Iedere moeder heeft wel eens dagen gekend waarbij koffie haar grootste vriend was. Dé manier om de dag door te komen. Bijvoorbeeld na een zware nacht of als alle kinderen ziek waren en je gewoon niet wist hoe je zelf nog de energie kon vinden om het te redden tot bedtijd. Gelukkig is koffie altijd beschikbaar. Hoe je die zet, is helemaal aan jou. Of je nu voor een kant-en-klaar zakje kiest, filterkoffie, koffiepads of deze zet van heerlijke koffiebonen. Jij bepaalt hoe je jouw koffie het liefst hebt. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar het is wel goed om hier wat extra aandacht aan te besteden. Jezelf een beetje verwennen mag immers best. 

Maar hoe zet je nu de lekkerste koffie thuis? Hier vind je enkele tips voor een echt heerlijk momentje me-time met jouw favoriete warme drankje. 

Voldoende reinigen en ontkalken 


Het maakt eigenlijk niet uit welke koffiemachine je gebruikt, ontkalken en reinigen blijft hoe dan ook noodzakelijk. Reinigen doe je zeker dagelijks. Dit doe je de onderdelen waar de koffie doorheen loopt iedere dag even snel te reinigen. Wacht hier zeker niet te lang mee. Wanneer je het apparaat niet snel genoeg reinigt, kan dit een broedhaard voor bacteriën en schimmels vormen. 

Ook ontkalken is noodzakelijk. Door kalkaanslag kan de smaak van de koffie veranderen. Bovendien kan dit de levensduur van het apparaat nadelig beïnvloeden. Zorg er wel voor dat je een ontkalker gebruikt die ook daadwerkelijk voor het apparaat bedoeld is. Met een Nespresso ontkalker weet je zeker dat jouw Nespresso apparaat op de juiste manier ontkalkt wordt. 

Er wordt aanbevolen om het koffiezetapparaat minimaal eens in de drie maanden te ontkalken. Dit is echter niet altijd het geval. In sommige situaties is één keer ontkalken voldoende. Bijvoorbeeld wanneer je gebruik maakt van een waterfilter van Waterfilterwinkel.com

Met échte koffiebonen 


Er zijn tegenwoordig natuurlijk heel veel verschillende manieren om koffie te zetten. Met instant zakjes, gemalen koffie of koffiepads. Hoewel deze soorten ook heel lekker kunnen zijn, gaat er uiteindelijk niets boven échte koffiebonen. Deze koffiebonen bieden je de smaak van versgemalen koffie in eigen huis. Je kunt koffiebonen kopen bij een koffiewinkel of andere speciaalzaak. Kies voor een speciaalzaak die de koffie eventueel zelf in kleine hoeveelheden laat branden, zodat de bonen langer vers blijven. 

Wil je van koffiebonen gebruik maken? Zorg er dan voor dat je ze niet alleen op de juiste manier opbergt, maar ook dat je een goede koffiemachine aanschaft. Wist je dat je bij de meeste speciaalzaken ook nog eens verschillende koffiebonen ter plaatste uit kunt proberen? Er zijn heel veel verschillende smaken die de échte koffieliefhebber zeker zou weten te waarderen. Kies je voor een echt wrang kopje koffie of liever een licht zoetige en zachte smaak? Aan jou de keus! 

Neem de tijd 


Iedere moeder zal beamen dat het vaak genoeg aan tijd ontbreekt om even voor een lekker kopje koffie te gaan zitten. Het gevolg is dat je vaak aan een koude bak koffie zit. Zonde! En dat terwijl het juist zó belangrijk is om even tijd voor jezelf te nemen. Al is het maar tien minuten. Probeer deze tijd dan ook voor jezelf te nemen. Je verdient het!