Cappuccino is een alom geliefde drank, die van Italiaanse afkomst is. Miljoenen mensen van over de hele wereld zijn verliefd geworden op dit soort koffie. Maar waarom? Waaruit bestaat cappuccino eigenlijk? Het is een koffiedrank op basis van espresso, traditioneel bereid met gestoomd melkschuim. Mensen voelen zich aangetrokken tot deze wonderbaarlijke warme drank. Een goed gemaakte cappuccino heeft een opmerkelijke smaak en textuur.

Behalve dat cappuccino een magische smaak heeft, heeft het ook bepaalde gezondheidsvoordelen. Het heeft de mogelijkheid om hartproblemen te voorkomen en vermindert de kans op een beroerte met 20 procent. Dat is allemaal echt geweldig, maar eerlijk gezegd kan het maken van een kopje cappuccino voor veel mensen een behoorlijke uitdaging zijn. Ondanks zijn eenvoudige aard is het een complexe drank om te bereiden. Daarom zijn deze 5 tips voor u opgesteld om u te helpen bij het maken van de beste cappuccino, zodat u optimaal kunt profiteren van de voordelen.

  1. De juiste espresso is nodig om te voorkomen dat de smaak van de koffie afneemt als er melk en schuim aan wordt toegevoegd. Hierdoor kan elk onderdeel van de cappuccino in balans zijn, wat zal leiden tot harmonie in smaak.
  2. Elke soort melk kan worden gebruikt, maar volle melk geeft het rijkste schuim. De benodigde hoeveelheid melk is 1/3 van de kan. Dat is de perfecte balans, waardoor de melk tijdens het stomen niet overloop.
  3. Om te voorkomen dat de melk gaat koken, is het aangeraden om een thermometer te gebruiken, zodat de temperatuur van de melk te allen tijde kan worden gevolgd. Als het eenmaal een temperatuur van 150 tot 160 graden heeft bereikt, moet het stomen worden gestopt.
  4. Voor het perfecte melkschuim heb je een apparaat nodig met de naam melkopsschuimer. Dit apparaat vereenvoudigt het hele proces, door de melk langzaam op te warmen en door elkaar te mengen om windbellen te veroorzaken, waardoor de melk gaat schuimen. Vindt de beste melkopschuimer van 2020, voor het hoogste resultaat.
  5. Oefening baart kunst. Door herhaling wordt het proces als geheel eenvoudiger.