Ben je op zoek naar een nieuw recept?

Shakshuka is een geweldig gerecht dat je het water in de mond zal doen lopen. Het wordt gemaakt met eieren, tomaten, chilipepers en specerijen. Je kunt het eten als ontbijt of avondeten! We hebben het beste shakshuka recept voor u om thuis te proberen.

Deze heerlijke maaltijd bestaat al sinds het begin van de 20e eeuw in Tunesië en Algerije, maar nu is het ook in Israël een van de populairste gerechten. De naam komt uit het Arabisch en betekent “alles door elkaar”, wat dit heerlijke gerecht perfect beschrijft! Het is zo gemakkelijk te bereiden dat zelfs als u geen geweldige kok bent, wij garanderen dat uw familie het heerlijk zal vinden! En als ze dat niet doen… wel… je weet wat je de volgende keer moet doen 🙂

Shakshuka ingredienten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat tomaten, uien, paprika’s, komijn, paprikapoeder en chilipeper bevat. Het wordt vaak geserveerd met feta of eieren bovenop.

In deze video wordt het stap voor stap uitgelegd.

Shakshuka alternatieven

Een smakelijk alternatief voor shakshuka is een gerecht genaamd “jachnun.” Jachnun is een in de oven gebakken Jemenitisch gerecht van deeg gevuld met gekruide geklaarde boter, geserveerd met een tomaten- en uiensaus.

Een andere heerlijke optie is Libanese “manakish”, in feite platte broden uit het Midden-Oosten met verschillende toppings zoals kaas, Za’atar (een kruidenmengsel dat meestal oregano, tijm, marjolein en sesamzaad bevat), of labneh (een soort gezeefde yoghurt).

En tenslotte, voor iets heel anders, wat dacht je van Turkse “menemen”? Menemen is een traditioneel Turks ontbijtgerecht.