Op zoek naar een heerlijk pastagerecht om vanavond te maken voor het avondeten?

Kijk dan niet verder dan ons makkelijke en lekkere pasta bolognese recept. Dit pastagerecht is stevig, vullend, en zeker om zelfs de kieskeurigste eters te behagen. Het is perfect voor een winterse maaltijd wanneer u iets comfortabels en warms wilt. Het beste van dit recept is dat het zo makkelijk te maken is – je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten al in je voorraadkast staan. Dus ga je gang en probeer het vanavond eens!

Pasta bolognese ingrediënten

De ingrediënten voor pasta bolognese zijn eenvoudig: rundvlees, uien, wortels, selderij, knoflook, tomaten, rode wijn (of runderbouillon), en kruiden. In sommige recepten wordt ook varkensvlees of pancetta gebruikt. De sleutel tot een goede bolognese is het vlees langzaam te koken zodat het echt mals wordt en de saus een tijdje te laten sudderen zodat alle smaken de kans krijgen zich te vermengen.

Om het zelf eens te proberen, kun je deze video stap voor stap volgen.

Pasta bolognese alternatieven

Er zijn veel heerlijke alternatieven voor pasta bolognese! Enkele van onze favorieten zijn zalm bolognese, garnalen bolognese, en veganistische linzen bolognese. Elk recept zit boordevol smaak en zal zeker voldoen aan je verlangen naar een stevige Italiaanse maaltijd. Probeer een van deze recepten vanavond eens uit!