Als moeder heb je al vaak genoeg je handen vol. Je bent de hele dag bezig om je werk te balanceren met het zorgen voor de kinderen. Het is niet gek dat je dan weinig tijd overhoudt om het huis schoon te maken, maar toch moet het gebeuren. Hieronder vind je een aantal tips voor een snelle maar hygiëne schoonmaak. Zo kun je in vrij korte tijd het huis schoonmaken en toch genieten van een frisse woning!

Desinfectiespray voor een snelle schoonmaak

Na het eten zul je altijd wel een vochtig doekje over de tafel halen om etensresten te verwijderen. Dit is echter niet genoeg om de eettafel echt schoon te krijgen: veel bacteriën blijven op deze manier achter. Hetzelfde geldt voor het aanrecht. Aangezien dit de plekken zijn waar eten wordt bereid en wordt opgegeten wil je natuurlijk wel dat je keuken hygiënisch is. Desinfectie spray komt daarom altijd van pas. Je sprayt het middel op de tafel en doet het vervolgens af met een doekjes. Het is net zo simpel als een vochtig doekje over de tafel halen, maar veel effectiever!

Desinfectie spray is biologisch afbreekbaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over gevaarlijke chemicaliën. De spray is trouwens ook geschikt voor deurklinken, kranen, telefoons en speelgoed… eigenlijk voor alles dat een snelle reiniging nodig heeft!

Werk niet kamer voor kamer

Als je dringend de woonkamer moet stofzuigen, ga dan ook meteen de andere kamers af. Het is beter om een taak direct in iedere kamer van het huis te verrichten, anders zul je dit op een ander moment opnieuw moeten doen. Als je bezig bent in de huiskamer heb je toch alle spullen al bij de hand, dus waarom doe je ook niet direct de rest van het huis? In het moment zal het iets meer tijd bedragen, maar je zult merken dat dit eindelijk veel tijd zal besparen. Bovendien loop je het risico dat je in een vicieuze cirkel terecht raakt als je altijd per kamer schoonmaakt: tegen de tijd dat je de ene kamer hebt schoongemaakt is de vorige alweer toe aan een schoonmaakbeurt. 

In 30 minuten de hele onderverdieping schoonmaken

Mocht je echt in flinke tijdnood zitten, dan is het zelfs mogelijk om de hele onderverdieping schoon te maken in 30 minuten. Het betreft de woonkamer, keuken en toilet. Dus komen er mensen op bezoek, dan kun je dit stappenplan volgen om zo snel mogelijk de kamers schoon te krijgen die ze te zien krijgen. 

In 10 minuten tijd kun je spullen opbergen die je gasten niet hoeven te zien. Leg het speelgoed in de speelgoedkist, doe de vaat in de vaatwasser. Desnoods leg je overbodige spullen neer op de bovenverdieping. Vervolgens heb je 10 minuten om het toilet schoon te maken. Je hoeft niet grondig schoon te maken, maar zorg dat je alles af hebt gedaan met schoonmaakmiddel. Hierbij kun je ook goed de desinfectie spray gebruiken. De laatste 10 minuten kun je inzetten om alle kamers te stofzuigen.