Heb je een kleintje in je huis rondrennen? Zo ja, dan weet je dat ze een handvol kunnen zijn. En als je toevallig ook kinderen hebt die graag eten (wat de meeste kinderen zijn), dan weet je dat het een uitdaging kan zijn om ze tijdens het eten veilig te houden. Een manier om de maaltijden veiliger te maken voor je kleintjes is je eettafel kindveilig te maken. Hier zijn wat tips om precies dat te doen.

Maak je eettafel kindveilig

Als je jonge kinderen hebt, kan het verleidelijk zijn om het organiseren van etentjes uit te stellen. Wie wil er immers de hele avond bezig zijn met morsen en driftbuien? Maar gezellig eten hoeft geen nachtmerrie te zijn. Met een beetje planning kun je je eettafel kindveilig maken en genieten van een stressvrije avond met vrienden. Ten eerste kun je overwegen placemats te gebruiken in plaats van tafelkleden.

Op die manier kun je, als er ongelukjes gebeuren, de mat gewoon verwijderen en verder gaan met je maaltijd. Misschien wil je ook kleurpotloden of kleurboeken geven om de kinderen tijdens de maaltijd bezig te houden. En vergeet tenslotte niet kleine voorwerpen zoals kaarsen of peper- en zoutvaatjes in de gaten te houden. Door enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je volgende etentje een succes wordt. Een industriele eettafel kan zeker helpen om veiligheid te vergroten.

Kies een stevige tafel die bestand is tegen kindermishandeling

Bij het winkelen voor een tafel voor je huis is het belangrijk er een te kiezen die zowel stijlvol als duurzaam is. Als je jonge kinderen hebt, is dit vooral belangrijk, omdat ze waarschijnlijk doorspelen en de tafel aan zijn krachten zullen blootstellen. Een stevige tafel zal het misbruik kunnen weerstaan en nog jaren meegaan.Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een stevige tafel.

Ten eerste moet je erop letten dat de poten gelijkmatig verdeeld zijn en van stevig materiaal gemaakt zijn, zoals metaal of hout. Het tafelblad moet ook dik zijn en gemaakt van een slijtvast materiaal zoals steen of marmer. Zoek ten slotte een tafel met verstevigingen op belangrijke plaatsen zoals de hoeken en randen. Door deze tips op te volgen kun je er zeker van zijn een tafel te vinden die bestand is tegen alles wat je gezin ertegenaan gooit.

Installeer veiligheidsvoorzieningen, zoals hoekbeschermers en stootranden

Wanneer je je huis kindveilig maakt, zorg er dan voor dat je op alle scherpe hoeken en blootgestelde randen veiligheidsvoorzieningen aanbrengt. Hoekbeschermers kunnen helpen beschermen tegen stoten en blauwe plekken, terwijl doorzichtige of gedempte stootranden ernstige verwondingen kunnen voorkomen als je kind valt. Bovendien is het belangrijk om alle potentieel gevaarlijke voorwerpen buiten bereik te houden.

Vervang schoonmaakmiddelen en medicijnen door kindveilige alternatieven, en berg ze op in een afgesloten kast. Berg kleine voorwerpen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren op, en maak losse snoeren vast om ze buiten bereik te houden. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je helpen een veilige en gastvrije omgeving voor je gezin te scheppen.