Ben je dol op lasagne?

Wij ook! Daarom willen we ons favoriete lasagne bolognese recept met je delen. Het is het perfecte diner voor een koude winteravond en het zal je doen watertanden als je er alleen al aan denkt. Je zult niet geloven hoe lekker dit is totdat je het zelf hebt geprobeerd!

Dit gerecht is zo makkelijk te maken, zelfs als je jezelf niet als een ervaren kok beschouwt. Alle ingrediënten zijn eenvoudig en verkrijgbaar in elke supermarkt, dus je hoeft geen moeite te doen of een fortuin uit te geven aan speciale artikelen. Als alles eenmaal in één pan zit, hoef je alleen nog maar te wachten tot de kookwekker afgaat voordat je je op deze heerlijke maaltijd stort.

Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Lasagne bolognese ingrediënten

Lasagna bolognese is een klassiek Italiaans gerecht gemaakt van gehakt rundvlees, uien, selderij, wortelen, knoflook, tomaten en rode wijn. De saus wordt meestal op smaak gebracht met kruiden zoals basilicum, tijm en oregano. Sommige recepten vragen ook om een vleugje room om de saus rijker te maken.

De lasagne noedels worden meestal gelaagd met bechamelsaus (een witte saus gemaakt van melk, bloem en boter), mozzarella kaas, en Parmezaanse kaas.

Je kunt in deze video stap voor stap zien hoe het gerecht wordt klaargemaakt.

Lasagne bolognese alternatieven

Lasagna bolognese is een klassiek gerecht, maar het kan zwaar en vettig zijn. Hier zijn wat lichtere, gezondere alternatieven:

  1. Vegetarische lasagne met ricotta en mozzarella: Deze versie is net zo romig en kaasachtig als het origineel, maar zonder het vlees.
  2. Lasagne met pikante garnalen en boerenkool: Garnalen zijn snel klaar en geven een lekkere proteïne boost, terwijl boerenkool vitaminen en mineralen toevoegt.
  3. Geroosterde aubergine lasagne: Dit gerecht bevat minder calorieën en koolhydraten dan de traditionele lasagne, maar heeft nog steeds veel smaak.
  4. Quinoa lasagne met geroosterde groenten: Quinoa is een gezond graan dat een perfecte vervanger is voor pasta in deze versie van het gerecht.