan wel bij moet hebben is een baby? en water. Voorts heeft Playing Kids ook rekening gehouden met de bodem van het badje; die is opblaasbaar en zal zacht aanvoelen tegen de bips van uw jonkie.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van vinyl
 • Komt met opblaasbare bodem
 • Beschermt kind tegen zonlicht

Waarom Royal Castle Kasteel?

Een zwembad baby voor een kleine koning of koningin. Intex doet het weer met dit model. Je kleintje krijgt hiermee materiaal om te fantaseren over prinsen en prinsessen terwijl hij lekker aan het waterspelen is. Een mooie uit het oog springende design die niet alleen zacht aanvoelt, maar ook van stevig materiaal is gemaakt.

Het is makkelijk op te zetten en de afmeting van 122 x 122 zorgt ervoor dat het overal past, ook in een kleine omgeving. Wil je het binnen gebruiken, dan tover je het om tot een kasteeltje van knuffels of balletjes. Je dreumes zal er zeker van genieten.

Het dakje van het kasteeltje biedt bescherming tegen de zon en de bloem aan de rand van het kasteeltje kan losgemaakt en teruggeplaatst worden. Dit is een duurzame baby zwembadje die tegen een stootje kan en waar jou kind  heerlijk in kan spelen, vooral als je extra speeltjes erbij plaatst.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van polyester
 • Strandkleed en zwembadje in 1
 • Komt met tasje/emmertje

Waarom EverEarth 3 in 1?

Dit product verdiend een plek in deze lijst. Het is ten eerste een zwembadkleed van 178 cm dat bestaat uit polyester en TPU materiaal, waarbij inbegrepen zit een tasje die je ook als emmertje kan gebruiken en die een afmeting van 32 cm hoog en 14 cm diameter heeft. Hiermee maak je zo je eigen zwembad op het strand of lekker thuis in de tuin. Een geweldige activiteit om samen met je gezin uit te voeren. En als je het anders wilt gebruiken dan keer je gewoon de kleed om en krijg je een zwembadje waar je jouw kindje van kunt laten genieten. De derde optie is om het te gebruiken als strandkleed, lekker met z’n allen geniet van de zon.

Met dit product leer je jou kindje op verschillende manieren om met water om te gaan en tegelijkertijd helpt het jullie als gezin een hechtere band vormen. Ook deze kun je zo inpakken en meenemen op reis, tijdens een camping, naar een waterpretpark of wat je nog meer kan bedenken.

EverEarth is milieubewust en bij elke verkoop van een product planten ze een boom. Zo help je dus ook de natuur onderhouden die straks door onze kinderen beheerd zal worden…mooi toch? Een goed doel die je zeker kunt ondersteunen.

Ook te koop via:

Babyzwembadje, waar moet je op letten?

Wil je in alle rust je baby watergewenning aanleren? Dan kies je uiteraard voor de aanschaf van zo’n baby zwembad. De prijzen vallen mee en het is multifunctioneel. Daarnaast hoef je niet zoveel tijd uit te trekken voor voorbereiding voor een bezoekje aan het zwembad met je baby. Het gebeurt op jouw tijd en tempo en lekker thuis. Dus die privacy. Maar ook het gemak zit er dik in met zo’n opblaasbaar zwembad baby. Toch zijn er enkele zaken waar je als ouder rekening mee dient te houden als je gaat babyzwemmen:

 • Temperatuur van het water

Baby’s kunnen snel afkoelen, zeker als ze nog heel jong zijn. Let dus goed op je baby als je met hem gaat babyzwemmen. Ook is het belangrijk om niet meer dan 30 minuten in het water te blijven met je kind. Vooral als het water chloor bevat. Te lange blootstelling hieraan is schadelijk voor je baby. Sommige baby’s zijn beginnen binnen een kwartier al te bibberen en raken gauw moe. In dit geval is het raadzaam om de baby uit het water te halen. Niet elke kind is hetzelfde en het is belangrijk dat je jouw kind goed observeert in het water, zodat je weet wat te doen.

 • Wat je allemaal nodig hebt

Ook al kies je ervoor om je baby te laten wennen aan water middels zo’n zwembadje, dan nog zijn er enkele spullen die je hiervoor nodig hebt. Je kunt kiezen tussen een zwemluier en een badpakje of beide. Verder een omslagdoekje of badjasje die je klaar hebt liggen om je baby in te wikkelen. Vooral als je hij het koud begint te krijgen.

 

Wordt je baby ouder dan kun je het zwembadje als speelbox gebruiken. Het is niet alleen zachter voor de baby, maar ook makkelijker op te ruimen. Ze kunnen nog steeds met water of spelletjes zonder water doen en dat kan ook nog zowel binnen als buiten het huis. Met zo’n zwembadje doe je een investering waar je nog lang van kunt genieten.

Voordelen van een zwembadje baby

Niet verwonderlijk dus dat babyzwemmen zo populair wordt onder ouders. En om je als ouder tegemoet te komen kun je in plaats van naar het zwembad te gaan een zwenbadje baby aanschaffen. Het gaan naar een zwembad brengt heel veel met zich mee; is het kindvriendelijk? Hebben jullie genoeg ruimte om te zwemmen? Is het niet te druk voor jou en je baby? Hoe zit het met de hygiëne? Allemaal zaken waar je op moeten bij het kiezen van een zwembad. Daarom biedt een baby zwembadje een goede uitkomst. Je kunt je baby naar hartenlust en op het tijdstip dat jou het best schikt laten wennen aan water. Verder kun je het zwembadje ook als speeltje voor binnen en buiten gebruiken, zelf nadat het kind wat groter is geworden.

Er zijn verschillende soorten baby zwembadjes zoals bijvoorbeeld opblaasbare babybadjes, maar ook opzetzwembadjes en dat maakt het niet gemakkelijk om de juiste die bij jouw past uit te kiezen. Uit het grote assortiment aan baby zwembadjes hebben we een top tien gekozen om het zoeken voor ouders te vergemakkelijken.