Heb je plannen om de badkamer te verbouwen? Dan is een douchecabine een essentieel onderdeel! Een douchecabine houdt water tegen zodat je niet de hele badkamer nat maakt, maar je optimaal kunt genieten van een aangenaam warme douche. Waar je op moet letten bij de keuze voor een douchecabine? Je leest het hier!

  1. Schuifdeuren of openslaande deuren

Wanneer je een kleine badkamer gaat verbouwen, is de beperkte ongetwijfeld een uitdaging. Er is snel ruimtewinst geboekt door te kiezen voor een douchecabine met een schuifdeur. Op die manier hoef je namelijk geen rekening te houden met de ruimte die vrij moet blijven bij het openslaan en dichtdoen van een openslaande deur. Ben je niet beperkt in ruimte? Dan is een openslaande deur vanzelfsprekend wel een optie

  1. Douchecabine tot de grond of douchebak

Een douchecabine kunt u op twee manieren monteren: op de grond of op een douchebak. Allereerst is het uiteraard een kwestie van smaak: wat vind je mooier? Een douchebak zorgt bovendien voor schoonmaakgemak. Deze stoot beter water- en zeepresten af dan bijvoorbeeld een tegelvloer. Ook is het qua installatie vaak eenvoudiger, omdat de cabine en de douchebak volledig op elkaar zijn afgestemd en de onderdelen dus altijd passen. Wil je de uitstraling van de vloer en wand volledig doortrekken in de douche? Dan is het absoluut prachtig om de douchecabine op de grond te monteren.

  1. Met of zonder geïntegreerde douche

Over het algemeen vormt de douchecabine natuurlijk enkel het omhulsel waarbinnen de feitelijke douche geplaatst wordt. In andere woorden: het is de constructie. Er zijn echter ook douchecabines waarin de douche volledig geïntegreerd is. Vaak zijn dit uiterst luxe, complete douchecabines met bijvoorbeeld massagejets, een plafond-regendouche en spiegels. Denk voordat je een douchecabine gaat uitzoeken eens goed na over je eigen douchegedrag en wensen: ben je iemand die snel en efficiënt doucht of is douchen voor jou echt een genietmomentje? In dat laatste geval is zo’n complete douche natuurlijk een fantastische uitkomst!