Heb je veel last van de warmte? Dan wil je ervoor zorgen dat zoveel mogelijk warmte buiten jouw woning blijft. Je bent hiervoor ongetwijfeld aan het kijken naar zonwering of andere raamdecoratie om ervoor te zorgen dat de zonnestralen niet binnenkomen. Maar werkt zonwering buitenshuis eigenlijk wel om daadwerkelijk de warmte buiten te houden? Of moet je toch naar andere mogelijkheden kijken om meer te genieten van een goed binnenklimaat? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzichten in en kan jou ook vertellen waarom bepaalde zonwering het beste is voor jouw woning. 

EG Photography

Elektrische screens houden de warmte tegen 

Een van de mogelijkheden op het gebied van buitenzonwering zijn elektrische screens. Deze screens hang je buitenshuis op, waarna je ze kunt laten zakken als de zonnestralen op jouw raam komen. Deze zonnestralen zorgen weer voor de warmte in huis. Doordat je de elektrische screens automatisch naar beneden kunt laten gaan en hiervoor alleen een afstandsbediening of andere bedieningsknop nodig hebt, kun je goede resultaten behalen. Deze zullen daarom ook gelijk een koelere ruimte creëren, zonder dat je nog met andere apparaten aan de slag hoeft te gaan in huis. Jij bent met een druk op de knop geholpen. 

Houten jaloezieën om zonnestralen tegen te houden 

Je kunt ook kijken naar houten jaloezieën.  Op de zonnige dagen doe je ze bijvoorbeeld helemaal dicht, terwijl je op andere dagen een deel open kunt laten staan. Je kunt de houten jaloezieën in veel verschillende kleuren aanschaffen en ook helemaal op maat laten maken voor de afwijkende ramen. Ook deze zullen zoveel mogelijk warmte buitenshuis houden en jou laten genieten in de zomermaanden. 

Meer mogelijkheden bij Inhuisplaza 

Er zijn altijd mogelijkheden te vinden voor buitenzonwering en je kunt ze helemaal aan jouw wensen aanpassen. Hiervoor kun je onder andere kijken bij Inhuisplaza. Hier vind je niet alleen alle beschikbare modellen, maar ook meerdere kleurtinten en materialen. Inhuisplaza kan jou dan ook helpen om alles geheel op maat te maken. Je voorkomt hiermee dat je jouw ramen niet van het beste voorziet en je uiteindelijk nog voor langere tijd in de warme ruimtes moet verblijven. Met de zonwering merk je gelijk dat de temperatuur in huis naar beneden gaat.