Vliegtuigbed baby

Opzoek naar de beste baby vliegtuigbedje? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is, als de juiste kwaliteit aanbied. Op deze pagina leggen wij het verder uit over alle vliegtuigbed kind.

Laatste check op December 2021

Eindelijk is het de tijd voor jullie vakantiepret…maar je wilt de vliegreis met je kind bijna overslaan. Je ziet het al zo voor je: Onrustig en kribbig kind, jij moe, andere passagiers geïrriteerd en daar zit niemand op te wachten. Maakt het je kind zoveel mogelijk comfortabel in het vliegtuig door een baby vliegtuig bedje en jullie zullen een aangename vliegreis hebben. Een comfortabele vliegtuigbed kind helpt aardig wat. Je kind kan heerlijk languit liggen slapen, waardoor jij wat tijd voor jezelf hebt om bij te komen.

Om je te helpen met de keuze voor een vliegtuig bedje, hebben wij een koopgids opgesteld met de top 10 beste vliegtuigbedjes en deze stuk voor stuk uitgelicht.

Top 10 Beste Vliegtuig Bedje

NaamProduct gewichtHoogtestandenAanbevolen maximum leeftijdMeer informatie
Wick Air425 g3 standen100 jaar
Deryan Air-traveller400 gGeen2 jaar
Fly Legsup500 gGeen9 jaar
Sanip400 gGeen9 jaar
Flyebaby baby-Geen2 jaar
Easytravel351 g3 standen100 jaar
Cares vliegtuig harnas600 g-4 jaar
Blaque Vliegtuigbedje350 g3 standen99 jaar
Solutions store1000 g3 standen99 jaar
SECPAC Vliegtuigbedje380 g3 standen4 jaar
In het kort
 • Materiaal bestaat uit kunstof
 • Opvouwbaar
 • In te stellen in 3 hoogtestanden

Wick Wings Baby Vliegtuig Bedje

De Wick Wings Vliegtuigbedje is een vliegtuigbedje die niet kan ontbreken in de lijst van beste baby vliegtuig bedjes. Het is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en voor volwassenen met een maximale lengte van 182 cm. Met dit vliegtuigbed kind heb je de optie om te kiezen tussen drie hoogtestanden voor een ontspannen gevoel. Bovendien is het ook mogelijk om dit bedje te gebruiken in de auto of tijdens een treinrit.

De eerste hoogtestand is voor kinderen vanaf 1 jaar tot en met een maximale lengte van 120 cm. Deze stand wordt ook wel de vlieg of treinstand genoemd. De volgende is de autostand en het is geschikt voor als je relaxed wilt liggen tijdens de reis. De vliegtuigstand is de laatste en is geschikt voor volwassenen met een maximale lengte van 182 cm. Je zult dan wel als een foetus moeten liggen, maar het voelt comfortabel aan.

Behalve deze opties heeft de Wick Air ook een anti-sliplaag om te voorkomen dat het bedje uit zichzelf gaat verschuiven. Daarnaast is het makkelijk op te vouwen, waardoor het in jouw handbagage kan. Ook kun je dit bedje uitbreiden door een Wick matrasje te gebruiken. En als je geen ruimte heb om het als bedje te gebruiken tijdens de reis dan kun je het omtoveren tot reiskussen of voetenbankje. Wick Air helpt om je reis zo comfortabel mogelijk te maken.

Het is  dan ook begrijpelijk dat het op de website van KLM het eerste vliegtuigbed kind is dat je tegenkomt. En dat het gebruikt mag worden bij vliegmaatschappijen zoals KLM, Tui, Air France , Brussels en veel meer onderschrijft de kwaliteit, veiligheid en comfort van dit vliegtuigbedje.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt uit latex
 • Ideaal voor in het vliegtuig
 • Voor baby’s

Deryan Air-Traveller Baby vliegtuig bedje

Een andere optie om comfortabel te kunnen liggen of slapen tijdens jouw vliegtuigreis is om gebruik te maken van het bedje van Deryan Air-Traveller Vliegtuigbedje. Dit vliegtuigbed kind heeft de comfort van de baby en de ouders als objectief. Een ieder die ooit met een baby heeft gereisd in een vliegtuig weet wat voor uitdaging het is om je baby rustig en ontspannen te kunnen houden terwijl je tegelijkertijd ook comfortabel erbij wilt zitten. Met dit vliegtuigbedje hoef je jouw kind niet de hele tijd op je schoot te houden. Het bedje bestaat uit twee opblaasbare kussentjes die je in een zachte hoes kunt stoppen. Aan de hoest zit een dekentje met een rits bevestigd. Nadat je de kussens heb opgeblazen en de hoes eromheen heb gedaan kun je het dekentje wat open risten en je kind in het bedje leggen. Het bedje is groot genoeg om te plaatsen op het eettafeltje voor je stoel. Je baby kan er lekker bij liggen en jij hebt je schoot vrij.

Het bedje kan overigens ook als stoeltje gebruikt worden. Daarvoor bevestig je de gespen die op de hoeken van de hoes zitten aan elkaar en kun je jouw baby erin plaatsen. Dit vliegtuigbedje is ideaal voor ouders met kinderen tot twee jaar oud.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van textiel
 • Het is wasbaar
 • Weegt minder dan 500 gram

Fly LegsUp

Vliegen met kinderen vergt haast altijd veel inspanning en veel ouders zien er dan ook tegenop. Vliegtuigbedjes zijn er om ouders en kinderen te helpen een vlotte en ontspannen vlucht te ervaren. Met de Fly LegsUp krijg je een vliegtuigbedje die je kunt gebruiken vanaf de geboorte van je baby tot 9 jaar. Het bestaat uit drie opblaasbare kussens, waarvan een kleine en twee grote. Het kleine kussen dient als voetkussentje voor je kind en als het om een baby gaat dan kun je hem erop laten liggen op je schoot. Terwijl de grotere kussens ter ondersteuning van het hoofd en de rug gebruikt worden.

De Fly LegsUp kussens zijn gauw opgeblazen en met de handleiding die inbegrepen is heb je zo de juiste positie gevonden voor je kind. Verder is het ook snel op te bergen en doordat het een klein pakketje wordt wanneer het leeg is gelopen kun je het overal meenemen, ook in je handbagage dus.

Mocht het vuil worden dan is het zo gewassen. In de handleiding staan behalve de instructies ook nog aangegeven dat het niet tijdens de start en landing van het vliegtuig gebruik mag worden. Daarnaast wordt ook aangeraden om op het kind te letten tijdens gebruik hiervan. Fly LegsUp houdt rekening met de veiligheid van jouw kind en vandaar dat de veiligheidsgordel van het vliegtuig tijdens de vlucht gewoon gebruikt kan worden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Ook als reiskussen voetsteun te gebruiken
 • Voor kinderen en volwassenen
 • Opvouwbaar

SANIP Vliegtuigbed kind

Een compact vliegtuigbedje van hoogwaardige kwaliteit die goed van pas komt tijdens het vliegen met je kind. In het pakketje van dit product zitten een opblaasbare kussen en pomp. Hierdoor heb je de kussen heel snel opgeblazen. Vervolgens kun je deze gebruiken als voetensteun voor jezelf of voor je kind. Het lang zitten in een bepaalde houding is niet goed voor de doorbloeding en de hoogte van deze kussen zorgt ervoor dat de doorbloeding genormaliseerd wordt en de voeten niet opgezwollen raken.

Een andere manier om de kussen te gebruiken is om het als vliegtuigbedje te plaatsen. Je kind zal er heerlijk op kunnen slapen, waardoor jij ook de kans krijg om even te relaxen tijdens de reis. Als derde is het ook te gebruiken als reiskussen voor in de trein, auto, tijdens een camping of zelf voor gebruik op kantoor.  Kortom, een multifunctionele product die je zonder gedoe overal mee kunt nemen.

En als toegevoegde waarde bestaat het uit PVC van goede kwaliteit die niet alleen zacht en lekker aanvoelt, maar ook nog huidvriendelijk is en zonder moeite schoongemaakt kan worden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Met een vijf-punts gordel systeem vast te maken
 • Kan een gewicht tot 10kg aan
 • Ook op andere plekken te gebruiken

Flyebaby baby vliegtuig bedje

Bij Flyebaby staat veilig vliegen met je kind centraal. Dit vliegtuigbedje dat gebruikt kan worden voor baby’s vanaf de geboorte tot en met een gewicht van 10 kg is dan ook het ideaal product. Het is in principe een babystoeltje die je mag gebruiken in het vliegtuig. Tijdens de vlucht, na het opstijgen, bevestig je het stoeltje aan je middel en op het eettafeltje voor je. Je legt je baby erin en die zal zeker van de comfort genieten. Het helpt dat je schoot ook vrij is en je lekker ontspannen kunt zitten en tegelijkertijd interactie met je baby kunt hebben.

Evenzo kun je dit stoeltje gebruiken bij restaurants en overige eetplaatsen waar je met je baby naartoe gaat. In dit geval maak je de ene uiteinde van het stoeltje vast aan zo’n stoel en de andere gaat om je middel. Best handig toch?!

Dat Flyebaby de veiligheid en comfort van jouw en je baby tijdens het reizen als doelstelling heeft is duidelijk te merken aan dit product. Bij aankoop van dit product krijg je ook een handleiding waarin de regels en gebruiksaanwijzingen duidelijk staan aangegeven. Een van ze is dat het stoeltje niet als vliegtuigbedje gebruikt mag worden bij de start en landing van het vliegtuig of tijdens turbulentie. En als extra veiligheid bestaat het gordel systeem uit 5 punten om het kind stevig vast te maken. Verder wordt ook aangegeven dat dit product geschikt is voor baby’s die al een iets stevige nek en rugspieren hebben ontwikkeld en hun hoofdje dus omhoog kunnen houden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van Polyester
 • Opvouwbaar
 • Voor zowel kinderen als volwassenen

EasyTravel multifunctionele reiskussen

Een multi-inzetbare product die gemaakt is van hoogwaardige polyester: De EasyTravel reiskussen. Dit product kun je ten eerste makkelijk opblazen voor gebruik te maken van het ingebouwde ventiel. Als vliegtuigbedje baby kun je het plaatsen tussen de voetruimte voor je kind om tijdens de vlucht lekker te kunnen slapen. En heb je jouw kind een keertje er niet bij dan kun je het zelf gebruiken om je voeten te ondersteunen. De kans op opgezette benen van het lang zitten wordt klein en de doorbloeding kan goed op gang komen. Uiteraard ben je niet gelimiteerd om het alleen in het vliegtuig te gebruiken als voetkussen. Je kunt het ook thuis, op kantoor, tijdens een camping of zelf in de park gebruiken. Het is licht van gewicht en het ventiel zorgt ervoor dat het binnen enkele seconden leeg is gelopen. Verder kun je het makkelijk overal meenemen en opbergen, omdat het zo klein is. Bovendien zitten er drie hoogtestanden op dit reiskussen en kun je dus zelf kiezen welke het meest comfortabel aanvoelt voor jou of je kind.

Reizen met kinderen hoeft dus niet perse spanning en vermoeidheid met zich mee te brengen. En dat je dit product ook voor thuis of bij andere gelegenheden kan gebruiken is een grote plus. Ook bij de grote luchtvaartbedrijven zoals KLM, Tui, Air France en Ryanair is het gebruik van de EasyTravel reiskussen toegestaan. Kortom, dit is een product die het overwegen waard is.

Ook te koop via:

In het kort
 • Vast te maken met een vijf-puntsgordel
 • Opvouwbaar
 • Beschermt kind tegen schokken

Cares vliegtuig harnas

Een ander top product die ook de moeite waard is komt van het merk Cares. Dit product is geschikt voor ouders die een kind hebben tussen de 10 en 20 kg in de leeftijdscategorie  van 1 en 4 jaar en een eigen stoeltje krijgen in het vliegtuig.

Over het algemeen worden kinderen en volwassenen die op hun eigen stoel zitten in het vliegtuig vastgemaakt met een 2 punt heupgordel. Helaas is dit niet stevig genoeg voor het kind en kan het bij schokken en turbulentie losraken met alle gevolgen van dien.

Met de vliegtuig harnas van Cares krijg je een 5 punt gordelsysteem. Deze biedt meer stevigheid aan je kind in het stoeltje en is dus ook veiliger bij schokken en turbulentie. Daarnaast is het ook comfortabeler zitten voor jouw kindje en rust voor jou. Het zal er misschien even vreemd uit zien en je kind zal er misschien ook nog aan moeten wennen. Maar Cares gaat voor veiligheid boven alles en met dit product kun je gerust genieten van je vliegreis zonder dat je continu je kind in de gaten moet houden.

Het bevestigen van de harnas vergt bij sommigen wat oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt dan is het zo gedaan. Het schouderbandje maak je rondom de rugleuning van het vliegtuigstoel vast. Vervolgens wordt het bevestigd aan de heupgordel van het kindje.

Dit product is getest en de resultaten liegen er niet om. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gebruikt mag worden bij de verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Ook te koop via:

In het kort
 • Gemaakt van polyester
 • In 3 hoogtestanden in te stellen
 • Verrijdbaar

Blaque vliegtuigbed kind

Een vliegtuigbed kind dat geschikt is voor kinderen vanaf 1 jaar en die garandeert dat je de reis met je kind in comfort zal ervaren. Kan je kind al zelfstandig zitten of liggen op de vliegtuigstoel? Dan is dit product ideaal voor jullie. Er is rekening gehouden met de beenruimte die bij elke vliegbedrijf anders is. Voor kinderen met een lengte van maximaal 155 cm kun je dit vliegtuigbedje plaatsen bij de voetruimte zodat ze nog net in foetushouding kunnen liggen.

Daarnaast heb je ook de optie om het om te zetten tot voetkussen. Er zijn drie hoogtestanden waaruit je kunt kiezen. Vooral tijdens lange reizen heb je weinig beweging en kunnen de benen opgezwollen raken. Met zo’n voetensteun zorg je ervoor dat de doorbloeding in je benen op gang komt en dat je niet met opgezette voeten komt te zitten, zeker niet als het aan het begin van je reis is. En je kunt dit voetenbankje ook gebruiken voor thuis of tijdens andere gelegenheden waar je lang moet zitten.

Het materiaal van het vliegtuigbedje is van hoge kwaliteit polyester en dit maakt het soepel om schoon te krijgen.

Voorts zorgt de grootte van de opblaasdop ervoor dat  het makkelijk op te blazen is en het klepje zit er goed op om te voorkomen dat het vroegtijdig leeg loopt. Dit is kortweg een duurzaam en multifunctionele product die vrij eenvoudig te gebruiken is.

Ook te koop via:

In het kort
 • Opvouwbaar
 • Compact en duurzaam
 • Gemakkelijk op te blazen

Solutions Store

Het vliegtuigbedje van Solutions Store is gemaakt van duurzame, hoogwaardig polyester. Daarenboven is er rekening gehouden met de comfort en dat het praktisch moet zijn in gebruik. Net als de overige producten in deze lijst is dit bedje een absolute aanrader, omdat het ook echt zorgt voor een fijne vliegreis met je kindje. Het is snel op te blazen en nog sneller om leeg te laten lopen.

Verder kun je het ook voor andere doeleinden en bij andere gelegenheden gebruiken. Zit je vaak achter je bureau en wil je werken aan en goede postuur? Dan kun je het ook als voetensteun gebruiken. Zelfs voor in de auto of tijdens een treinrit. Maar ook voor dagelijks gebruik voor als je voor de TV zit. Met de Solutions Store heb je een lekkere zachte voetenbankje waar jij of je kind enorm van kunnen genieten.

Bovendien heb je niet veel ruimte ervoor nodig. Dus het kan ook mee naar de camping. Je zult merken dat het duurzaam is en het schoon krijgen ervan vergt niet veel moeite. In comfort reizen hoeft niet duur, wel praktisch en dat is wat je krijgt met dit vliegtuigbedje annex voetenbankje.

Ook te koop via:

In het kort
 • Kan in 3 standen opgeblazen worden
 • Ook geschikt voor de auto of trein
 • Ideaal voor peuters

SECPAC

Het vliegtuigbedje van SECPAC is geschikt voor ouders met jonge kinderen. Het beschikt over alle kwaliteiten die je in een vliegtuigbedje zoekt voor een ontspannen reis. Het materiaal is van hoogwaardige stof en is lekker zacht. Je kindje zal er zeker van in slaap vallen zodat jullie beide een rustige vliegreis kunnen genieten. De drie hoogtestanden maken het mogelijk om zelf te kiezen van heerlijk en het best aanvoelt voor je kind.

Met dit vliegtuigbedje ben je ook niet gelimiteerd tot het gebruik alleen n de vliegtuig. Ook als je kind in slaap valt in de auto of gewoon ontspannen erbij wilt liggen is het geschikt voor gebruik. Niet alleen is het gauw opgeblazen, ook het leeg laten lopen gebeurt binnen enkele seconden.

En het is makkelijk op te vouwen, waardoor het makkelijk meet kan in je handbagage. Het lijkt niet overbodig om te benadrukken dat dit bedje niet tijdens de start en landing gebruikt mag worden. Ook niet bij turbulentie.

Met een vliegtuigbedje baby minimaliseer je de kans dat je kind zich kribbig en vermoeiend gaat gedragen tijdens de vlucht. Niet alleen je kin, maar ook je medepassagiers zullen kunnen genieten van een ontspannen en rustige reis. En uiteraard jij ook.

Ook te koop via:

Conclusie Vliegtuigbedjes

Iedere ouder wilt met zijn kind een rustige vliegreis meemaken. Kinderen kunnen in tegenstelling tot volwassenen niet lang stilzitten en een korte of lange vlucht is voor hun al een hele uitdaging. En van ouders vergt het heel veel geduld en kalmte om het kind tijdens een vliegreis rustig te kunnen houden. Vliegtuigbedjes zijn inventieve, praktische uitvindingen om zowel kinderen als ouders een optimale reiscomfort te bieden. Daarnaast kunnen volwassenen die geen kinderen hebben er ook gebruik van maken.

Sommige bedjes kun je gebruiken al vanaf de geboorte van je kind. Het helpt niet alleen om het je baby comfortabel te maken, ook jij krijgt daardoor iets meer beweegvrijheid. En andere zijn voor oudere kinderen of volwassenen. En de meeste kun je omtoveren tot een voetbankje of reiskussen. Heel handig en praktisch wanneer je een product aanschaf die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

Evenzeer is het ook belangrijk dat het materiaal waarvan het bedje gemaakt is duurzaam en lekker aanvoelt en makkelijk schoongemaakt kan worden. En het laatste dat ook belangrijk is heeft te maken met hoe snel het bedje op te blazen en leeg te laten lopen is. Niemand wilt lang zitten te puffen en hijgen om het op te zetten of de lucht eruit te laten gaan. Comfort moet wel praktisch en eenvoudig zijn.

 

Er zijn talloze vliegtuigbedjes en het vinden van de ideale is niet zo snel gebeurt. In deze vliegtuig bedje review hebben we tien van de beste eruit gehaald en besproken. Waarop kun je letten bij het zoeken naar een geschikte vliegtuigbedje voor je kind?

 • Veiligheid: Is het vliegtuigbedje toegestaan door de verschillende maatschappijen? De veiligheid van jou, je kind en overige passagiers gaat boven alles. Staat de vliegmaatschappij het gebruik van het bedje wie je wilt wel toe?
 • Leeftijd: Hoe oud is je kind nu en tot welke leeftijd wil je gebruik maken van het vliegtuigbedje voor je kind? Sommige vliegtuigbedden zijn alleen geschikt voor jonge kinderen en andere kunnen ook gebruikt worden door volwassenen
 • Multifunctioneel: Kun je het bedje ook gebruiken als voetenbank voor jou of je kind? Soms heb je geen voetruimte om het bedje te plaatsen voor het kind. Dan zou je het wel als voetenbankje kunnen gebruiken
 • Lengte: Wat is de maximale lengte die het bedje heeft waarin je geïnteresseerd bent? Vliegtuigbedden zijn er in verschillende afmetingen en je wilt voorkomen dat het te klein uitvalt voor je kind.