De babykamer inrichten is een van de leukste dingen als er een kleintje op komst is. Er komt een fijne kleur op de muur, je hebt de meubeltjes al uitgezocht en misschien komt er zelfs een thema in de kinderkamer. Maar vaak wordt er niet of nauwelijks nagedacht over de raamdecoratie in de babykamer, terwijl dit hartstikke belangrijk is! Je leest hieronder daarom wat de beste raamdecoratie voor een babykamer is zoals verschillende gordijnen babykamer.

Lichtinval door babykamer gordijnen

Baby’s slapen veel en dat betekent dat ze vaak ook moeten slapen als het buiten nog licht is. De oogleden van kleine kindjes zijn heel dun en laten veel licht door. Het is daarom belangrijk dat je de kamer goed donker kunt maken als het bedtijd is. Tegelijkertijd wil je dat er wel voldoende daglicht naar binnenkomt als jouw kindje wel wakker is. De juiste raamdecoratie is daarom essentieel voor jouw babykamer.

Gordijnen babykamer

Babykamer gordijnen zijn bij uitstek geschikt voor een babykamer, omdat je met meerdere lagen kan werken. Ga voor verduisterende overgordijnen met daarachter vitrage. De verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat het pikkedonker is als je kindje moet slapen. De vitrage laat wel licht binnen, maar zorgen ervoor dat het niet te fel is. Ook heb je een stuk meer privacy met vitrage, terwijl je nog wel lekker naar buiten kunt kijken.

Rolgordijn babykamer

Een andere goede optie voor een babykamer zijn rolgordijnen babykamer. Neem verduisterende rolgordijnen als je slechts één soort raamdecoratie in de kinderkamer wil. Je kunt rolgordijnen ook combineren met verduisterende overgordijnen. In dat geval kun je ook semi-transparante of duo rolgordijnen ophangen.

Plisségordijnen

Het prettige aan plisségordijnen is dat je ze aan het raam bevestigt en niet erboven. Daardoor kan je het raam altijd openzetten, zonder dat de raambekleding gaat wapperen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als babykamer gordijnen. Plisségordijnen worden altijd op maat gemaakt en hierdoor kunnen ze zelfs de moeilijkste ramen bekleden. Als de kamer van jouw kindje bijvoorbeeld draai-kiepramen, dakramen of een lichtkoepel heeft zijn plisségordijnen dus de ideale oplossing.

Jaloezieën of shutters

Jaloezieën of shutters kunnen ook heel goed werken in een babykamer, net zo goed als rolgordijn babykamer. Zeker als jouw huis een wat strakkere inrichting heeft en je dit ook in de babykamer wil laten terugkomen. Neem nu de shutters en jaloezieën van veneta.com, met deze raambekleding kun je continue de lichtinval aanpassen naar jouw wens en zorgen dat het licht altijd goed is in de babykamer. Voor extra verduistering kun je de jaloezieën of shutters ook combineren met een overgordijn.