Wanneer je thuiszit tijdens de zwangerschap, wil je misschien een aantal dingen schoonmaken is huis. Echter zijn er een aantal zaken waar je tijdens de zwangerschap op moet letten. Zo is rust heel erg belangrijk. Stress is niet goed voor jou en een kindje. Maar als je juist stress krijgt, wanneer het niet schoon is. Lees dan deze tips voor het schoonmaken tijdens de zwangerschap!

Gebruik veilige schoonmaakmiddelen

Niet alle schoonmaakspullen zijn goed om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Sommige stoffen in schoonmaakmiddelen kunnen erg schadelijk zijn voor jou en de baby. In de meeste gevallen is het combineren van verschillende schoonmaakartikelen juist het gevaar. Namelijk na het combineren van verschillende middelen kunnen er gevaarlijke stoffen ontstaan die afgeraden worden om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Er wordt daarom aangeraden om eerst het schoonmaakartikel op internet te controleren. Ook is het aan te raden om het etiket goed te bekijken.

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is het middel dat je kunt kiezen als je veilig wilt schoonmaken tijdens de zwangerschap. Het is een niet schadelijk schoonmaakmiddel tijdens de zwangerschap. Bovendien is het product ook geschikt voor allemaal verschillende klusjes in huis. Mocht je schoonmaakazijn gaan gebruiken, let er dan wel op dat je zorgt voor voldoende ventilatie is huis.

Schoonmaken van de badkamer

De badkamer is een van de plekken in huis waar de meeste bacteriën aanwezig zijn. Tijdens de zwangerschap wordt er aangeraden, om zo min mogelijk in contact te komen met chemische middelen. Gebruik bij het schoonmaken van de badkamer handschoenen en eventueel een mondkapje. Zo zorg je voor een minimale blootstelling aan de bacteriën en de chemische schoonmaakmiddelen. Bovendien is het handig om de regel te onthouden: ruikt iets heel erg? Vermijd het. Wanneer je blootgesteld wordt aan deze plek, kun je in contact komen met veel verschillende bacteriën.

Verplaatsen van zware objecten

Wanneer je zwanger bent, zal er meer druk naar je rug toe gaan. Op het moment dat je zware dingen tilt, zal er dus meer spanning komen in jouw rug. Wees daarom dus extra voorzichtig bij het verplaatsen van objecten tijdens het schoonmaken. Om een zwaar object te tillen, kun je het best eerst door je hurken. Het is belangrijk dat je niet voorover gaat bukken.

Kattenbak schoonmaken

Mocht je een kattenbak in huis hebben, dan moet je opletten! Het wordt afgeraden om de kattenbak schoon te maken tijdens de zwangerschap. In de uitwerpselen van de kat kunnen parasieten zitten. Een parasiet is een organisme of een virus. Door de parasieten kun je toxoplasmose krijgen. Toxoplasmose kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor jou of het kind.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg tips gelezen, om veilig te kunnen schoonmaken tijdens de bevalling. Succes!