Je hebt ooit wel eens gehoord over spullen laten halen vanuit het buitenland. Er zijn verschillende winkels waar je online kunt shoppen. Winkels zoals H&M, Forever21, Zara, Fashionnova enzovoorts. De bekendste site is Amazon.com, Inc. oftewel Amazon. Amazon is een Amerikaans e-commercebedrijf en ze zijn gevestigd in de stad Seattle. Dit bedrijf bestaat sinds 1994 en het is een van de eerste grote bedrijven die online goederen verkoopt. In dit online bedrijf kun je goederen van a tot z vinden. Op deze site kun je naast kleding ook schoeisel, boeken, tassen en andere goederen bestellen. Het is de go-to site voor mensen die graag online willen shoppen. De prijzen van de goederen zijn ook redelijk en de vrachtkosten zijn laag.

Amazon is sinds het begin succesvol geweest en blijft ook streven naar succes. Ook tijdens de coronacrisis, verkoopt Amazon nog veel meer. Thuis zitten en online shoppen is nog nooit zo leuk geweest, want je hoeft dan niet uit huis. Vanuit je luie stoel kon je dan makkelijk online shoppen via Amazon wanneer je maar wilt. Je bestelt goederen online, je betaalt digitaal en je spullen worden voor je geleverd. In maart 2020 is ook Amazon.nl gelanceerd in Nederland. Met een groot assortiment hebben ze de Nederlandse markt officieel overgenomen.

Het is wel te merken dat er een verschil is tussen het aandeel Amazon koers van nu en die van vroeger. Dit komt misschien door de economische situatie in verschillende landen. Zoals je weet zijn vrijwel alle landen getroffen door het coronapandemie. En om alle schade of schulden in te halen zal een hele moeilijke taak zijn. Maar toch is het zeker dat het marktaandeel van Amazon de komende jaren flink zal groeien, omdat Amazon dit is jaar uitgeroepen tot het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld.