Het uitnodigen van kinderen op je bruiloft heeft ontzettend veel leuke voordelen. De kids leveren aandoenlijke trouwfoto’s op, brengen plezier met zich mee én zorgen ervoor dat meer mensen de mogelijkheid hebben om te komen aangezien ze geen oppas hoeven te regelen. Maar, het is geen geheim dat het ook een uitdaging is wanneer er een boel kleintjes rondrennen op jullie grote dag. Om tranen, chaos en zorgen te voorkomen, hebben we hier wat gouden tips zodat jullie onbezorgd mét de kinderen op jullie bruiloft kunnen genieten!

Voorkom onderbrekingen tijdens de ceremonie

Sommige gasten zullen een traantje laten tijdens de ceremonie, wat een mooi moment zal opleveren. Van de kids daarentegen, heb je liever niet dat ze het op een huilen zetten. Zet ze daarom achterin de zaal tijdens de ceremonie en wijs iemand aan die de kinderen in de gaten houdt. Mochten er wat struggles zijn, kan die persoon ze snel en ongezien mee naar een andere ruimte nemen waar ze tot rust kunnen komen. Zo voorkom je dat je ceremonie onderbroken wordt.

Regel een oppas

De aanwezigheid van kinderoppassers op jouw bruiloft is een goede manier om te verzekeren dat de kinderen in goede handen zijn. Zo kunnen jij en je gasten onbezorgd genieten van de bruiloft, terwijl er op de kleintjes wordt gepast. De oppas zal er overigens ook voor zorgen dat ze vermaakt worden tijdens de bruiloft. Zo ben je er zeker van dat alle kinderen een leuke tijd zullen hebben.

Zorg voor genoeg entertainment

Niets is zo erg als verveelde kinderen op een bruiloft. Hoe fantastisch en gezellig wij het spektakel ook vinden, veel kinderen denken daar helaas anders over. Om te voorkomen dat de kinderen er snel op uitgekeken zijn, is entertainment ideaal. Houd er bij het boeken van een trouwlocatie rekening mee dat er plek moet zijn voor deze activiteiten.

Er zijn talloze entertainment opties die jouw kids lekker bezig zullen houden. Een populaire optie is om een teken- en knutselruimte te maken. Of huur een goochelaar of ballonartiest in om de kinderen te vermaken.

Voor de iets oudere kinderen, zijn buitenspellen een goede optie. Denk bijvoorbeeld aan reuze jenga of (trouw)ring gooien. Bij trouwring gooien vervang je de normale ringen door gepersonaliseerde trouwringen, die je vervolgens om de stok moet proberen te gooien. Hoe leuk!

Ook zien we steeds vaker een trouwdag springkussen voorbij komen. Deze zien er onwijs leuk uit en zijn zeer vermakelijk voor de kinderen op jouw bruiloft. En, we kunnen garanderen dat het trouw springkussen stiekem ook geliefd zal worden onder de volwassen gasten!

Tot slot is de kinder dansvloer een favoriet. Reserveer tijdens het trouwfeest een ruimte speciaal voor de kids om uit hun dak te gaan tijdens een kinderdisco. Toepasselijke liedjes zullen zorgen dat de sfeer er goed in zit bij de kinderen.

Geef ze een rol tijdens de ceremonie

Niets is zo mooi als de aanwezigheid van jouw dierbare kinderen tijdens de ceremonie. Het leukste is als je ze ook nog een rol kan geven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bloemen strooien voordat je als bruid over het altaar loopt. Of, geef ze de rol als ringdrager! Dit is een goede manier om de kinderen bij de bruiloft te betrekken en ze belangrijk te laten voelen. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog een aandoenlijk aanzicht is. En een fantastisch fotomoment voor de trouwfotograaf! Vergeet niet om wel even te oefenen met hen voor een groep mensen. Zelfs de meest sociale en extraverte kinderen kunnen ineens verlegen worden als het er op aan komt.

Huur een trouwfotograaf in

De kleintjes op de bruiloft zal natuurlijk zorgen voor fantastisch fotomateriaal. Schakel daarom een professionele trouwfotograaf in. Je kunt deze makkelijk huren in de stad waar jij je bruiloft viert. Trouw je bijvoorbeeld in Rotterdam, ga dan voor een trouwfotograaf in Rotterdam. Een professionele trouwfotograaf weet precies wanneer hij of zij een foto moet maken. Daarom zal jij verzekerd zijn dat je prachtige plaatjes van de kids hebt om op terug te kijken, die jou deze speciale dag weer helemaal doen herbeleven.