Wil je een rustig avondmaal met de kinderen? Veel ouders zullen zich hierin herkennen. Vooral met een groter gezin kan het soms druk zijn aan de eettafel. Na een lange werkdag zit je hier als ouder niet altijd op te wachten. Natuurlijk mag het gezellig zijn, maar je wilt uiteraard dat het niet te druk wordt aan de eettafel. Hieronder zullen we een aantal handige tips benoemen om voor een rustig avondmaal te zorgen.

Zorg voor een ruime eettafel

Een rustig avondmaal begint vaak met de juiste eetkamerset. Door middel van een ruime eetkamer tafel zorg je ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft. Zo voorkom je irritaties aan de eettafel. Overigens heeft de eettafel ook invloed op de uitstraling van de eetkamer. Daarom is het aan te raden om ook vooral op zoek te gaan naar een mooie eettafel. Probeer de eetkamer verder zo rustig mogelijk te houden. Terwijl je op de salontafel prima verschillende woonaccessoires kunt plaatsen, dient de eettafel voornamelijk om aan te eten. Je wilt deze tafel dan ook niet te druk maken.

Maak duidelijke regels met betrekking tot telefoongebruik aan tafel

Natuurlijk bepaal je zelf wat jouw huisregels zijn. Echter, is het over het algemeen aan te raden om af te spreken dat er aan tafel geen telefoons gebruikt worden. Zeker in deze tijd zijn oudere kinderen vaak continu bezig met hun telefoon. Dit zal de gezelligheid aan tafel niet bevorderen. Bovendien zal het vaak ook niet gewaardeerd worden als je kinderen hun telefoon uit hun zak halen bij iemand anders aan de eettafel. Daarom is het goed om je kinderen dit ook mee te geven.

Laat je kinderen op spelende wijze meehelpen met koken

Ontstaan er vaak problemen aan de eettafel omdat niet alle kinderen alles lusten? Soms is het een goed idee om de kinderen op spelende wijze mee te laten helpen met het koken. Zo zullen zij het eten meer waarderen, omdat ze hier zelf ook moeite voor hebben gedaan. Daarnaast kan het goed zijn om de kinderen te laten helpen met het dekken van de tafel. Zo wordt er ook echt naar het avondeten toegewerkt en zullen de kinderen eenmaal aan tafel vaak al rustiger zijn.

Met bovenstaande tips slaag je er hopelijk in om een rustig avondmaal met de kinderen te organiseren. Tijdens het avondmaal kunnen jij en je kinderen de dag bespreken. Het is een belangrijk moment en het is dan ook prettig als je hier goed de tijd voor kunt nemen.