4 Duurzame manieren om je kinderen op school te krijgen

Met de stijgende gasprijzen komen veel ouders die verder van de school en/of werkplek komen in de problemen. Het dagelijkse woon- werkverkeer heeft een steeds grotere invloed op onze portemonnee, onze levensstijl en onze planeet. Hier moet een oplossing voor gevonden worden. Om je te helpen hebben we in deze blog onze beste manieren verzameld om duurzaam je kinderen op school te krijgen en op het werk te komen!

Fietsen of lopen

Oké, fietsen of lopen is misschien geen optie als je een half uur naar school moet lopen en een uur naar je werk, waar je om 9 uur moet beginnen. Maar het is wel de meest duurzame en uiteraard goedkoopste oplossing. Maar wat nou als dat voor jou situatie geen oplossing biedt?

Speed pedelecs bakfiets

Heb je al eens gehoord van een speed pedelecs? Dat is een elektrische fiets maar dan nog sneller! Hier zijn uiteraard speciale regels aan verbonden, zoals het dragen van een helm is verlicht en je hebt ook een bromfiets certificaat nodig, maar het biedt de ideale oplossing om snel en duurzaam op school aan te komen. Via deze link kun je speed pedelecs vergelijken om gelijk duurzaam te leven en geld te besparen.

Carpool

Carpool is een geweldige manier om geld te besparen. Je kunt dit natuurlijk ook doen met ouders van de school, er zullen vast meer ouders zijn die dezelfde problemen hebben. Door met meerdere ouders te praten kunnen jullie een schema afspreken, waardoor iedereen een geschikte dag kan kiezen om te carpoolen. Zo hoef je nog maar één keer in de week te rijden!

Combineer het met andere taken

Moet je nog boodschappen doen of heb je iets nodig uit een winkel? Misschien moet je nog langs de glasbak? Probeer dit dan in één rit te doen als jij van/naar je werk rijdt of de kinderen haalt of brengt. Dit zal voorkomen dat je nog eens de auto moet starten en een speciale rit moet afleggen naar de supermarkt. Kies dan uiteraard ook de winkels die op jouw route liggen, ook al zijn dit niet de winkels waar je meestal naartoe gaat.

Neem het openbaar vervoer

In drukke steden is dit sowieso een beter idee, je vermijdt namelijk een hoop files. Maar het is ook een stuk beter voor het milieu om het openbaar vervoer te nemen en met de benzineprijzen van tegenwoordig ook nog eens een stuk goedkoper.