Als moeder zijnde sta je altijd aan. Je moet er zijn voor je gezin: het eten moet op tijd klaar staan, je moet jouw kids afzetten bij de voetbaltraining en daarnaast vragen ze ook wat aandacht van je. Dat is natuurlijk optimaal genieten. Toch is het ook belangrijk om aandacht aan jezelf te besteden. Zo is het belangrijk om tussendoor ook even te kunnen ontspannen. Hoe je dat doet, lees je hieronder in de onderstaande vijf tips.

Tip 1. Doe een yogasessie

Yoga staat erom bekend dat het een ontspannende werking heeft. Wanneer je veel stress ervaart is dat al een reden genoeg om eens de yogamat erbij te pakken. Als je nog geen ervaren yogi bent, is dat geen probleem. Zo kun je verschillende oefeningen vinden op het internet die je kunt nadoen, ook als beginner zijnde. Wel is het belangrijk dat je let op je ademhaling tijdens het beoefenen van yoga. Bovendien kun je het zo zwaar of eenvoudig maken zoals je zelf wil, zo lang je maar kunt ontspannen. Zet een lekkere geurkaars aan of een stokje wierrook en de yogasessie kan beginnen.

Tip 2. Spreek af met vriendinnen

Hoe gezellig is het om eens bij te kletsen met jouw vriendinnen? Spreek bijvoorbeeld eens af in de stad om daar een kopje koffie mee te drinken, of spreek bij een van jullie thuis af. Je kunt jullie favoriete spel spelen, een filmpje kijken of gewoon gezellig bijkletsen. Dat wordt een ontspannen avondje. Wanneer je een euforisch moment wil beleven kun je de avond compleet maken met mexicana psilocybe, oftewel Mexicaanse truffels. Wel is het belangrijk om de productinformatie door te nemen: zo zijn truffels bijvoorbeeld niet geschikt wanneer je niet helemaal lekker in je vel zit.

Tip 3. Maak een boswandeling

De natuur kan je veel goeds doen. Zo werkt een wandeling ontspannend, vooral als je dat in de natuur doet zoals een bos in jouw omgeving. Je kunt lekker om je heen kijken naar de prachtige bomen, vooral wanneer het herfstseizoen eraan zit te komen. De bomen laten hun bladeren vallen of de bladeren verkleuren naar een dieprode kleur. Alleen daar al kun je optimaal van genieten, maar hopelijk ook van de wandeling zelf. Een wandeling geeft je namelijk achteraf het fitte, gezonde gevoel. Je hebt bewogen én een frisse neus gehaald. In de natuur is de lucht immers een stuk schoner dan in de stad. Trek de wandelschoenen dus maar aan en ga richting het bos!

Tip 4. Drink een kopje thee

Is de rust wedergekeerd en ben je helemaal alleen in je huis? Dan is dat het moment om eens wat tijd voor jezelf te nemen. Zet bijvoorbeeld eens een kopje thee. Kies jouw favoriete thee uit: is dat een kop verse muntthee, rooibos of ga je liever voor groene thee met citroen? Om jouw theemoment eens naar een hoger level te tillen kun je ook denken aan paddo thee. Paddo’s zorgen namelijk ook voor het ontspannen effect. Lees ook hierbij wel altijd de productinformatie door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 5. Geef jezelf een beautymake-over

Heb je een dagje vrij? Dan is het hoogtijd om wat tijd voor jezelf in te plannen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper om jouw haardos weer in model te brengen, ga richting de nagelsalon om jouw nagels te voorzien van een mooi kleurtje en ga richting de zonnebank om daar wat bij te kleuren. Dat klinkt als een heerlijke dag, toch? Je kunt ook richting de spa gaan en jezelf daar lekker laten verwennen. Dobberen in de kruidenbaden, zwemmen in het zoutwaterbad en achteraf kun je nog een full body massage nemen. Je komt gegarandeerd ontspannen terug.