Kolfbeha

Opzoek naar de beste kolfbeha? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op januari 2021

Moeder zijn komt met tal van uitdagingen en moet er naast de zorg voor de kleine, nog altijd voldoende tijd beschikbaar zijn voor andere bezigheden. Denk maar aan de rest van het gezin, maar ook gewoon het werk. Tijd is dus extra kostbaar als moeder en is het daarom wel aardig meegenomen wanneer ze wat hulp krijgen. Die komt dan ook en wel in de vorm van een Kolfbh. Het kolven zelf is voor veel moeders noodzakelijk omdat ze er zo voor zorgen, dat de kleine toch wel toekomt aan de benodigde moedermelk, ook wanneer de moeder er zelf niet bij is. Nu neemt het kolven zelf nogal wat tijd in beslag en zorgt de kolfbh ervoor, dat de kolf zelf op een slimme manier bevestigd kan worden zodat de handen vrij zijn voor het verrichten van andere werkzaamheden. Het wordt nog beter, omdat er aan beide borsten een kolf bevestigd kan worden. Dubbel zo snel dus, het kolven en kan zo een kolf bh in de meeste gevallen ook de hele dag door, dienen als een “normale” bh die de juiste ondersteuning biedt en ook nog comfortabel zit. In onze koopgids vind je de Top 5 Beste Kolfbeha van 2021.

Top 5 Beste Kolfbeha

NaamType borstkolfGeschikt als borstvoedingsbehaBehamaatMeer informatie
Anly Kiss FreestyleElektrisch, dubbelzijdigNee-
Maoo Kolf BHBeugelloze bhJaS/M
Voedings BH - KolfNiet-voorgevormde bhJaM
Freestyle behaBeugelloze bhJaXS/S
KolfbhBorstvoedingsbehaJaL

In het kort
 • Melk van beide borsten kolven
 • Krachtige zuigbewegingen
 • Handige scherm

Anly Kiss Freestyle – Dubbele elektrische borstkolf

Het is voor een moeder wel altijd van groot belang, dat zij in staat zijn om voldoende borstvoeding te geven aan de kleine. Dat bevordert niet alleen de groei, maar heeft het ook een grote invloed op de weerstand van het kind. Het is echter niet altijd mogelijk om het kind zelf aan de borst te plaatsen en is het dus wel belangrijk, dat de mogelijkheid om melk te kunnen kolven, niet alleen mogelijk is, maar ook voor zo min als mogelijk ongerief zal zorgen. Met de beste borstkolf van Anly Kiss Freestyle, is dat nu helemaal geen probleen en kan er zelfs gekolft worden tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Het geheim ligt in het ontwerp waarbij het mogelijk is gemaakt om van beide borsten te kolven. Om de melkstroom op gang te brengen, start de machine met een aantal krachtige zuigbewegingen om daarna weer het tempo omlaag te brengen. Zo worden de natuurlijke zuigbewegingen van een baby nagebootst. Omdat er ook een tijd verbonden is aan het kolven, komt de Anly Kiss Freestyle met een handig verlicht scherm waarop alles af te lezen is. De accu samen met de motor kunnen met gemak overal naartoe meegenomen worden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Pasvorm voor elke lichaamsbouw
 • Beha is verstelbaar
 • Voldoende ondersteuning borsten

Maoo Kolf BH – S/M – Extra Verstelbaar

Het moederschap komt nu eenmaal met veel uitdagingen en wordt het er niet makkelijker op wanneer er naast de zorg voor de baby, nog andere werkzaamheden verricht dienen te worden. Kolven neemt bijvoorbeeld veel tijd in beslag en is het daarom wel leuk, dat er genoeg oplossingen geboden worden om dit karweitje, op een effectieve wijze te laten plaatsvinden. Zo komt de Maoo kolf bh als geroepen voor de moeders die erop uit zijn om toch wel hun werkzaamheden geen stagnatie te laten oplopen. De pasvorm is geschikt voor elke lichaamsbouw en kunnen de aanpassingen eenvoudig worden verricht. Zo bevindt zich aan de achterzijde een flexibele sluiting en biedt ook de dubbele rits aan de voorzijde de mogelijkheid om de bh te verstellen. Het is namelijk wel belangrijk dat het comfort optimaal is. Voor het bevestigen van de kolven zijn er de nodige openingen aan de voorzijde aangebracht en bieden die voldoende ondersteuning aan de tepels. Zelfs met twee kolven rondlopen, vormt geen probleem meer en zorgt het speciaal ontwerp er wel voor, dat de borstvoeding bh nooit wegslipt.

Ook te koop via:

In het kort
 • Draagcomfort
 • Verstelbaar
 • Borstkolf blijft op zijn plaats

Borstkolf BH – Voedingsbh 

Om te kunnen kolven, is er nu eenmaal veel tijd nodig en komt zo een moeder er in de praktijk niet zo snel aan toe. Denk maar aan alle werkzaamheden die er verricht moeten worden en komt daar soms nog de zorg van de andere kinderen erbij kijken. Het is dus van groot belang wanneer het mogelijk is alle activiteiten met elkaar te combineren. De Borstkolf BH – Voedingsbh – Voedings Beha- Voedingsbh Grote Maten – Kolven – Borstvoeding BH – Beige – M is dan ook speciaal daarvoor ontworpen en kan na het kolven ook gewoon als bh gedragen worden. Het draagcomfort is daarom aangepast en geschikt om de hele dag door gedragen te worden. Zo kan er gelijk een aanvang gemaakt worden met het kolven. Omdat het mondstuk van de kolf aan de binnenzijde van de borstvoeding bh wordt bevestigd, blijft de borstkolf op zijn plaats, zelfs bij het uitvoeren van alle werkzaamheden. Verkrijgbaar in alle maten en komt deze kolfBH met verstelbare bandjes. Wassen gaat eenvoudig en droogt de bh snel dankzij het gebruikt materiaal (nylon en spandex).

Ook te koop via:

In het kort
 • Elastische stof
 • Naadloos
 • Stevige zuigmondjes

Freestyle beha 

Een bh dient voor de vrouw als nodige ondersteuning voor de borsten en helpt dus mee om veel ongerief te voorkomen. Naast de nodige steun, is zo een bh ook te gebruiken als onmisbaar hulpmiddel voor moeders die graag hun handen vrij willen hebben bij het kolven. Zo kunnen ze hun tijd wel efficient besteden en ook meer aandacht besteden aan de kleine. De Freestyle beha (kolfbeha) zwarte borstvoedingsbeha Cupmaat B/C/D is dan ook zodanig ontworpen, dat de kolf (of kolven) niet zullen losraken, zelfs niet bij het verrichten van werkzaamheden. Het geheim ligt in de opening voor de zuigmond en wordt deze na het aanbrengen weer stevig omsloten door de elastische stof van de bh. Dit zorgt ook voor een discreet gebruik en kan de kolfbh overal worden gebruikt. Om de nodige ondersteuning te bieden, is de bh niet alleen verkrijgbaar in een aantal maten, maar ook nog naadloos uitgevoerd. Na gebruik kan het bovenste deel (de paddes cup) weer over de openingen worden getrokken en lijkt de Freestyle beha (kolfbeha) zwarte borstvoedingsbeha Cupmaat B/C/D daarna op een normale bh.

Ook te koop via:

In het kort
 • Materiaal: polyester
 • Wasbaar
 • Stevige kolven

Kolfbh

Voor maximal comfort bij het geven van borstvoeding, is een borstvoedingsbh van groot belang. Die biedt namelijk voldoende steun en draagt in grote mate ook bij, dat de baby ook minder hoeft te forceren om aan de nodige melk te komen. Er zijn echter toch wel momenten dat er de behoefte zal zijn om te kolven omdat het soms niet alleen nodig is, maar ook om de melk later aan de baby te geven. Met de Kolfbh is dat in een handomdraai geregeld en kunnen er met gemak kolven worden aangebracht bij de borsten. De bh zorgt er daarbij voor, dat de kolven niet van hun plaats komen en ook niet in de weg zullen staan. Dat levert toch mooi een tijdswinst op. De Kolfbh is uitgevoerd met een prachtig bloementjes motief en zorgt dankzij de brede sluiting voor een stevige ligging. Wegglijden is er niet bij en is het geschikt voor alle cupmaten. Eenvoudig wasbaar en vervaardigd van polyester.

Ook te koop via:

Beste borstkolf

Voor de moeders is er dus bepaald geen gebrek aan keuze en is de beste borstkolf zodanig ontworpen, dat het comfort zich altijd op een hoog niveau bevindt. Naast de verschillende mogelijkheden om zo een bh te verstellen, komen ze ook nog in verschillende maten. De openingen aan de voorzijde zijn slim uitgevoerd en wordt het mondstuk van de kolf stevig op zijn plek gehouden. Apart is wel de Anly Kiss Freestyle – Dubbele elektrische borstkolf – Afkolfset – PA-Vrij Transparant 150 ml Kolf – Borstvoeding geven zonder pomp – Moedermelk – Hoge Kwaliteit – kolf bh – babydump kolf -. Deze komt namelijk met een eigen elektronische pomp en kan alles met het grootste gemak worden gedragen. 

 

Zo kan je als moeder volledig concentreren op de werkzaamheden en doet de machine automatisch zijn werk. Wat eenvoudiger, maar daarom niet minder efficiënt of comfortabel, is de Freestyle beha (kolfbeha) zwarte borstvoedingsbeha Cupmaat B/C/D met stevige elastieken bandjes die zich nauw sluiten om de kolfmond heen. Ook de Borstkolf BH – Voedingsbh – Voedings Beha- Voedingsbh Grote Maten – Kolven – Borstvoeding BH – Beige is praktisch en is vervaardigd uit materiaal dat comfortabel aanvoelt. Het beste kolfapparaat is de kolf BH, die het prettigst voor jezelf aanvoelt.