Wanneer je twijfelt over de manier van reizen tijdens je komende vakantie, overweeg dan toch nog een keer de auto. Je vierwieler kent vele voordelen ten opzichte van trein en vliegtuig als het om een vakantie met kinderen gaat. Ze zien en leren meer van de wereld, ze zijn altijd dichtbij en je hebt je eigen auto altijd bij de hand voor leuke uitstapjes. Deze en meer voordelen maken de auto zo gek nog niet.

Voorbereiding vakantie

Een autovakantie vergt wel enige voorbereiding. De auto verzekeren heb je natuurlijk al gedaan ,al kan een check af en toe geen kwaad. Daarnaast is een grote beurt ook geen overbodige luxe en haal je alle spullen die je niet nodig hebt eruit. Je loopt even na welke attributen (hesje, gevarendriehoek, etc.) er in het land van bestemming verplicht zijn, je haalt je wagen nog even door de wasstraat en jij en je kinderen zijn good to go.

Naar de zon, en verder zien we wel

Het woord ‘verrassingsreis’ zal bij kinderen als een toverspreuk werken. Waar gaan we naartoe? Naar de zon! Wat gaan we daar doen? Waar we zin in hebben, als er maar een zwembad en/of zee in de buurt zijn. Maar een opblaaszwembad is soms ook goed genoeg.

Kinderen bij je in de auto

Waar het op luchthavens en treinstations één grote verzameling prikkels is, en dus een omgeving waar je je kinderen makkelijk kwijt kunt raken, heb je ze in de auto lekker dichtbij je. Kinderslot erop en rijden maar. Tussendoor geniet je op zo’n mooie Franse of Duitse parkeerplaats van je zelf gesmeerde broodjes of picknickmaaltijden. Onderweg kun je ze van alles vertellen over het landschap, de architectuur, de taal en meer.

Goedkoper

Zelf gesmeerde broodjes? Natuurlijk. Wat zou je je blauw betalen aan de dure maaltijden bij de tankstations. En over geld gesproken: de auto is een stuk goedkoper dan de trein of het vliegtuig, waarvan de tickets weliswaar een koopje lijken, maar waar je wel allerlei andere kosten maakt: eten en drinken op de luchthaven, bagagetoeslag, parkeren en andere ‘vergeten’ kostenposten.

Geen auto huren

Eenmaal op de plek van bestemming heb je je heilige koetje lekker bij de hand. Niks auto huren vanaf een luchthaven, niks gedoe over een klein krasje bij het inleveren. Bovendien is de auto een vertrouwde plek voor je kinderen, ze kunnen zich er even terugtrekken mochten ze heimwee krijgen. Al met al is het dus geen gek idee om nog eens over je autootje na te denken wanneer je je vakantie plant. En ook fijn om te weten: de wegenwacht is in heel Europa altijd in de buurt.