Hou je van Indiaas eten?

Zo ja, dan zul je blij zijn om te weten dat we het lekkerste butter chicken recept hebben voor je volgende etentje. Het is makkelijk te volgen en zal indruk maken op al je vrienden! Je zult niet geloven hoe eenvoudig het is om dit klassieke gerecht thuis te maken. Volg gewoon onze stap-voor-stap instructies en je kunt in een mum van tijd genieten van een zelfgemaakte versie van dit populaire Indiase gerecht. We beloven dat het zelfs beter smaakt dan wat je in het restaurant krijgt!

Butter Chicken ingrediënten

De ingrediënten voor butter chicken zijn: kip, ui, tomatenpuree, knoflook, gember, boter, room, komijnzaadpoeder, coriander powder, rode chilipoeder, zout.

In deze video wordt het recept stap voor stap uitgelegd.

Butter Chicken alternatieven

Er zijn veel heerlijke alternatieven voor butter chicken. Enkele van mijn favorieten zijn tandoori kip, kip tikka masala, en lam vindaloo. Al deze gerechten zijn pittig en smaakvol, en ze zijn zeker om je verlangen naar de Indiase keuken te bevredigen. Als u op zoek bent naar een gerecht dat een beetje meer tam is, overweeg dan saag paneer of rogan josh. Beide gerechten worden gekookt met specerijen die ze een heerlijke smaak geven zonder te pittig te zijn.

En als je in de stemming bent voor iets heel eenvoudigs, is naanbrood altijd een publiekslieveling.