Als moeder denk je vaak eerst aan de gezondheid van je kinderen waardoor je je eigen lichaam vergeet. Toch is het belangrijk om de juiste vitamines binnen te krijgen uit voeding of via voedingssupplementen. In dit artikel geven we uitleg over een aantal vitamines en waarom deze zo belangrijk zijn voor je lichaam. Denk aan Vitamine A, Vitamine B12 en Vitamine D.

Vitamine A

Een van de belangrijkste vitamines die je binnen moet krijgen is Vitamine A. Deze vitamine is goed voor je haar en je huid en zorgt bovendien voor een goed immuunsysteem. Hierdoor ben je minder vatbaar voor ziektes. Vitamine A is te vinden in veel plantaardige- en dierlijke producten. Denk aan bloemkool, wortels, sinaasappels, zuivel en de lever van een koe.

Vitamine B12

Vitamine B12 is een belangrijke energiebron voor het lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat de koolhydraten worden omgezet in energie. Vitamine B12 vind je vooral in dierlijke producten. Veganisten en vegetariërs moeten daarom erg oppassen dat ze geen Vitamine b12 tekort hebben. Een tekort aan dit vitamine kan namelijk leiden tot concentratieproblemen, tintelingen, afasie en zelfs depressie. Kortom, vitamine b12 is enorm belangrijk voor je geestelijke gesteldheid.  Via  voedingssupplementen kunnen veganisten en vexaties alsnog vitamine b12 binnenkrijgen.

Vitamine D

Ook vitamine D is een belangrijke vitamine voor het lichaam. Vitamine D zorgt namelijk voor sterke botten, bevordert de opname van mineralen en heeft invloed op de hersenactiviteit. Ook heeft vitamine D invloed op de weerstand. Als je te weinig vitamine D binnenkrijgt heb je een tekort aan energie, last van angstaanvallen, veel spierpijn en kan zelfs last hebben van problemen aan het hart. Zonlicht bevordert vitamine D in het lichaam en ook eieren en vette vis zijn een bron van vitamine D. Ook zijn er voedingssupplementen verkrijgbaar waar vitamine D in zit. Veel mensen krijgen in de winter last van een vitamine D tekort doordat ze weinig zonlicht op hum lichaam krijgen. Hierdoor zitten sommige mensen niet lekker in hun vel en hebben ze last van een ‘winterdip’.

Als moeder is het belangrijk dat je de juiste vitamines binnenkrijgt zodat je gezond en energievol moeder kan zijn. Als je deze vitamines niet uit voeding kan halen is het goed om dit aan te vullen met voedingssupplementen. Het is wel belangrijk om te beseffen dat voedingssupplementen een extra is naast je voeding en niet een vervanger.