Snacken voor de tv op de bank, of tijdens de maandelijkse pokeravond met je vrienden. Wat je niet zo leuk vindt, zijn toch altijd die kruimels die vallen. Niet alleen die van jou maar ook van het gezelschap. Er moet toch een gemakkelijke manier zijn om ervan af te komen. Wellicht ook voor tussendoor gebruik om extra schoonmaakwerk te voorkomen.

En dan praten we nog niet over de rest van het huis dat ook regelmatig schoongemaakt moet worden.

Makkelijk bewegen

Zorg ervoor dat je spullen zo goed als mogelijk georganiseerd staan in je huis. Als je kleine troepjes moet opruimen, hoef je dan niet steeds allerlei spullen te verplaatsen. Zo kun je gemakkelijk bewegen tussen de spullen en raak je ook niet ontmoedigd.

Draagbare stofzuiger

Kiezen voor de beste kruimeldief helpt zeker een handje bij het onmiddellijk aanpakken van kruimels of kleine vuiltjes. Het is draagbaar, gemakkelijk te ledigen en draadloos. Verder kun je zowel droog vuil als nat vuil ermee opzuigen. En dat kun je perfect met de Black & Decker Nat/Droog WDC115WA-QW bijvoorbeeld.

Een kwastje doet wonderen

Ben je klein vuil aan het opzuigen dat lang gezeten heeft? Met een kwastje erbij maak je het leven een stuk gemakkelijker voor jezelf. Je maakt het vuil losser en je kunt het vuil op die moeilijk te bereiken plekken losmaken. En zo toch nog opzuigen met je kruimeldief of een andere stofzuiger.

Overbodige spullen

Wellicht ook goed om even na te gaan in hoeverre alle spullen in huis nodig zijn. Spullen die onnodig in het huis, stof vangen, kun je bijvoorbeeld weggeven. Indien onbruikbaar, gewoon wegdoen. Zo voorkom je onnodig stof en vuil ontwikkeling in huis.

Stapsgewijs

Is er veel op te ruimen in huis, doe het dan bij delen. Of pak het per ruimte aan. Doe niet te veel per keer want je kunt er moedeloos van worden. Het is de bedoeling dat je het goede ook ziet van al het werk dat je verricht hebt. Je houdt er tenslotte een opgeruimd en schoon huis van. En in een schoon huis is het prettig toeven.

Je kiest natuurlijk voor wat jou het best lijkt, maar een kruimeldief helpt zeker. Vooral eentje die zowel nat als droog vuil opzuigt. Zo kun je vuil meteen aanpakken, in plaats van achteraf. Bovendien voorkom je dat je moedeloos wordt bij het zien van al het vuil.