Wanneer je thuiskomt van een lange werkdag heb je vaak geen zin meer om nog uren in de keuken te staan om een maaltijd te bereiden, maar er moet toch iets op tafel komen. Met de juiste tools, zoals bijvoorbeeld de messen van Sumisu Knives, maak je het koken al een stuk gemakkelijker. Maar wat kan je eigenlijk nog meer doen om het kookproces te versnellen? Lees snel verder voor een aantal handige tips!

Meal prepping

Je hebt er vast wel eens over gehoord: meal prepping. Bij meal preppen maak je op één moment maaltijden klaar voor één of meerdere dagen. Je kan zelf bepalen wanneer je dit doet en voor hoeveel dagen je kookt. Wanneer je de maaltijden hebt klaargemaakt kan je deze bewaren in de koelkast of invriezen. Op de dag dat je het eten klaarmaakt kost deze tip je wel aardig wat tijd, maar dit scheelt je de rest van de week kostbare tijd en misschien wel stress.

Snijd ingrediënten alvast voor

Is een volledige maaltijd van tevoren bereiden niet helemaal jouw ding, maar wil je toch tijd besparen? Dan kan je natuurlijk ook bepaalde groente en vlees alvast klein snijden op het moment dat je deze uit de supermarkt haalt. Zo kan je groeten als champignons, wortel of paprika alvast een paar dagen van tevoren klein snijden. Ook kan je bijvoorbeeld kip vooraf in kleine stukken snijden. Deze kleine stukjes kan je hierna gemakkelijk invriezen. Wanneer je de kip op de dag dat je het wil gebruiken ‘s ochtends uit de vriezer haalt, is deze aan het eind van de middag ontdooit en klaar voor gebruik.

Eetschema

Bepalen wat je wil koken is vaak erg lastig, hier gaat dan ook veel tijd in zitten. Om het jezelf makkelijker te maken kan het helpen om een eetschema te maken. Wanneer je van tevoren bepaald wat je op welke dag gaat eten, bespaar je jezelf namelijk veel tijd. Je kan er hierbij voor kiezen om per week een ander eetschema te volgen of om iedere week op een vaste dag bepaalde maaltijden te eten.

Wanneer je ‘s avonds geen tijd hebt om lang in de keuken te staan, zijn er dus een aantal dingen die je kunt doen. Zo kun je op een vaste dag alvast voor de rest van de week koken, kun je bepaalde ingrediënten alvast vooraf in grote hoeveelheden klein snijden en kan het helpen om vooraf te bepalen wat je op bepaalde dagen gaat eten.