Ken je het gevoel dat op sommige momenten alle energie ontbreekt? Je bent moe, hebt weinig zin om iets te ondernemen en je lichaam wil niet meewerken. Maar als moeder heb je geen tijd om daaraan toe te geven. Zeker als je nog jonge kinderen hebt, zul je door moeten gaan. Zelfs als je een gezond eet- en slaappatroon aan kunt houden, heb je soms iets extra’s nodig om je energie op peil te houden. Met de juiste voedingssupplementen krijg je net dat zetje dat je weer voldoende energie geeft om er tegenaan te kunnen.

Meer energie, ook bij minder slaap

Behalve dat je het overdag druk hebt, komt het regelmatig voor dat moeders in een gezin met jonge kinderen gebroken nachten hebben. Of dat ze, ondanks het volle schema overdag, ’s nachts toch niet kunnen slapen. De oorzaak hiervan kan liggen bij een tekort aan aminozuren. Aminozuren dragen bij aan de stofwisseling van je lichaam. Als je een tekort hieraan hebt, uit zich dat bijvoorbeeld in slapeloosheid. Maar ook vroegtijdige veroudering van de huid en zelfs haaruitval kan een teken zijn dat je niet voldoende aminozuren binnenkrijgt. Dit kun je oplossen door voedingssupplementen als 5 HTP te gebruiken, zodat je stofwisseling weer beter werkt, je beter kunt slapen en dus overdag meer energie hebt.

Houd je lichaam fit 

Tijd voor jezelf nemen is belangrijk. Maar met een druk gezinsleven heb je niet altijd zin om nog te gaan sporten. Je lichaam voelt moe aan en je spieren zijn futloos. Het kan zijn dat je een eiwittekort hebt, waardoor je de energie niet hebt om extra inspanningen te doen. Voedingssupplementen waar eiwitten inzitten, helpen je om je energie weer op het juiste niveau te krijgen. Dan merk je niet alleen dat je na een hele dag de trap op- en aflopen je benen niet meer zo vermoeid aanvoelen. Je zult zelfs merken dat je aan het eind van de dag nog voldoende energie overhebt om naar de sportschool te gaan. En als je na het sporten voedingssupplementen met eiwit inneemt, zul je ook je de volgende dag minder spierpijn hebben. 

Een stralend uiterlijk

Je energiek voelen doordat je lichaam zonder problemen functioneert, is natuurlijk fijn, maar als je er vermoeid uitziet, dan kan dat ook effect hebben op hoe je je voelt. Voedingsupplementen als eiwitten en aminozuren ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan. Een ander voedingssupplement dat ook verbonden is aan de werking van aminozuren is creatine. Ook creatine is belangrijk voor de stofwisseling. Dat wil zeggen dat je bij het gebruik van dit type voedingssupplementen, de stofwisseling van spieren en de huid stimuleert. Creatine is van invloed op de aanmaak van collageen en ook van elastine. Hierdoor houd je gezonde nagels en gezond haar. Bovendien ondersteunt creatine bij het verstevigen van je botten en kan het helpen bij het verminderen van lichaamsgewicht, doordat vetten afgebroken worden.
Met de juiste voedingssupplementen kun je jezelf wat extra ondersteuning geven, zodat je aan het eind van de dag nog energie over hebt om niet alleen iets leuks met de kinderen te gaan doen, maar ook aan jezelf kunt denken.