Babyfoon

Opzoek naar de beste babyfoon? Wij hebben een selectie gemaakt die zowel budget vriendelijk is als een goedkope babyfoon, als de juiste kwaliteit aanbied, denk bijvoorbeeld aan een wifi babyfoon.

Op deze pagina leggen wij het verder uit.

Laatste check op December 2021

Het aanbod aan babyfoons in nogal ruim, waardoor het uitkiezen van een geschikte goedkope babyfoon niet zo makkelijk gaat. Sommige modellen zijn heel goedkoop en andere vallen juist duur uit. Daarnaast zijn bepaalde babyfoons volledig uitgerust met de nieuwste snufjes, zoals bijvoorbeeld de babyfoon met camera of wifi babyfoon, terwijl andere modellen iets simpeler zijn. Desondanks is dit apparaatje een goede uitkomst voor ouders die toch een oogje willen houden op hun baby. Om te bepalen wat voor jou de beste babyfoon is moet je naar eentje zoeken die het best aansluit bij de wensen en behoeften van jou en je kind.

In dit artikel worden vijf verschillende babyfoons tegenover elkaar gesteld en aangegeven waarom ze tot de beste vijf babyfoon gerekend worden. In de koopgids vind je zowel de beste babyfoon met camera, maar ook de beste babyfoon zonder camera.

Top 5 Beste Babyfoon 2022 & Beste Babyfoon Met Camera

NaamMet CameraBereik binnenshuis - buitenshuisTerugspreekfunctieMeer informatie
Luvion EssentialJaMaximaal 50 meter - 250 meterJa
Alecto DBX-85 ECO DECTNeeMaximaal 50 meter - 300 meterJa
Alecto DVM-65JaMaximaal 50 meter - 300 meterJa
HD CleverdogNee-Ja
Luvion EasyJaMaximaal 50 meter - 250 meterJa
Luvion Grand Elite 3 ConnectJaMaximaal 50 meterJa
Alecto - DBX-88 ECONeeMaximaal 50 meter - 300 meterJa
Alecto IVM-100Ja-Ja
Orretti HD WifiJa-Ja
Motorola MBP-8NeeMaximaal 50 meter - 300 meterNee
In het kort
 • Camera kan in elk richting gedraaid worden
 • Heeft een bereik tot 250 meter
 • Nachtzicht schakelt automatisch aan

Waarom Luvion Essential Babyfoon?

De eerste Babyfoon waarmee we de lijst aftrappen is de Luvion Essential Babyfoon. Met een 3.5 inch kleuren beeldscherm en uitgerust met verschillende functies is dit model een aanwinst. De terugspreekfunctie biedt je de mogelijkheid om met je baby te kunnen praten. Verder kun je gebruik maken van de digitale zoomfunctie om je baby nog beter in beeld te krijgen. Heb je meerdere kinderen die je in de gaten wilt houden? Dat gaat vrij eenvoudig met dit model. Sluit extra camera’s aan op de babyfoon en je supervisie kan beginnen. De babytimer helpt je met het instellen van de voeding en slaaptijden.

De premium Luvion collectie bestaat uit verschillende modellen babyfoons, maar dit model is de uitschieter als meest verkochte en best beoordeelde babyfoon. Bovendien zorgt de goede balans tussen prijs en de kwaliteit ook ervoor dat dit product geliefd is bij velen. Door de automatische inschakeling van de nachtfunctie heb je ook tijdens de nacht goede zicht.  Alleen ontbreekt het nachtlampje en zijn de bedieningskoppen dan niet zo goed zichtbaar. Ook de babyfoon camera is niet op afstand te bedienen, maar je kunt hem wel in alle richtingen draaien. Verder kan het voorkomen dat de batterij niet zo lang mee gaat als het scherm constant aan staat., vandaar dat het beeldscherm standaard is ingesteld om bij geluid aan te gaan. Kies je toch voor anders dan is oplader is een goede uitkomst. Het gebruiken van deze babyfoon op je mobiel is niet mogelijk. Toch is het al met al is een geschikt product voor ouders die zoeken naar een goedkope babyfoon met camera afgestemd op met uitstekende functionaliteiten.

Ook te koop via:

In het kort
 • Stand-by voor 24 uur
 • Terugspreekfunctie
 • Komt met nachtlampje

Waarom Alecto DBX-85 ECO DECT?

Het volgend product in ons lijstje is de Alecto DBX-85 ECO DECT of wel de Digitale ECO DECT babyfoon.

Deze babyfoon is simpel en geschikt voor ouders die opzoek zijn naar eenvoud en gemak. In tegenstelling tot het eerste product heeft deze geen babyfoon camera. Er zitten ook geen ingebouwde snufjes zoals nachtzicht en kamertemperatuur weergave. Zoek je naar een babyfoon met meer functies en snufjes? Dan moet je verder kijken, want deze is het niet. Het meest onderscheidende kenmerk van dit model is simpliciteit.

Desalniettemin is deze babyfoon is deugdzaam en levert precies waar het voor aangeprezen wordt.

De opzet is eenvoudig en makkelijk te gebruiken en de geluidskwaliteit is buitengewoon goed. Door zelf de gevoeligheid in te stellen kun je bepalen wat je hoort en krijg je geen last van storingen en ruis. Tevens kun je de terugspreekfunctie gebruiken om met je baby te praten. Ook is het ook mogelijk om met de ouderunit buitenhuis te gaan. Met de oplaadbare batterijen erin en de riemgesp eraan ben je zo mobiel. Daarnaast komt bij kijken dat het lang mee gaat en dus niet regelmatig opgeladen hoeft te worden. De opzet is dan ook veel eenvoudiger dan de rest: De babyunit aansluiten koppel, de ouderunit opladen en beide aan elkaar koppelen.

Een geschikte babyfoon voor ouders die niet per se hun baby in beeld willen hebben, maar voor wie kristalhelder geluid heel belangrijk is. De Alecto DBX-85 ECO wint niet de eerste prijs als het gaat om geavanceerde babyfoons, maar het doet niet onder voor wat het belooft en vandaar dat het een plekje in onze lijst van beste babyfoons verdient.

Ook te koop via:

In het kort
 • Temperatuurweergave van ruimte met babyfoon camera
 • Uitbreidbaar met maximaal 4 extra camera’s
 • Nachtzicht (infrarood)

Waarom Alecto DVM-65 Beste Babyfoon Met Camera?

We vervolgen met een andere Alecto babyfoon. Deze keer gaat het om de Alecto DVM-65, die uitgerust is met een 2.0″ camera. Het is een uitbreidbare babyfoon, wat betekent dat je meer camera’s eraan kan koppelen. Dingen die meteen uit het oog springen bij dit model zijn het solide design. Die is heel mooi. Verder valt ook op dat de bediening vrij simpel is.

De babyunit komt met een ingebouwde microfoon, infrarood LED’s die automatisch ingeschakeld worden in de nacht. Verder zitten er ook een cameralens en temperatuur meter op de terugspreekfunctie om het uw baby te kunnen praten. Op de ouderunit zit het controlelampje. Deze blijft aan als er verbinding is tussen beide units en gaat knipperen als het naar verbinding zoekt met de babyunit. Het kleurenbeeldscherm op deze unit geeft u helder beeld waarop u in en uit kan zoomen. En u kunt meerdere  babyfooncamera’s eraan toevoegen.

Het installeren van de Alecto DVM-65 is vrij eenvoudig. U sluit beide units aan op stroom en schakel vervolgens beide aan. Als de verbinding tot stand is gekomen dan is het goed gegaan. Als het niet lukt dan zult u het zien aan het lampje op de ouderunit.  Wanneer deze uit staat dan is het niet gelukt en kunt u het opnieuw proberen. De babyunit is niet waterbestendig dus als u het buitenhuis gaat gebruiken moet u er wel voorzichtig mee zijn. De ouderunit heeft behalve de voedingsadapter ook een  batterijcompartiment, welke het gebruik buitenshuis vergemakkelijkt. Kortom, een babyphone met camera die niet alleen betaalbaar is, maar ook uitstekende kwaliteit levert.

Ook te koop via:

In het kort
 • Draadloze verbinding
 • Infrarood bewegingsdetectie
 • Interne microfoon

Waarom HD Cleverdog Draadloze IP?

Het vierde product is de HD Cleverdog Draadloze IP Beveiligingscamera. Deze is multifunctioneel en komt uitgerust met geavanceerde functies. De camera kan gebruikt worden als beveiligingscamera, babyfoon of communicatiemiddel en kan gekoppeld worden aan uw smartphone, tablet of Ipad. Daarnaast is het mogelijk om meerdere camera’s tegelijkertijd te koppelen om meerdere ruimtes te surveilleren.

De live beelden en geluiden zijn via de Android of IOS Cleverdog te bekijken en te beluisteren.

Ook bestaat de mogelijkheid om een SD-kaart toe te voegen, zodat u eerdere beelden kunt bekijken.

Het bekijken van de beelden kan op elke willekeurige tijdstip en locatie. Een andere functionaliteit is de nachtvisie. Deze zorgt ervoor dat u ook in de avond heldere beelden hebt. Verder zit er een bewegingsdetectie die bij elke waargenomen beweging een seintje geeft.

Dit product heeft ook de mogelijkheid om korte video opnames te maken. En net als voor het bekijken van de beelden hebt u ook hiervoor een SD kaart nodig. De HD Cleverdog is dus niet alleen geschikt voor binnenshuis, maar ook buitenshuis of voor uw bedrijf. Zoekt u naar iets meer dan een gewone babyfoon? Dan is de HD Cleverdog geschikt voor u. Met een bereik die veel meer is dan de normale babyfoon kunt u het ook gebruiken voor zakelijke doeleinden. Het komt dus goed van pas als uw baby volgroeid is en een babyfoon niet meer nodig is.

Ook te koop via:

In het kort
 • Automatisch gekozen kanaal voor een constante beeld kwaliteit
 • Nachtzicht tot 5 meter
 • Volume en gevoeligheid in te stellen

Waarom Babyfoon Luvion Easy?

Het design van deze babyfoon oogt simpel en praktisch. Een geschikte keuze voor ouders die zoeken naar een betaalbare en kwalitatieve babyfoon. Het komt met een 2 inch kleuren beeldscherm, een camera en andere basis functionaliteiten, waaronder de camera die naar alle kanten gedraaid kan worden. Met de terugspreekfunctie biedt de mogelijkheid om te praten met uw baby. Die zal het wel heel fijn vinden om af en toe uw stem te horen. Daarnaast zorgt de temperatuurmeter dat u niet  elke keer naar de babykamer hoeft om de temperatuur te checken. En met de Vox functie bespaart u ook energie, omdat die alleen aan gaat bij het detecteren van bewegingen van uw baby. Ook maakt de nachtvisie het makkelijk om in de avond tot 5 meter afstand goed te kunnen zien, door gebruik te maken van infraroodstand.

Het bereik van de Luvion Easy is 250 meter open veld en neemt binnenshuis af tot ongeveer tussen de 100 en 150 meter. Installatie van de Luvion Easy is eenvoudig en snel: Beide units aansluiten op stroom en aanzetten. De batterijen voor de ouderunit zorgen voor mobiliteit een gaan heel lang mee . Verder heeft de Luvion Easy ook een gecodeerd (DECT) signaal. Hierdoor is de verbinding niet alleen stabiel, maar ook veilig. Geruststellend in verbinding met uw kind blijven. Bij leeglopen van de batterijen of als de verbinding uitvalt krijt u meteen een waarschuwing. Handiger kan het niet. Niet verwonderlijk dat het kieskeurig.nl staat als best beoordeeld.

Ook te koop via:

In het kort
 • Op afstand draaibare camera
 • Maakt foto’s en filmpjes
 • Bevat temperatuur weergave en alarm

Waarom Luvion Grand Elite 3 Connect ?

Het spreekt voor zich dat je overal en op elk gewenste tijdstip goed bereik wilt hebben. De Luvion Grand Elite 3 Connect Set voorziet daarin. Het design is mooi en biedt de nieuwste snufjes om in contact te blijven met je baby. kun je op elke willekeurige locatie via de smartphone of tablet goed overzicht houden op je baby.  De app hiervoor is gratis te downloaden App of Google Play Store.

Het is op drie manieren te gebruiken: Ten eerste als normale wifi babyfoon, waar je een bereik van 300 meter in open veld hebt. Daarnaast kan ook de ouderunit tegelijkertijd met een smartphone gebruikt worden om te kijken wat de baby doet. En als laatste kun je ervoor kiezen om de camerabeelden en geluiden alleen via de smartphone te ontvangen. De verbinding wordt beveiligd net een wachtwoord, waardoor het privé is.

Maar wat als je geen wifi hebt? Ook daarmee heeft de Grand Elite 3 rekening meet gehouden.

Met Luvion Long Home Range (LLHR) krijg je via de ouderunit bereik tot 300 meter verwijderd van je baby wanneer je om een of ander reden geen internet hebt.

Het beeldscherm is 4.3 inch met Full High Definition kwaliteit waarop je kan inzoomen en een camera die op afstand te besturen is. De nachtzicht schakelt automatisch over in de nacht en geeft helder beeld tot wel 6 meter. Een geavanceerde babyfoon voor ouders die niet alleen HD beeld en geluid willen, maar ook overal ter wereld hun kindje willen kunnen volgen op een veilige en prettige manier.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bevat displayverlichting en (voedings)timerfunctie
 • Komt met een unieke ECO-modus (5 standen)
 • Geeft visuele geluidsindicatie middels LED lampjes

Waarom Alecto DBX-88?

De Alecto DBX-88 ECO Digitale ECO is een babyfoon zonder camera, maar met veel functionaliteiten.

Het is al jaren de bestverkochte babyfoon van Benelux en niet zonder rede.

Laten we beginnen met het design: Die is vrij simpel en zonder poespas. De ouder en babyunit zijn eenvoudig op te zetten en te gebruiken. Met de terugspreekfunctie hou je de ouder-kind band in stand door je kind af en toe jou stem te laten horen of een liedje te zingen. Net als de rest van de babyfoons in deze lijst heb je ook op deze een kamertemperatuur meter om te zien of de temperatuur in de babykamer geschikt is voor je baby. Daarnaast kun je op afstand het nachtlampje aan zetten en ook de slaapliedjes kun je op deze manier besturen. Heel handig voor als de baby al heel snel in slaap is gevallen.

Behalve deze functionaliteiten is de Alecto DBX-88 ECO ook DECT gecodeerd, waardoor de verbinding veilig en storingsvrij is. Met de unieke ECO-modus kun je de ouderunit heel lang gebruiken voor het leeg loopt en mocht het toch gebeuren dan krijg je direct een waarschuwing. Deze krijg je ook als je met de ouderunit buiten bereik bent. De  displaytaal is meertalig en kun je kiezen tussen Nederland, Frans, Engels en Duits. Ook krijg je in plaats van 3 5 slaapliedjes. Het heeft een bereik van tot 300 meter buiten en binnen is dat tot 50 meter. Deze babyfoon is geschikt voor ouders die als prioriteit hebben het goed willen horen van hun baby.

Ook te koop via:

In het kort
 • Bewegingssensor
 • Tweerichtingscommunicatie
 • Kan beelden opnemen en opslaan

Waarom Alecto IVM-100?

Een ander Alecto babyfoon die we plaatsen in deze lijst is de Alecto IVM-100. Deze heeft komt met ingebouwde wifi mogelijkheid en een uitbreidbare camera. Door de wifi babyfoon functie kun je de beelden op je smartphone of tablet bekijken ongeacht waar je ook bent. De app hiervoor is te vinden in de App Store en Google Play en kan gratis gedownload en gebruikt worden.

Het voordeel van een deze babyfoon is dat meerdere mensen tegelijkertijd mee kunnen kijken naar de beelden. Handig voor als je partner niet in de buurt is of voor de grootouders van je baby die niet zo gauw op bezoek kunnen komen. Hoe werkt het? Je sluit de babyfoon op je thuisnetwerk en kan starten met het streamen van de beelden. Ben je druk bezig en wil je toch op de hoogte blijven van wat je baby doet? Je kunt een video opnemen of de beelden opslaan op een SD-kaart om later te bekijken.  De verbinding wordt beveiligd met een wachtwoord die je zelf mag instellen. Zo kunnen onbevoegden iet aan jouw data komen.

Behalve de wifi- connectie biedt de Alecto IVM-100 ook nachtzicht die automatisch ingeschakeld wordt voor helder beeld in het donker. De bewegingssensor stuurt bij elke waargenomen beweging een bericht naar je smartphone; bij geluid niet. Deze babyfoon is geschikt om tegen de wand te plaatsen en  de terugspreekfunctie maakt het praten met je baby ook mogelijk. Een betaalbare babyfoon met net iets meer dan standaard functionaliteiten voor ouders die overal hun baby in de gaten willen houden.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt met camera en microfoon
 • Ondersteunt zowel bewegingsdetectie als geluidsdetectie
 • Touchscreen

Waarom Orretti® HD Wifi Cloud Camera?

De Orretti HD IP babyfoon past in deze lijst vanwege de camera. Deze kant letterlijk alle kanten op en zorgt ervoor dat u op die manier de gehele babykamer te zien krijgt. Daarnaast heeft het ook bewegings-en geluidsensoren, waardoor je niet alleen bij bewegingen een bericht krijgt, maar ook voor geluiden. Ondanks de sensoren geen 2MP zijn, zijn ze toch heel scherp.

De installatie geschiedt vrij eenvoudig en het kan verbonden worden aan jouw wifi babyfoon. De camera kan opgeladen worden door stroom of usb connectie en de beelden kun je makkelijk opslaan op een SD-kaart of in de cloud. Hou er wel rekening meet dat het laatste niet gratis is. De IR-Cut-schakelaar van de camera zorgt ervoor dat de beelden overdag en in het donker scherpe beelden krijgt. In het donker krijg je heldere beelden te zien tot 7 meter afstand. Daarnaast is het mogelijk meerdere apparaten aan te sluiten aan de camera, waardoor meerdere mensen met elkaar in contact kunnen blijven. Prima voor als u of reis gaat of voor een bepaalde tijd niet thuis zal zijn. Doordat je de camera naar alle kanten kan draaien is dit niet alleen geschikt als babyfoon, maar het werkt ook goed als beveiligingsmiddel.

De Orretti HD Wifi Cloud Camera Babyfoon is via de app te gebruiken op een smartphone of tablet, zowel voor iOS en Android gebruikers. Er kunnen maximaal vijf aantal mensen toegevoegd worden aan de app.  Zoek je naar een multifunctionele babyfoon, dan is deze zeker een overweging waard.

Ook te koop via:

In het kort
 • Komt met oplichbare LED-lampjes bij geluiden
 • Kan meteen in stopcontact geplugged worden
 • Maximaal bereik van 300 meter

Waarom Motorola – MBP-8?

De laatste babyfoon in deze koopgids is de Motorola – MBP-8. Het eerste dat opvalt is het simpel wit design en als het omschreven moet worden dan komen de woorden praktisch en een goedkope babyfoon naar voren. Het is in tegenstelling tot de meeste babyfoons in deze lijst heel eenvoudig, maar de kwaliteit doet niet onder tegen de rest. Waar je bij de andere babyfoons rekening moet langdurig gebruik en opladen heb je dat hier niet. Beide units kun je in het stopcontact pluggen en dat is het.

De microfoon werkt uitstekend en laat je elke geluid van je baby horen en de LED-lampjes lichten op bij elk geluid die gemaakt wordt. Daarnaast is deze babyfoon uitgerust met de DECT-technologie, waardoor er geen storing of ruis op de verbinding is. Met een maximaal bereik van 300 meter levert de Motorola – MBP-8 precies wat het beloofd.

Waarom zou je voor zo’n simpele babyfoon moeten gaan? Geen gedoe met accu’s of batterijen. Helder geluid zonder ruis en onderbreking. Groot bereik en gebruiksvriendelijk en goedkoop. De kans dat er een kabel los of kapot gaat, en conversatie per ongeluk opgevangen wordt heb je hier niet. Een andere bijkomstigheid is dat het heel gemakkelijk als backup babyfoon gebruikt kan worden.  De Motorola – MBP-8 mag misschien wel de eenvoudigste babyfoon in de lijst zijn, maar het is duidelijk wel opgewassen tegen de rest. Voor ouders die geen hoge pet hebben van moderne apparatuur is dit de perfecte babyfoon: betaalbaar en eenvoudig.

Ook te koop via:

Eigenschappen van een goede Babyfoon

Zoals eerder vermeld zijn er verschillende soorten babyfoons.

Zo heb je de analoge babyfoon die geluiden van je baby opvangt en uitzend. Deze heeft een goed bereik, is stralingsvrij en maar de afluisterkans is groot. Daartegenover zijn de babyfoons met DECT technologie waar het afluisteren niet mogelijk is, maar zij hebben wel een stralingsprobleem een het bereik is niet zo groot als bij de andere soorten.

Verder heb je ook nog de babyfoons die verbinding maken als een Wifi ababyfoon. Het voordeel dat je hierbij krijgt is dat je vaak overal beeld en geluid hebt, mits je een stabiele internetverbinding hebt. Heb je geen toegang tot internet dan kun je dus ook geen verbinding maken met e babyfoon. Daarnaast bestaat ook nog de kans op inbraak door derden op je beveiligede verbinding.

Het vierde type babyfoon maakt gebruik van PMR (Private Mobile Radio) signalen. Dit is een verbindingstype die tweezijdig gebruik maakt van radio en spraakcommunicatiesystemen dat van persoon tot persoon gaat via apparatuur zoals mobiele telefoons en radio’s. Hierdoor kun je een groot bereik hebben, maar de kans op afluisteren is ook groter, aangezien de geluiden via anderen hun apparatuur gaat.

Iets anders waar je op kunt letten bij het kiezen van een babyfoon is de stroomvoorziening. Sommige werken alleen op netstroom of batterijen en andere op beide. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de babyfoon ook buitenhuis te gebruiken. En als laatste de kosten, een goedkope babyfoon is mogelijk!

 

Tenslotte moet je vaststellen of je een eenvoudige of geavanceerde model babyfoon wilt hebben. Uit de modellen hierboven kun je zien dat bepaalde heel simpel en eenvoudig zijn. Terwijl andere modellen helemaal uitgerust komen met de nieuwste snufjes zoals terugspreekfunctie en uitbreidbare camera’s. Beide hebben zo hun voor- en nadelen zoals  je zelf kunt lezen en het ligt aan de behoefte van jou en je kind om te kunnen bepalen welke babyfoon het geschikt is voor jou.

Voordelen van een Babyfoon met camera

Voordelen

 • Toezicht houden op je kind. Met een babyfoon kun je gemakkelijk je baby in de gaten houden en hoef je niet speciaal naar de babykamer om te kijken wat er aan de hand is
 • Multifunctioneel. Bepaalde modellen babyfoons komen met ingebouwde camera die het vergemakkelijken om een foto of filmpje van je baby te maken. Je kunt ervoor kiezen om je kind dus in beeld te houden.
 • Dag en nacht te gebruiken. Door de infrarood functionaliteit heb je ook tijdens de nacht goed zicht op je baby
 • Meerdere babyfoons gebruiken. Je kunt meerdere babyfoons tegelijkertijd gebruiken, waardoor je ook meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten kan houden.