Het is onmogelijk om de ervaring van het moederschap in een paar woorden samen te vatten. Elke moeder en elk kind zijn toch uniek en geen twee reizen zijn hetzelfde. Maar dat betekent niet dat we niet een aantal geweldige citaten over het moederschap van beroemde vrouwen uit de geschiedenis kunnen waarderen.

Of je nu voor het eerst moeder wordt of een ervaren ouder bent, met deze citaten zul je je gewaardeerd, geïnspireerd en ronduit ontzagwekkend voelen door de kracht van moederliefde. Veel plezier!

Er zijn zoveel mooie citaten over moederschap, maar mijn persoonlijke favoriet is van Pearl S. Buck: “Als je eenmaal een kind hebt, hou je nooit op moeder te zijn.” Ik hou van dit citaat omdat het zo waar is – als je eenmaal moeder bent, gaan je moederinstincten nooit meer weg. Je bent altijd bezorgd om je kind, je wilt het altijd helpen en beschermen, hoe oud het ook wordt.

Een ander mooi citaat over moederschap is van Marie Osmond: “Het belangrijkste wat een moeder voor haar kinderen kan doen is van hun vader houden.” Ik denk dat dit citaat zo belangrijk is omdat het moeders eraan herinnert dat ze hun verschillen opzij moeten zetten en moeten samenwerken als een team in het belang van hun kinderen.

Over citaten, veel beroemde mensen hebben aangrijpende dingen gezegd over de ongeëvenaarde liefde en opoffering van het moederschap. Hier zijn enkele voorbeelden:

“Het werk van een vrouw is nooit gedaan tot de dag dat ze moeder wordt.” – Onbekende

“Op het moment dat een kind geboren wordt, wordt ook de moeder geboren. Daarvoor heeft ze nooit bestaan. De vrouw bestond, maar de moeder, nooit. Een moeder is iets absoluut nieuws.” – Rajneesh

“Biologie is het minste van wat iemand een moeder maakt.” – Oprah Winfrey

“Alles wat ik ben of ooit hoop te zijn, heb ik te danken aan mijn engelachtige Moeder.” – Abraham Lincoln.

Er is geen tekort aan citaten over het moederschap, en moderne moeders kunnen er troost en inspiratie uit putten. Van grappig tot wijs, deze citaten vatten alles samen wat het betekent om een moeder te zijn. Dus of je nu op zoek bent naar wat motivatie of gewoon een goede lach, hier zijn enkele van onze favoriete citaten over het moederschap.