De lente en zomer zijn seizoenen waar veel mensen naar uit kijken. Warmere temperaturen, vaker een zichtbare zon en langere dagen. We gaan erop uit, of blijven lekker in onze eigen tuin of op het balkon genieten van het heerlijke weer. Het is een tijd dat veel mensen ervoor kiezen om de tuin of het balkon weer even op te knappen en schoon te maken. De stoep wordt netjes aangeveegd, de tuinset wordt weer van zolder gehaald en de stoelkussens worden weer gewassen. Vaak worden er wat nieuwe bloemen en planten gehaald om de tuin weer gezellig aan te kleden. De tuintafel wordt weer schoongemaakt en klaargezet. Een leuk tafelkleed of tafelzeil op tafel zorgt voor een gezellig sfeertje én het beschermt je tafelblad. Een tuintafelkleed is dus eigenlijk onmisbaar.

Tafelzeil of tafelkleed?

Het verschil tussen tafelzeil en tafelkleed is het materiaal. Een kleed is vaak gemaakt van linnen of textiel. Een tafelzeil is gemaakt van pvc. PVC beschermt vaak beter dan textiel. Voor de beste bescherming en 100% waterdichtheid kun je dus het beste voor een tafelzeil kiezen. Veel mensen kiezen ook voor een tafelkleed van textiel, de reden is dan vaak dat ze dit mooier vinden en het heeft als voordeel dat het in de meeste gevallen te wassen is in de wasmachine. Bij Hiptafelzeil.nl vind je zowel tafelzeilen als tafelkleden. Ook vind je speciale tuintafelkleden, waaronder een collectie met schuimvinyl. Dit voelt heerlijk zacht aan en ziet er erg mooi uit.

Of je dus voor een tafelzeil of een tafelkleed is, is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wat vind je zelf mooi en wat vind je zelf het meest praktisch. Welke je ook kiest, het is zeker verstandig om er ook tafelkleedgewichten of klemmen bij te bestellen. Buiten waait het natuurlijk nog wel eens, wat voor opwaaien van het tafelzeil kan zorgen, dit kan voor frustratie zorgen. Tafelkleedgewichten of klemmen kunnen dit voorkomen!