Couscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel. Het wordt vaak gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken, maar het kan worden genoten met elk type saus of smaakmaker. Dit couscous recept is een van onze favorieten! Het is eenvoudig te maken, en het eindresultaat is een heerlijk en hartig gerecht waar iedereen van zal houden.

Als je op zoek bent naar een nieuwe en spannende manier om van couscous te genieten, dan is dit recept zeker iets voor jou. Met slechts een paar ingrediënten, kunt u een maaltijd maken die zowel smaakvol als bevredigend is. Probeer dit couscous recept vandaag nog uit – we beloven je dat je niet teleurgesteld zult zijn!

Couscous ingrediënten

Couscous is gemaakt van griesmeel van tarwe, een soort meel gemalen van harde tarwe. Griesmeel bevat veel gluten, een eiwit dat pasta en brood hun knapperige textuur geeft. Andere ingrediënten zijn water, zout en zuiveringszout. Sommige fabrikanten voegen olijfolie en andere smaakstoffen toe.

In deze video kun je stap voor stap het recept volgen.

Couscous alternatieven

Er zijn een paar couscous alternatieven die je kunt proberen. Een daarvan is quinoa, dat een nootachtige smaak en een enigszins knapperige textuur heeft. Een andere optie is orzo, dat van griesmeel wordt gemaakt en een vergelijkbare textuur heeft als couscous. Je kunt ook gerst proberen, dat een kauwerige textuur en een lichtzoete smaak heeft.

Tot slot zou je gierst kunnen proberen, dat een luchtige textuur en een milde smaak heeft.