Badspeelgoed

Opzoek naar de beste badspeelgoed? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Leeftijd is zeer belangrijk en we laten hier ook verschillende jaren zien zoals badspeelgoed 2 jaar, badspeelgoed 3 jaar etc.

Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op November 2021

Badspeelgoed is een must voor kinderen tijdens het baden. Als ouder kun je kiezen uit verschillende soorten speelgoed zoals schelpjes, eendjes of gewoon emmertjes. Speelgoed maakt het baden leuker en zorgt ervoor dat kinderen uitkijken om in bad te gaan. Niet alle kinderen vinden in bad gaan even leuk. Gelukkig bestaat er heel wat badspeelgoed dat badtijd een stuk leuker maak. Dit soort speelgoed is speciaal gemaakt om nat te worden. Je kunt het dus niet alleen in de badkamer gebruiken, maar ook als je gaat zwemmen. Badspeelgoed is meestal gemaakt van rubber of plastic. Ben je toe aan nieuw leuk badspeelgoed of wil je iemand een kraamcadeau geven? Deze koopgids zet voor jou de leukste badspeelgoederen op een rij.

Top 10 Beste Badspeelgoed

NaamAanbevolen leeftijdMateriaalKleurMeer informatie
Nûby Badspeeltjes Letters en Cijfers1 - 4 jaarRubberMulti colour
TOMY Octopals1 - 3 jaarKunststofMulti colour
SES Soep in bad2 - 5 jaarPlasticGroen
Bumba: badfiguurtjes in foam0 - 2 jaarKunststofMulti colour
VTech Blub Blub Bad Chris Clownvis1 - 4 jaarKunststof | PlasticWit | Oranje
Shuffle Aqua - Paw Patrol3 - 5 jaarKunststofMulti colour
Ses Verven in Bad3 - 5 jaarFoamMulti colour
Sophie de Giraf1 - 2 jaarRubberMulti colour
Chicco Badbloem1 - 2 jaarKunststofMulti colour
Munchkin Thee & Cupcake Set2 - 5 jaarPlastic | KunststofRoze

 

In het kort
 • Materiaal: rubber
 • Zelfklevend als het nat is
 • Makkelijk te reinigen

Nûby Badspeeltjes Letters en Cijfers

De producten van Nûby zijn gericht op voeding, verzorging en spelen in zowel de bad- als kinderkamer. Het is dus een merk voor (toekomstige) moeders die alleen het beste willen voor hun kindje. Dit merk is wereldwijd het snelst groeiende babymerk en wordt verkocht in vele internationale landen. Nûby heeft voor elk kindje wel wat. Met de bijtringen van Nûby is jouw baby urenlang bezig. De ringen zijn voorzien van vrolijke kleurtjes, lichtjes en zelfs melodietjes om jouw kleintje te vermaken. De sabbelzakjes zijn de ideale manier om jouw kindje kennis te laten maken met vaste voeding en de tandjes door te laten komen. Je stopt het voedsel simpelweg in het zakje en jouw kleintje kan naar hartenlust knabbelen zonder dat er een risico is op verstikkingsgevaar. Met de Nûby badkamerspeeltjes verveelt je kind zich niet, ook niet tijdens het baden. Je weet het, de producten van Nûby zijn speciaal gemaakt om jouw baby’s eerste maanden een fantastische tijd te laten zijn.

De Nûby badletters en cijfers maken van je kindjes badtijd een leuke en leerrijke ervaring. De set bestaat uit 36 letters en cijfers en deze kunnen drijven in het water en kleven aan de badwanden wanneer ze nat zijn. Ze maken van badtijd een leuke en leerrijke ervaring. Je kindje kan de letters van zijn naam leren kennen, leren tellen met de cijfertjes en ze mooi op volgorde op de badwand kleven. Het zal ongetwijfeld het nieuwe lievelingsspelletje van je kleuter worden in bad. De set komt in vrolijke frisse kleuren en zijn zodanig gemaakt dat ze comfortabel zitten in een kinderhand.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Kleeft aan badtegels
 • Geschikt voor in bad/ opblaasbadje

TOMY Octopals

De TOMY Octopals zijn een wonderlijk en kleurrijk badeiland van een octopus-mama en haar 8 baby‘s. De octo moeder dient als watergieter en de baby‘s kunnen met hun zuignappen aan het bad en badtegeltjes geplakt worden. Knijp je erin dan spuit er water uit de octo baby’s. Bovendien heeft iedere octopus een eigen nummer waarmee hij aan het overeenkomende nummer op het octopuseiland gekoppeld kan worden. Dit is ook leerrijk voor de kinderen. Met deze ocotpals genieten kinderen van waterpet en leuke spelletjes tijdens het baden. Schaterlachen in het water, dat bieden de vrolijke en kleurrijke waterspeeltjes van TOMY. Eindeloos speelplezier tijdens het badderen voor peuters, kleuters, kinderen en hun ouders/verzorgers.

Of het nu in de badkuip, opblaasbadje of in het pierebadje is, TOMY heeft voor alle wateractiviteiten passende producten. Badderen is een fantastisch moment om al spelend een band te vormen met je kind. Daarbij is ‘het in bad gaan’ een veel gebruikte routine voor het slapen gaan. Met de badspeeltjes van TOMY wordt badtijd nog leuker. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Ze hebben niet alleen heel veel plezier, maar kunnen samen met hun ouders ook leren van de leuke spelletjes. Niet alle kinderen vinden het even leuk om in bad te gaan. Maar met zulk leuk badspeelgoed wordt in bad gaan leerrijk en ook leuk. De ocotpals komen in verschillende frisse kleuren en zitten ook goed in een kinderhand. Doordat ze zacht zijn kan jouw kind er comfortabel mee spelen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: plastic
 • Foam dat drijft
 • Plakt aan tegels

SES Soep in bad

Bij de producten van SES staat de veiligheid, plezier en  ontwikkeling van het kind centraal. Vanuit de fabriek in Enschede bedenkt, ontwikkelt en produceert SES jaarlijks wel 80 nieuwe producten voor kinderen. Deze producten zijn niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Van verf, klei, strijkkralen en complete knutselsets voor jongens en meisjes. Maar ook outdoor speelgoed, aqua sets en schmink ontbreken niet in het assortiment. Al meer dan 40 jaar is SES Creative B.V. de specialist in creatief speelgoed.

SES Soep in bad is de leukste waterspeelset voor kinderen. Verander jouw badkuip in een grote pan soep met deze unieke set van SES Aqua Doe de ‘bouillon’ (kleurtablet) in het water. De tablet begint te bruisen en kleurt het water groen. Vervolgens kun je ingrediënten toevoegen, koken en weer afgieten. Deze speelset heeft unieke kleuren voor in bad. Het foam drijft op het water en plakt aan de tegels. De kleurtablet kleurt alleen water, niet je huid of het bad. Verder bevat het  geen kleine onderdelen, dus het is helemaal veilig voor kinderen.

Badspeelgoed is speciaal ontwikkeld om nat te worden. Dit speelgoed kun je niet alleen in de badkuip gebruiken, maar ook in een opblaasbaar badje. Het leuke van badspeelgoed is dat kinderen uitkijken naar badtijd. Daar kunnen zij op een leuke en leerrijke manier worden beziggehouden met dit speelgoed. Na het baden kun je het speelgoed spoelen,  afdrogen en wegzetten voor de volgende bad.  Baden wordt dus veel leuker als kinderen samen met hun ouders kunnen spetteren en genieten van vrolijk speelgoed.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Gemaakt van foam
 • Kleeft aan badkuip

Bumba: badfiguurtjes in foam

Het enthousiaste en creatieve Studio 100 is er voor alle kinderen. Van televisieprogramma’s tot spellen, ieder kind kan zich dagelijks uren vermaken met zijn of haar grootste idolen. Onder Studio 100 vallen namelijk verschillende bekende figuren zoals Kabouter Plop, Mega Mindy, Maya de Bij, K3 en Samson en Gert, ze komen allemaal voorbij. De programma’s van Studio 100 bevatten geen geweld en agressie, want vrolijkheid, dat is waar het om draait. Zo kan je het je kinderen met een gerust hart toevertrouwen. Kinderen die fan zijn van een programma kunnen daar vaak geen genoeg van krijgen. Daarom heeft dit merk ook microfoons en cd’s voor het zingen van de mooiste liedjes. Maar ook puzzels en knuffels voor de kleintjes en verkleedkleren waarmee je echt op je idool lijkt behoren tot het assortiment. Studio 100 laat kinderdromen uitkomen, niet meer, niet minder. Naast leuk speelgoed is er ook leerrijk speelgoed.

Niet elk kindje vindt het leuk om in bad te gaan. Maar met het speelgoed van Bumba komt daar verandering in. Lekker plonsen in het bad wordt nog leuker met deze badfiguurtjes van Bumba en zijn vriendjes. Kleef de badfiguurtjes aan de rand van het bad en laat Bumba doldwaze en vooral natte avonturen beleven met jou en je kinderen. De badfiguurtjes komen in de vormen van dieren en personen en hebben vrolijke kleuren. Ook zijn ze zacht en passen dus comfortabel in een kinderhand. De badfiguurtjes zijn gemaakt van foam en drijven dus op het water in je badkuip. Je kind kan er lekker mee dobberen en spetteren. Geschikt als badspeelgoed 0- 2 jaar.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof, plastic
 • Geluidseffecten
 • Leuke kleur/ print

VTech vtech Badspeelgoed Blub Blub Bad Chris Clownvis

Spelen is het fundament voor de ontwikkeling van je kind. Een manier om de wereld te ontdekken, nieuwe dingen te leren, contact te leggen en zelfstandiger te worden. Om kinderen van alle leeftijden en ontwikkelingsfasen hierbij te helpen, ontwikkelt VTech technologisch hoogwaardige, educatieve en sprekende speelproducten. Dat doen ze samen met in combinatie met andere kinderen, ouders, pedagogen en speelgoedspecialisten. Zo sluit het VTech speelgoed perfect aan op de belevingswereld van jonge kinderen en wat ze leren op school. Vtech is er voor baby’s, peuters, juniors.

Spetter en leer met Blub Blub Bad en ontdek de waterwereld. De kinderen kunnen drukken op de knipperende gezichttoetsen om geluidseffecten, vrolijke zinnetjes en gezongen liedjes te horen. Badspeelgoed is gemaakt om nat te worden en je kan het dus meenemen in de badkuip of ander badje. Het kan drijven op het water en de kinderen kunnen spetteren in het water en luisteren naar de grappige geluiden en leuke muziektoontjes. De badspeeltjes herkennen de Splash Points van de speelsets. Het speelgoed komt in een leuke vrolijke kelur en is speciaal gemaakt voor een kinderhandje. Het zit dus comfortabel in het hand van je kind en je kind kan er vrolijk mee spelen.

Niet alle kinderen vinden het even leuk om in bad te gaan. Met leuk badspeelgoed maak je badtijd niet alleen leuker, maar ook leerrijk. Kinderen kunnen met hun ouders genieten van badspeelgoed in vrolijke kleuren en het speelgoed plakt ook aan de tegels. Badspeelgoed is speciaal gemaakt om nat te worden en kan dus eenvoudig schoongemaakt worden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: kunststof
 • Mag nat worden
 • Plakt aan tegels

Shuffle Aqua – Paw Patrol Badspeelgoed

Badspeelgoed is een leuk alternatief voor kinderen en ouders om het baden een stuk leuker te maken. Niet alle kinderen houden ervan om aan het eind van de dag te stoppen met spelen en dan te baden. Met verschillende soorten badspeelgoed wordt badtijd leuk en leerrijk. Als ouder heb je dan minder moeite om je kind in bad te stoppen en kijken zij ook uit naad badtijd.

Met deze memo spel van Paw Patrol is jouw kind zoet tijdens het baden. Speel een Memospel of leg een leuke puzzel met de favoriete Paw Patrol figuren van jouw kind. Met de leuke Shuffle aqua spellen kun je twee leuke spelletjes spelen in bad of onder de douche. Worden de kaarten nat? Geen nood, de natte kaarten blijven plakken op de rand van het bad of op de badkamertegels. Dit is een leuke manier voor jouw kind om een puzzel te maken of memo te spelen. Bij Memo is het doel om zoveel mogelijk paartjes te verzamelen. Om beurten mag elke speler twee kaartjes omdraaien. Heb je twee dezelfde kaartjes omgedraaid, dan heb je een setje en mag je nog twee kaartjes omdraaien. Onthoudt goed welke kaartjes de andere spelers omdraaien, want die informatie kun jij ook gebruiken. De speler met de meeste paartjes wint het spel.

Kinderen kunnen dit samen spelen, maar ook als ouder kun je het met ze spelen. Het is een leerijke manier om te leren onthouden. Omdat de kaarten nat mogen worden zijn ze niet alleen geschikt voor in bad, maar ook als je kind in een opblaasbaar badje zit.

Geschikt als badspeelgoed 3 – 5 jaar.

Ook te koop via:

In het kort
 • Verf op waterbasis
 • Veilig voor je kind
 • Gemakkelijk spoelbaar

Ses Verven in Bad

Kinderen vinden het leuk om overal waar ze maar kunnen te kleuren of te verven. Maar natuurlijk wil je niet dat je huiskamer opeens onder de verf zit, vooral als deze moeilijk is om weg te krijgen. Maar wat dacht je van verven terwijl je kinderen aan het baden zijn? Badspeelgoed is speciaal ontworpen dat het nat mag worden en ook zodat kinderen minder moeite hebben om aan het eind van de dag in bad te gaan. Ook mag het gewoon nat worden, want daarvoor is het gemaakt.

Verven in bad is super leuk voor kinderen. Met deze verf hoef je je geen zorgen te maken, want je kunt het weer wegspoelen met water. Kinderen kunnen eenvoudig schilderen op de tegelwand en dit kun je eenvoudig weer met water schoonmaken zodat zij aan hun volgend werk kunnen beginnen. De verf is eenvoudig te verwijderen en er blijven, bij normaal gebruik, geen resten achter op je kind of op je tegels. Spelen in bad en onder de douche is vinden kinderen eenmaal helemaal geweldig. Met SES Aqua kunnen zij ook in bad en onder de douche hun creativiteit kwijt.

De kinderen kunnen kleurrijke tekeningen maken  op de tegelwand met deze badverf. De set komt inclusief  met foam stempels. Deze verf is op waterbasis, dus veilig voor je kind. Verfen stimuleert de creativiteit van het kind en bevordert hun inbeeldingsvermogen. Met dit verfsetje wordt badtijd nog leuker. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Het setje komt in verschillende frisse kleuren en de kleine potjes zitten ook goed in een kinderhand.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: rubber
 • Figuren en vormen spuwen water
 • Drijven op het water

Sophie de Giraf – Badpuzzel

Sophie de Giraf is al ruim 50 jaar het beste vriendje van een heleboel baby’s. Deze vrolijke viervoeter heeft alles in huis om jouw baby optimaal te verwennen. Van bestek tot speelgoed en van babycrèmes tot nachtlampjes. Sophie de Giraf laat jouw kleine genieten van zijn babytijd. Voor kinderen is het fijn om spullen te kunnen herkennen. Doordat Sophie de Giraf een groot assortiment aan producten heeft, voelen kinderen zich altijd op hun gemak als ze Sophie zien. Dat is erg handig voor ouders die hun kind graag overal mee naartoe nemen. Sophie de Giraf past zich helemaal aan je baby aan.

Badpuzzel Sophie de Giraf is een badspeeltje met Sophie de Giraf en haar vriendjes om zelf talloze verhaaltjes te verzinnen tijdens het baden. Met deze badpuzzel kunnen vormen gemonteerd worden tot een speelplateau om verschillende verhaaltjes te verzinnen. Er zijn grappige figuurtjes die op verschillende vormen bevestigd kunnen worden. Het setje bestaat uit Sophie de giraf en haar vriendjes, een pinguïn, een walvis, een slak, een beer en een lieveheersbeestje. Het leuks is dat de figuurtjes en vormen drijven op het water voor nog meer spelpret voor jouw kindje. De figuurtjes en vormen spugen water als erin geknepen wordt en de afgeronde vormen vergemakkelijken het knijpen. Dit setje is ideaal voor het ontwikkelen van de motoriek, het concentratievermogen en het logisch denkvermogen van een baby. Met deze badspeelgoed baby puzzel van Sophie heeft jouw kind altijd pret tijdens het baden. Het is niet alleen leuk, maar ook leerrijk. Geschikt voor kinderen in de leeftijd 1-2jaar.

Ook te koop via:

In het kort
 • Goed voor motorische ontwikkeling
 • Materiaal: kunststof
 • Met zuignap

Chicco Badbloem

Geluk is een reis die van kleins af aan begint. Een kind doen glimlachen is een van de mooiste dingen in de wereld. Je kind laten glimlachen doe je met de producten van Chicco.  Elke dag bedenken zij weer leuk speelgoed die een kind gelukkig kan maken. Elke wandelwagen, elk stukje speelgoed, elk kledingstuk, elke zuigfles, elk slabbetje wordt ontworpen met één enkel doel: op een dag een huis binnenstappen, een kind ontmoeten en het doen glimlachen. Dat is namelijk het belangrijkste doel van Chicco.

Deze Chicco badbloem kun je zien als een kleurrijk activiteitencentrum met magische effecten om tijdens het douchen mee te spelen. Met leuke water spelletjes en zuignap om vast te zetten tegen de badkamertegels. Het bloemetje kun je met water vullen en je krijgt er de gieter meegeleverd.

Of het nu in de badkuip, opblaasbadje of in het pierebadje is, Chicco heeft voor alle activiteiten passende producten. Badderen is een fantastisch moment om al spelend een band te vormen met je kind. Daarbij is ‘het in bad gaan’ een veel gebruikte routine voor het slapen gaan. Met de badspeeltjes van Chicco wordt badtijd nog leuker. Niet alleen voor de ouders, maar ook voor de kinderen. Ze hebben niet alleen heel veel plezier, maar kunnen samen met hun ouders ook leren van de leuke spelletjes. Niet alle kinderen vinden het even leuk om in bad te gaan. Maar met zulk leuk badspeelgoed wordt in bad gaan leerrijk en ook leuk. Dit setje heeft  frisse kleuren en de gieter zit ook goed in een kinderhand. Op die manier kan jouw kind er comfortabel mee spelen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: plastic en kunststof
 • Past gemakkelijk in een kinderhand
 • Niet alleen voor in bad

Munchkin Thee & Cupcake Set

Met het speelgoed van Munchkin verveelt jouw kleintje zich nooit meer. Bovendien stimuleren de speeltoestellen kinderen om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren. Neem bijvoorbeeld de loopfiets van Munchkin, een uitstekend middel om mee te leren lopen.. De loopfietsen komen in verschillende dierenmodellen, zoals een blauwe muis of een rood lieveheersbeestje. De zwenkwieltjes zorgen ervoor dat jouw kleintje altijd stevig op zijn benen blijft staan en niet kan vallen. En de fiets kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Met de speeltoestellen van Munchkin moedig je jouw kind op een positieve manier aan om zich nieuwe vaardigheden zelf te leren ontdekken.

Alle ouders kennen het wel; aan het eind van de dag hun kind in bad stoppen. Niet alle kinderen vinden dit even leuk. Gelukkig heeft Munchkin daarop iets bedacht, speciaal badspeelgoed. Met deze thee en cupcake set vult, giet, zeef en spuit jouw kindje water. Zij kunnen er uren mee zoet zijn. Natuurlijk hoef je dit niet perse in de badkamer te gebruiken. De theepot is gemakkelijk vast te houden door kleine kinderhandjes. Inclusief 2 kopjes met zeef en twee cupcakes die water kunnnen spuiten. Geschikt als badspeelgoed 2 jaar.

Badspeelgoed is speciaal ontwikkeld om nat te worden. Dit speelgoed kun je niet alleen in de badkuip gebruiken, maar ook in een opblaasbaar badje. Het leuke van badspeelgoed is dat kinderen uitkijken naar badtijd. Na het baden kun je het speelgoed spoelen,  afdrogen en wegzetten voor de volgende bad.  Baden wordt dus veel leuker als kinderen samen met hun ouders kunnen spetteren en genieten van vrolijk speelgoed.

Ook te koop via:

Meer informatie Speelgoed voor in bad

In bad gaan met je kind is een van de leukste dingen om samen te doen. Lekker relaxen, dobberen, spelen en tegelijkertijd schoon worden.  Badspeelgoed is speciaal gemaakt om nat te worden, het kan dobberen of drijven op het water en kan ook plakken aan de badkuipranden of de badtegels. Maar badspeelgoed beland soms ook in de mond en je moet het na het baden schoonmaken en droog houden.  Kwalitatief badspeelgoed is voor elke ouder belangrijk. Onder kwalitatief speelgoed kun je speelgoed verstaan dat langer dan een paar rondes meegaat en is gemaakt van veilig materiaal. Zeker in bad verkennen  kinderen van alles met hun mond. Stoffen die je beter kunt vermijden zijn PVC, BPA  en weekmakers. Zij staan namelijk bekend als hormoonverstorende stoffen.

Gelukkig is er ook veel badspeelgoed verkrijgbaar van betere kwaliteit. Dat kost vaak iets meer, maar uiteindelijk doe je er langer mee en het blijft beter schoon en veilig voor je kind.

HDPE (hoge dichtheid polyethyleen) plastic bestaat grotendeels uit koolstof en waterstof. Er komen geen gevaarlijke stoffen vrij, waardoor het een veilig soort plastic is. Het is goed recyclebaar. HDPE badspeelgoed schoonmaken kan gemakkelijk in de vaatwasser.

Natuurrubber is een veilig en biologisch afbreekbaar materiaal dat niet schadelijk is voor je kind. Je kind kan er in knijpen en op kauwen. Natuurrubber drijft en is goed schoon te maken met een nat doekje en wat milde zeep.

Hout is ook geschikt als badspeelgoed, mits het gaat om samengeperst (gerecycled) hout van bijvoorbeeld rubberbomen die geen latex meer geven.

Speelgoed bad reinigen voor en na gebruik

Wil je geen speciaal bad speelgoed kopen? Dat hoeft eigenlijk ook niet.  Spelen met speelgoed dat eigenlijk geen speelgoed is, is een echte uitdaging. Of misschien heb je nog speelgoed die nog goed is van een oudere broer of zus.  Het is niet alleen de goedkoopste oplossing,  maar vergroot ook de fantasie van je kind. Natuurlijk moet het qua materiaal ook wel geschikt zijn. Voorbeelden? Een trechter uit de keuken, verschillende bakjes, flessen of spuitjes.

Ken je de gekleurde spuitdiertjes? Sommige badspeelgoederen hebben een gaatje aan de bovenkant of onderkant. Als je het speelgoed drukt dan spuit het water eruit. Het belangrijke is om het water dat hierin blijft goed weg te spoelen, het kan anders schimmels veroorzaken. Viezigheid zoals schimmel ontstaat door vocht en warme lucht op een voedingsbodem. Een laagje water in je badspeelgoed is dus aantrekkelijk voor schimmels.

Spoel het badspeelgoed na gebruik even om met schoon water, om olie en zeep resten te verwijderen. Laat nooit een laagje water staan in de badspeeltjes. Knijp of giet ze helemaal leeg. Droog de speeltjes af met een handdoek of laat ze op een handdoek goed uitlekken. Ventileer de ruimte goed. Zet na het badderen een raam of deur open. Berg het badspeelgoed op in een mandje of rekje waar het water goed uit kan weglekken.

Badspeelgoed wordt hoe dan ook uiteindelijk vies. Het gaat voornamelijk om restant van badolie en zeep, huidschilfers of schimmel. Maak een sopje met soda of een milde zeep. Laat het speelgoed even weken en schrob met een afwasborstel, sponsje of tandenborstel. Spoel af met water en laat goed drogen. Je kunt het speelgoed ook in de wasmachine doen. Doe het dan in een kussensloop en tussen de andere was. Zoek badspeelgoed dat zoveel mogelijk uit één stuk gemaakt is en dus zo min mogelijk kleine gaatjes of gleufjes heeft.