Muziekmobiel

Opzoek naar de beste muziekmobiel op batterijen? Een hoog kwalitatieve baby muziekmobiel? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op November 2021

De naam zegt het al, een muziekmobiel is speelgoedje waarmee je de baby kan entertainen en zo de ontwikkeling van jou baby stimuleren. Het kan gehangen worden boven het kinderbedje de Maxi-Cosi, het autostoeltje of aan de kinderwagen of baby box. Afhankelijk van de gelegenheid stel je muziek in waarop de baby gaat reageren. Zo kun je vrolijk muziek opzetten om de baby lekker bezig te houden. Wil je dat je baby juist gaat ontspannen dan kies je uiteraard voor een rustig deuntje. Je baby komt zo lekker tot rust en kan makkelijker in slaap vallen. Een muziekmobiel is voldoet dus niet alleen aan de behoeften van jouw baby, maar helpt je ook om vrij te zijn waardoor je andere dingen kunt doen terwijl je baby zich vermaakt.

Het aanbod aan muziekmobielen is divers en daardoor is het vaak moeilijk om een geschikte keus te maken. Deze lijst geeft een overzicht van de 10 beste muziek mobiel die we hebben geïdentificeerd.

Beste Muziekmobiel Baby 2022

NaamGeslachtLeeftijdKleurMeer informatie
Nijntje Pink SafariVoor jongens en meisjesVan 0 - 6 maandenRoze
Tiny Love Classic MobileVoor jongens en meisjesVanaf 0+ maandenMulticolour
Little Dutch Muziekmobiel MintVoor jongens en meisjesVan 0 - 6 maandenMint
Jollein IndiansVoor jongens en meisjesVan 0 - 6 maandenZwart wit
Babys Only muziekmobielVoor jongens en meisjesVan 0 - 2 jaarWit groen
Fisher-Price Rainforest Friends 3-in-1Voor jongens en meisjesVan 0 - 12 maandenMulticolour
Tiny Love Take Along MobileVoor meisjesVan 0 - 12 maandenRoze
Tiny Love Sooth'N Groove PrincessVoor meisjesVan 0 - 18+ maandenRoze
Infantino - MuziekmobielVoor jongens en meisjesVan 0 - 18+ maandenCream | Grijs | Grey
Tiny Love Zonning WandelingVoor jongens en meisjesVan 0 - 18+ maandenGroen
In het kort
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Komt met 4 knuffeltjes
 • Speelt muziek

Waarom Nijntje Muziekmobiel Pink Safari?

Deze muziekmobiel heeft een fraai design die heel eenvoudig oogt en dus erg geschikt is voor baby’s vanaf de geboorte. Het kan gemonteerd worden boven het kinderbedje of tegen de babybox aan. Daarnaast zit een basis melodie, Twinkle Twinkle op. Aan het speelgoedje van de Nijntje mobiel hangen vier roze knuffeltjes die makkelijk gewassen kunnen worden. Met dit speeltje wordt het luisteren en de hand- en oog coördinatie van jouw kindje op een effectieve manier gestimuleerd en ontwikkeld

Deze Nijntje muziekmobiel is ideaal voor ouders die zoeken naar een simpel en comfortabele muziekmobiel voor hun kleintje. Het komt niet met veel poeha zoals bewegende lichtjes en heel veel knuffels. Maar dat maakt het nou net geschikt voor baby’s die pasgeboren zijn. Je kind raakt er niet over gestimuleerd van. Met het rustige melodie raakt je kleintje gekalmeerd en zal makkelijker in slaap vallen. Voor wat activiteit kun je de knuffels laten bewegen. Je baby zal er ongetwijfeld niet alleen naar kijken, maar ook proberen om die te pakken.

Als je baby groeit en gaat proberen om te staan dan is het raadzaam om het muziekmobieltje iets hoger of verder te plaatsen om verstrengeling of erger te voorkomen. Dit speeltje is te gebruiken voor kinderen met een maximale leeftijd van 6 maanden. Het is heel handig op te zetten en door de simpliciteit ervan is het ook betaalbaar. Met de Nijntje Muziekmobiel Pink Safari heb je een kwalitatieve en eenvoudige muziekmobiel voor jouw pasgeboren kind.

Ook te koop via:

In het kort
 • Stimuleert de ontwikkeling en groei
 • Kan als losse muziekspeler gebruikt worden
 • Biedt twintig minuten onafgebroken muziek

Waarom Classic Mobile Into the Forest?

Een fleurige muziekmobiel waaraan je baby zeker geen fantasie tekort komt. Het streven van dit model is om de zintuigelijke en cognitieve ontwikkeling van je baby aan te moedigen. Waarbij tegelijkertijd ook de emotionele intelligentie en communicatievaardigheden van de baby aangewakkerd worden. Op dit speeltje zitten dan ook bewegende knuffeltjes, geluidjes en lichtjes waardoor je de keus hebt tussen kalmerende effecten of stimuleren van je kind om te bewegen en geluidjes te maken. Daarnaast kun je kiezen tussen 3 klassieke deuntjes die je kunt uitzetten terwijl de mobiel gewoon blijft draaien. Heel handig voor als je de baby in slaap wilt sussen of gewoon wilt laten kalmeren.

Het is dan ook geschikt om  gebruikt te worden bij baby’s vanaf de geboorte. Een andere functionaliteit ervan is dat je het als nachtlampje kunt gebruiken. En wanneer jouw kind geen behoefte meer nodig heeft aan een muziekmobiel kun je hem inzetten als een mobiele muziekspeler. Met deze muziekmodel heb je dus geen verlies want je krijgt drie voor de prijs van een!

Op dit model zitten zwart-witte spiralen en drie knuffeldiertjes. Het materiaal bestaat uit kunststof en gaat dus lang mee. Het maximale speelduur van de muziek is 20 minuten. Deze klassieke muziekmobiel is geschikt voor ouders die een muziekmobiel zoeken met net wat extra snufjes.

Ook te koop via:

In het kort
 • Stimuleert de zintuigen en de hand-oog coördinatie
 • Komt met wasinstructies
 • Speelt muziek af

Waarom Little Dutch?

Het volgend muziekmobiel op batterijen die we bespreken is van het merk Little Dutch. Het design van deze baby muziekmobiel is simpel en straat rust uit. Dit is ook vanwege de zachte kleuren die gebruikt zijn. Aan de muziekdoos hangen vijf zachte knuffeltjes die tot beweging gebracht kunnen worden. Aan dit speeltje zit er ook een spiegeltje in het midden waardoor de baby zichzelf kan zien. Heel handig voor het stimuleren van de baby om bewegingen en geluiden te maken. Zo hoeft u niet zelf met de baby bezig te zijn en is de kans dat hij zich gaat vervelen klein. Het materiaal van dit muziekmodel bestaat uit hoogwaardig katoen en is makkelijk te wassen zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Dan moet je de instructies hiervoor wel goed opvolgen.

Het bevestigen hiervan is vrij snel gedaan en de welbekende melodie ‘Over The Rainbow’ helpt uw kleintje zeker tot rust komen zodat hij lekker in slaap kan vallen. Met de Little Dutch heb je een simpele, maar wel leuke muziekmobiel die de fantasiewereld van jouw kleintje goed accommodeert. Het voordeel dat je ook krijgt hierbij is dat het goed te gebruiken is bij baby’s vanaf de geboorte en dat je niet hoeft te verzen dat het voor je pasgeboren kindje teveel stimuli is in een keer. En als extra voordeel heb je bij dit product ook geen batterijen nodig. Snap je waarom wij het als een van de beste tien muziekmobielen hebben geclassificeerd?

Ook te koop via:

In het kort
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Speelt muziek af
 • Volume instelbaar

Waarom Jollein Indians?

Het eerste dat opvalt aan dit muziekmobiel is het strakke, stijlvolle design. In plaats van knuffeltjes in de vorm van dieren zijn de knuffeltjes opgedrukt met Indianen printjes zoals pijltjes en een hutje. Net als het vorig product krijg je een rustgevende indruk bij het zien van dit model. Dit wordt versterkt doordat het in de kleur zwart-zit komt. Hierdoor past het bij elke willekeurig interieur.

Het materiaal van dit speeltje bestaat uit 100% polyester. Vastmaken aan het bedje of babybox gaat vrij makkelijk. Verder kun je ervoor kiezen om de muziek uit te zetten terwijl figuurtjes gewoon door blijven bewegen.

Het is geschikt voor gebruik bij pasgeboren baby’s tot ongeveer 6 maanden. Net als enkele van de overige modellen heb je hier ook niet teveel gedoe en is de kans dat dit speeltje teveel is voor je pasgeboren baby heel klein. Jollein ontwikkeld producten die speciaal gericht zijn op baby’s en dat merk je ook bij dit speeltje. Het muziekje helpt om je baby actief te houden of juist te kalmeren en als het storend is kun je het zachter zetten of uitschakelen.

Deze muziekmobiel is zeker een must have voor ouders die niet alleen naar simpliciteit en kwaliteit zoeken, maar ook een trendy design willen hebben.

Ook te koop via:

In het kort
 • Kan gecombineerd worden met andere artikelen van Baby’s only
 • Eenvoudig te bevestigen
 • In verschillende kleuren te krijgen

Waarom Baby’s Only?

Het unieke aan de baby muziekmobiel Only zijn de knuffeltjes voor de box mobiel. Deze zijn gebreide dieren figuurtjes die je ook in grote formaten kunt aanschaffen. Op dit model zitten vijf figuurtjes waar jouw baby naar kan kijken. Als muziek is gekozen voor het bekende melodietje van ‘It’s A Small World After All’. Jouw baby zal hiervan zeker genieten.

Het s geschikt voor pasgeboren baby’s tot kinderen van 2 jaar. En als je ook geen van de ouders bent die geen geavanceerde muziekmobiel zoekt dan scoor je met deze wel goed.

Je kunt het gebruiken als muziekmobiel box. Multifunctionaliteit is altijd een pre in ons boekje en als je ook zo denk dan is dit product zeker het overwegen waard. Bij andere muziekmobielen heb je soms het probleem dat het niet te gebruiken is voor een babybox of dat de speeltjes te laag gaan handen, waardoor de baby kan gaan verstrengen. Hiermee krijg je dit probleem niet als je het inzet als muziekdoos. Verder kun je het ook omtoveren tot muziekdoos. Best handig voor als je het op andere plaatsen binnen- of buitenhuis wilt gebruiken.

Je kind krijgt met dit product de kans om op een veilige manier zijn zintuigelijke en cognitieve ontwikkeling te bevorderen. En jij hebt lekker de handen vrij om met andere dingen bezig te zijn. Een win-win dus! Tenslotte zit de prijs ook goed dus een super product voor onze top tien lijst.

Ook te koop via:

In het kort
 • Heeft een CE keurmerk
 • Werkt op 3 AA batterijen
 • Kan meerdere manieren gebruikt worden

Waaom Fisher-Price Rainforest Friends 3-in-1?

Het volgend product zullen we omschrijven als een expressieve multi-inzetbare muziekmobiel op batterijen. Het design spreekt voor zich en de figuurtjes trekken automatisch je aandacht. Er zijn enkele opvallende, unieke aspecten aan dit speeltje:

Ten eerste heeft het de functie van muziekmobiel, waarbij de drie knuffeldiertjes bewegen en de muziek uit de vogel komt in plaats van zo’n motorische vierkante doosje. Dat alleen al is creatief en zal zeker de aandacht van je kleintje trekken.

Als tweede en derde punt kun je het omzetten tot wandelwagenmobieltje. Hiervoor maak je het mobieltje vast aan de zonnescherm van het kinderwagentje. Je kunt ervoor kiezen om het muzikale vogeltje ook mee te nemen. Dat is heel makkelijk door de handgreep die erop zit. Of je kunt het thuis laten. Het ligt aan de gelegenheid en de behoefte van jou en je baby. Het voordeel dat je hierbij hebt is dat je het ritueeltje van je baby niet verstoord hoeft te worden als jullie op stap gaan. Zorg er wel voor dat je batterijen meeneem zodat het jullie plezier niet bederft.

En een ander pluspunt is dat de prijs meevalt in vergelijking met andere modellen. Daarnaast is het ook belangrijk te vermelden dat het vanaf de geboorte gebruikt kan worden. Met dit model wordt de expressiviteit van je baby zeker gestimuleerd.

Ook te koop via:

In het kort
 • Kan op diverse manieren bevestigd worden
 • Komt met handige gebruiksaanwijzing
 • Geeft geluid en licht

Waarom Take Along Mobile Tiny Love Muziekmobiel Princess?

Dit Tiny Love muziekmobiel is stralend en fleurig. Daar word je baby zeker vrolijk van. Het is vrij eenvoudig op te hangen aan het kinderbedje. Het is praktisch in gebruik en kan ook ingezet worden aan je kinderwagen, het randje van de ledikant of babybox.

De felle kleur van zeker de zintuigen van je baby stimuleren. Verder zorgt dit model ook ervoor dat de cognitieve ontwikkeling van je baby niet achter blijft. Daarnaast is ook rekening gehouden met ontspanning voor je baby. De geluidjes en lichtjes zorgen ervoor dat je baby tot rust komt en lekker in slaap kan vallen om te dromen over prinsesjes.

In tegenstelling tot bepaalde muziekmodellen die maar een melodie hebben krijg je met dit product vijf deuntjes. Hierdoor kun je niet alleen je kind stimuleren, maar ook kalmeren. En de juist balans hierin is belangrijk voor de zintuigelijke en emotionele ontwikkeling van jou kind. De gebruiksaanwijzing is simpel en maakt het maakt het gebruik hiervan eenvoudig.

Het is te gebruiken vanaf de geboorte en hierbij geldt de regel dat je de baby stap voor stap bekend laat worden met de muziekmobiel. Hierdoor worden de zintuigen van je kind niet over gestimuleerd. Voor pasgeboren baby’s is dit heel belangrijk. Omdat het zo licht van gewicht is kun je het makkelijk mee nemen en gebruiken voor als jullie op reis gaan of gewoon een dagje stappen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Eenvoudig te bevestigen
 • Voorzien van twee luidsprekers
 • Komt met 18 liedjes

Waarom Tiny Love Sooth’N Groove Princess?

Dit volgend product is ook van het merk Tiny Love. Deze keer gaat het om de Sooth’N Groove Princess. Net als het vorig product is deze ook lekker fleurig en lekker fel van kleur, maar deze heeft meer functionaliteiten. De figuurtjes komen zo uit een weiland en zullen je de aandacht van je baby zeker hebben.  Het materiaal bestaat uit kunststof en…hou je vast, er zit niet één, maar achttien verschillende liedjes op opgesplitst in zes verschillende muziekgenre. Zo heb je klassiek muziek, Jazz en nog meer die gehoord kunnen worden over steengoede speakers. Je baby zal zeker op haar manier ‘soothen en grooven’ en wie weet, misschien lokt het je om even hard mee te doen.

Na dat alles geschreven te hebben is het ook nodig te vermelden dat je baby naast haar danstechnieken ook de kans krijgt om haar emotionele, taal en communicatievaardigheden te ontwikkelen. Elke goede muziekmobiel heeft als doel de cognitie en zintuigen van de baby te stimuleren en deze doet daar niet onder.

Heb je zelf een pasgeboren baby of wil je iemand verrassen met een kraammandcadeau? Dan zal dat zeker geslaagd zijn met een van de producten in deze lijst.  Met deze zal je snel ontdekken of je baby een muziekknobbel heeft of later een heel goede danseres wordt.

Tenslotte kun je het ook omtoveren tot muziekdoosje of als nachtlampje gebruiken. Een top product dat zeker de moeite waard is om te checken en sowieso in onze top tien moet voorkomen.

Ook te koop via:

In het kort
 • 3-in-1 mobiel
 • Kan ook als nachtlamp en projector gebruikt worden
 • Eenvoudig te bevestigen

Waarom Infantino 3 in 1?

Een ander muziekmobiel die ook multi-inzetbaar is komt van het merk Infantino. Het is een stralend design die kalmte uitstraalt met de drie knuffeltjes die bengelen aan de bovenkant. Als muziekmobiel kun je hem gebruiken vanaf de geboorte van je kind tot ongeveer 5 maanden. Het is makkelijk op te hangen boven het kinderbedje en komt met 10 leuke deuntjes die bestaan uit melodieën en natuurgeluiden. Je baby leert al heel vroeg verschillende geluiden kennen.

Een andere manier waarop je het kan inzetten is als nachtlampje en projector. Dit kan al vanaf 6 maanden tot ongeveer 18 maanden. In deze fase kun je ook nog muziek voor je baby afspelen. Naarmate je baby ouder wordt en flexibiliteit in bewegingen toeneemt kun je het nog steeds op deze manier gebruiken. Alleen maak je het deze keer niet vast aan het bedje, maar plaats je het gewoon op het nachtkastje. ZO kan je baby er niet aan, maar kan hij toch nog genieten van muziek.

De emoties, zintuigen, cognities en motoriek van je baby worden met deze muziekmobiel niet alleen aangewakkerd, maar ook bevorderd. Bij veelvuldig gebruik is het handig om batterijen bij de hand te hebben waardoor je die snel kan vervangen. Je wilt uiteraard je baby niet ongelukkig maken, want daar wordt jezelf niet blij van.

Met de Infantino krijg je voor de prijs van één de beleving van drie producten en daar kunnen sommige muziekmobielen niet tegenop.

Ook te koop via:

In het kort
 • Heeft een CE keurmerk
 • Kan in 2 fases gebruikt worden
 • Eenvoudig te bevestigen

Waarom Zonning Wandeling Nature Pals?

We sluiten de met een andere model van Tiny Love. Deze is ontworpen met als doel gebruikt te worden bij heerlijke wandelingen met uw kleintje. Het design is dan ook afgestemd op de natuur. Zo heb je aan de speelboog verschillende figuurtjes van dieren die je in de natuur kunt vinden. Daarnaast is er gekozen voor felle kleuren om het geheel fleurig te maken.  Deze fleurige muziekmobiel geeft je kind een hands-on mogelijkheid, omdat hij lekker bezig kan zijn met de knuffeltjes aan de speelboog. Er is een trektouwtje die ervoor zorgt dat de bloemenmolen gaat draaien als eraan getrokken wordt. Je baby zal dit zeker een hele ervaring vinden. Daarnaast kun je zelf de speeltjes vervangen met andere.

Het is geschikt voor vanaf de geboorte, waarbij je baby gaat aanraken en de zintuigen gaat ontwikkelen. Als hij ouder wordt dan komt het interactieve gedeelte waarbij hij het geweldig zal vinden om de verschillende verrassingen die de spleetjes hebben te ontdekken. Dit wordt zeker geen saaie wandeling voor jullie.

Misschien heb je geen kinderwagentje en zou je dit wel willen proberen. Gelukkig is de optie er ook,. Je kunt de speelboog ook vastmaken aan een autostoeltje of buggy. Voor het gebruik bij een autostoeltje wordt afgeraden om de speelboog vast te maken terwijl jullie in de auto zijn. Zo voorkom je dat je baby bekneld wordt tijdens gevaarlijke situaties.

Als je de gebruiksaanwijzingen goed opvolgt dan is er geen belemmering voor jou om je kind te laten genieten van dit speeltje.

Ook te koop via:

Conclusie muziekmobiel baby

De voordelen van muziek zijn in veel onderzoeken al bewezen en daarom is een muziekmobiel zo ideaal voor uw baby. Maar net als met alles is een correcte wijze van gebruik nodig wil je de beste resultaten zien.

Op de meeste muziekmobielen staat aangegeven dat je het kunt gebruiken bij pasgeboren baby’s. Dat is helemaal niet erg, maar het hangt dan ook wel af van het model. Als het een muziekmobiel is met veel bewegende figuurtjes en lichtjes dan is het teveel stimulus voor een pasgeboren baby. In zo’n geval is het raadzaam om de baby geleidelijk aan hieraan bloot te stellen.

Iets anders is dat sommige baby’s helemaal niet in slaap vallen bij het horen van kalmerend muziek, omdat ze teveel bezig zijn met alles wat er aan hun muziekmobiel hangt. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om de muziekmobiel lost te koppelen van et babybedje, waardoor de baby alleen het muziek hoort en niet afgeleid wordt door de bewegende figuurtjes en lichtjes.

Verder is het ook belangrijk om te vermelden dat de meeste muziekmobielen op batterijen werken. Dit betekent dan ook regelmatig opladen bij veelvuldig gebruik. Zeker voor wanneer je het buitenshuis wilt gaan gebruiken. Daarnaast hebben sommige muziekmobiel met afstandsbediening, welke handig is voor als je de baby niet wilt storen. Soms komen ze ook uitgerust met sensoren die geactiveerd worden als de baby huilt of een andere geluid maakt.

Het gebruiken van een muziekmobiel is best handig en eenvoudig. En het mooie ervan is dat zowel jij als je baby er voordelen aan hebben. Niet alle baby’s zijn hetzelfde en daarom is het van belang rekening te houden met de tips die we hebben aangehaald voor het kiezen en gebruiken van dit speelgoedje.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een mobiel baby?

Om er toch van verzekerd te zijn dat je een juiste keus maakt kun je letten op het volgende bij het kiezen van een muziekmobiel.

 • Langdurig gebruik: Sommige muziekmobielen zijn ontworpen om voor langere tijd gebruikt te kunnen worden. Kies voor een muziekmobiel die je in eerste instantie als box mobiel kunt gebruiken. Vervolgens kun je het inzetten als muziekdoos en als je kindje veel ouder is geworden kun je het nog steeds gebruiken, maar dan als projector of nachtlamp.
 • Verplaatsbaar: Sommige muziekmobielen kunnen alleen gebruikt worden boven het kinderbedje. Zoek je naar een muziekmobiel die je af en toe ook aan de kinderwagen of het autostoeltje kunt bevestigen? Hou dan rekening hiermee en vraag voor alle zekerheid naar meer informatie.
 • Prijs: De prijs van de meeste muziekmobielen is afhankelijk van wat er allemaal op zo’n muziekmobiel zit. In de praktijk geldt dat hoe meer er aan een muziekmobiel hangt, hoe duurder het is.
 • Materiaal: Niet alle materiaal gaat even lang mee of is makkelijk schoon te maken. Muziekmobielen bestaan uit verschillende soorten materiaal zoals hout, biologisch katoen, spandex, plastic en nog veel meer. Daarbovenop komt nog bij kijken dat sommige draagdoeken gebruikt kunnen worden zelf nadat je kind de peuterleeftijd heeft.