Ben je op zoek naar ideeën om de perfecte babyshower te geven? Zoek niet verder! Deze blogpost geeft je een aantal leuke ideeën om mee te beginnen. Of je nu op zoek bent naar spelletjes, versieringen of ideeën voor eten, we hebben voor ieder wat wils. Dus maak je klaar om te beginnen plannen en wow je gasten met een fantastische babyshower!

Veel ouders kiezen ervoor om een babyborrel door vrienden te laten organiseren in plaats van door familieleden. Dit is vaak omdat de ouders familiedrama of conflicten willen vermijden. Het kan ook worden gezien als een manier om de nieuwe baby te vieren met vrienden die misschien belangrijker zijn voor de ouders dan hun uitgebreide familie.

Sommige mensen vinden dat het de grootouders moeten zijn die de babyborrel organiseren, omdat zij het meest opgewonden zijn over de nieuwe aanwinst in de familie en er het langst op hebben gewacht. Veel ouders vinden echter dat zij hun nieuwe aanwinst moeten kunnen vieren zoals zij dat willen en zonder enige inmenging van familieleden. Uiteindelijk is het aan de ouders om te beslissen wie hen hun babyborrel geeft.

De meeste mensen geven de voorkeur aan een informele borrel, eventueel met een thema. Een formeel feest kan benauwd en ongemakkelijk zijn. En wie wil de stress van het plannen van een formeel feest doorstaan? Een thema kan iets leuks en spannends toevoegen, maar het is niet noodzakelijk. Hou het eten, drinken en versieren simpel en je bent klaar om te gaan!

Hier zijn een aantal spelletjes die kunnen worden gespeeld op een babyshower:

 • Raad het gewicht van de baby
 • Babyshower bingo
 • Verloting van luiers
 • Noem dat deuntje spel met kinderrijmpjes en kinderliedjes
 • Meerkeuzevragen over baby’s en ouderschap
 • Pass the Prize spel – spelers zitten in een cirkel, elke speler geeft een prijs / cadeau aan de speler aan hun rechterhand zodra de muziek begint, als de muziek stopt moeten de spelers het cadeau dat ze vasthouden openen en houden, laatste speler met een cadeau is uit. Er wordt gespeeld tot er een winnaar overblijft.

Leuk, feestelijk eten en drinken hoort bij een babyborrel! Een verscheidenheid aan lichte hapjes en drankjes zijn perfect voor zo’n feestelijke gebeurtenis. Enkele ideeën zijn:

 • Vers fruit en groenten;
 • Hummus en pita chips;
 • Popcorn of andere lichte snacks;
 • Frisdrank, spuitwater of sap;
 • Wijn of champagne voor de volwassenen;
 • Melk of chocolademelk voor de kinderen.

Aan de ene kant kan een cadeaulijst heel handig zijn voor gasten die willen weten wat de aanstaande ouders nodig hebben. Aan de andere kant hebben sommige mensen het gevoel dat cadeaulijsten het verrassingselement wegnemen. Uiteindelijk is het aan de aanstaande ouders om te beslissen of ze al dan niet een geschenkenlijst willen. Als ze er een hebben, respecteer dan hun wensen en houd je eraan!

Gasten RSVP- en en de gastheren laten weten wat ze meebrengen? Het makkelijkst is waarschijnlijk om een briefje op de uitnodiging te zetten met iets zoals “Laat ons alstublieft weten of u aanwezig kunt zijn en/of u een gerecht wilt meebrengen” Op die manier kunnen de gasten gewoon rechtstreeks aan de gastheer of gastvrouw antwoorden en hen laten weten wat ze van plan zijn mee te brengen.