Voorheen konden we onbezorgd overal naartoe gaan, is dat nu helaas niet zo. Iedereen moet rekening houden met de Coronapandemie en de nodige maatregelen die hierbij komen kijken. En dat maakt het lastiger om nog een leuk uitje voor het gezin te verzinnen. Daarom geven we je in dit artikel de nodige inspiratie zodat jij weer wat leuke uitjes kan verzinnen, dus lees snel verder!

  1. Een vakantie in eigen land

Wellicht ben je als gevolg van COVID-19 al een tijdje niet meer op vakantie geweest naar het buitenland. Reizen heeft zeker een aantal maanden stil gelegen, maar gelukkig hebben we zelf een prachtig land om op vakantie te gaan. Zeeland, de Veluwe, de Waddeneilanden of misschien wel de Randstad. Of heb je al aan een vakantiehuis in Overijssel gedacht? Met ontzettend veel natuur in de omgeving valt er genoeg te beleven voor het hele gezin. Een wandeling in het bos en als Corona het toe laat, één van de leuke attractieparken bezoeken in deze regio.

  1. Stadswandeling

We begrijpen het ook heel goed als je in deze tijden lekker vlak bij huis wil blijven. In diverse steden in Nederland organiseren ze fantastische stadswandelingen. En het mooiste is, ze steunen ook nog eens de horeca. Door middel van een plattegrond met een route verken je de stad en kan je wat drinken of eten afhalen bij de geselecteerde horecazaken. Je kan er voor kiezen om een stadswandeling in de buurt te doen, of juist wat verder weg naar een stad die je nog niet zo goed kent. Als er kleintjes mee zijn is er ook de optie een minder lange route te kiezen, zodat ook zij mee kunnen genieten van dit leuke uitje.

  1. Speurtocht door de wijk

Natuurlijk hebben we ook een budgetproof uitje voor jullie bedacht. Wat dacht je van een speurtocht door de wijk? Hiermee kan het gezin zich echt uren mee vermaken. Bedenk leuke vragen  waarbij je op zoek kan gaan naar de oplossingen van de vragen in de wijk. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wil. Wie heeft er het allereerst alle vragen opgelost? Een spannend uitje dus voor het hele gezin.

Kortom, in Nederland valt genoeg te beleven. Van een vakantie in Zeeland tot een speurtocht in de wijk, met een beetje creativiteit valt er vast en zeker wat leuks te bedenken! Veel succes met het vinden van een leuk uitje.