Als moeder heb je een drukke agenda en kan het lastig zijn om tijd te vinden voor jezelf. Toch is het belangrijk om af en toe even tot rust te komen en je gedachten te ordenen. Een eerste tip om meditatie in je drukke schema als moeder te passen, is door het in te bouwen in je dagelijkse routine. Probeer bijvoorbeeld te mediteren terwijl je kindje slaapt, of juist vlak voordat je kind wakker wordt. Zo creëer je een vast moment waarop je even helemaal tot rust kan komen.

Samen mediteren

Een andere mogelijkheid is om samen met je kind te mediteren. Zo geef je het goede voorbeeld én zorg je voor qualitytime samen. Er zijn speciale meditatie-oefeningen die je samen met je kind kan doen, zoals ademhalingsoefeningen en visualisaties. Dit kan zelfs helpen om je kind rustiger te maken en beter te laten slapen.

Zoek een meditatiegroep voor moeders

Ook kan het helpen om een meditatiegroep voor moeders te zoeken. Zo ontmoet je andere moeders die in dezelfde situatie zitten en kun je elkaar steunen en motiveren. Bovendien is het fijn om even uit de dagelijkse routine te stappen en je volledig op je meditatie te kunnen focussen.

Wees niet te streng voor jezelf

Ten slotte is het belangrijk om niet te streng voor jezelf te zijn. Het kan gebeuren dat het een dag niet lukt om te mediteren, en dat is helemaal niet erg. Meditatie is geen verplichting, maar een moment van rust en ontspanning. Zie het als een cadeautje voor jezelf, en geniet ervan wanneer het lukt.

Bron voor dit artikel over meditatie tips voor moeders: https://meditatieinstituut.nl/meditatie/tips-voor-mediteren-als-je-kleine-kinderen-hebt/.