Zodra je moeder bent heb je meteen het idee dat niks anders dan je baby ertoe doet. Je telefoon staat vol foto’s van je baby, je let het liefst de hele dag op en je wil het liefst nooit meer terug naar je werk. Je cijfert jezelf onbewust een beetje weg. Dit is zeker de eerste periode dat je baby geboren is niet erg, maar let wel op jezelf. Het is zeker de bedoeling dat je er bent voor je kind, maar ook jij mag er zijn. Het is een goed idee om een dagboek bij te houden over jezelf als moeder. Het is het waard om het moederschap vast te leggen. Waarom zou iedere moeder een dagboek bij moeten houden? In dit blog wordt hier uitleg over gegeven.

 

Jezelf wegcijferen

Zoals net al gezegd ga je jezelf onbewust een beetje wegcijferen als je baby er eenmaal is. Alles draait om je baby. Je deelt met iedereen die het maar zien wil foto’s, je kletst de hele dag over je baby en het liefst neem je je baby ook nog overal mee naartoe. Als iemand vraagt of je ook foto’s van jezelf hebt, dan zal je misschien herkennen dat je ontkent. Dit is het geval bij veel moeders. Je maakt als moeder immers veel foto’s van je baby, dus sta je er automatisch zelf weinig op. Misschien had je voor het moederschap ergernis aan andere moeders, omdat ze alles van hun baby deelde en er constant over praatte. Bij jou is dit nu ook het geval, alsof alles is uitgegumd sinds het moment dat je baby er was. Door een dagboek bij te houden kun je opschrijven wat je die dag allemaal gedaan hebt en word je je er bewust van dat je jezelf wegcijfert. Bewustwording is goed. Op die manier kun je af en toe een beetje me-time gaan inplannen, want ook jij doet ertoe!

schoonmaakster gezocht

Herinneringen

Een dagboek bijhouden als moeder is ook waardevol om alle herinneringen vast te leggen. Zo vergeet je geen mijlpalen van je kindje. Wanneer liep je baby voor het eerst, wanneer lachte je baby voor het eerst en ga zo maar door. Wanneer ging je de eerste keer wandelen met je baby. Je noteert ook wanneer je weer terug ging naar je werk na je verlof en je schrijft uitdagingen op die jij als moeder tegenkomt. Zo kun je die uitdagingen gaan herkennen. Bovendien is het superleuk om dit over 30 jaar nog eens terug te lezen.

 

Geen tijd

Nu denk je misschien dat je geen tijd hebt om een dagboek bij te houden. Je hebt een druk huishouden en je wil altijd bij je baby zijn. Voor veel moeders is het een goede tip om een beetje hulp te zoeken in het huishouden. Zoek op schoonmaakster gezocht en kijk eens hoeveel schoonmakers je vindt voor een aantal uurtje hulp in de week. Op die manier hou jij weer tijd over voor je dagboek. Spreek met jezelf af dat je dit dagboek iedere dag voor het slapen gaan bijhoudt en ga patronen herkennen.