Wanneer je kleine kinderen hebt dan zijn die bijna altijd bij je in de buurt. Heb je een beetje geluk dan slapen ze ’s nachts door. Bij kleine kinderen betekent dit dat ze rondom een uur of acht naar bed gaan of al slapen en, als je geluk hebt, doorslapen tot een uur of zes. Vanaf dat moment vragen ze alle aandacht en ben jezelf aan het einde van de dag te moe om over een gezellige of intieme avond met je partner na te denken laat staan te beleven. Maar, voor een goede relatie is intimiteit belangrijk en als je er tijd voor vrijmaakt zul je merken dat het je ook goed doet! Praat eens met je partner over het plannen van een gezellige avond samen. Door het plannen zal, zeker de eerste keren, de intimiteit gezocht moeten worden en de seks wat moeilijker op gang komen.

Wat kun je doen om intimiteit tussen jou en je partner te stimuleren?

Het eerste wat je kunt doen om je seksleven te stimuleren is om er de tijd voor te nemen. Zoals gezegd; plan een avond in. Dit kun je wekelijks doen, maar aan te raden is om met je partner te overleggen wat jullie fijn vinden. Wanneer je een vaste dag inplant kan het in de loop van de tijd voelen als sleur. Dat is ook niet goed. Plan eerst één avond in. Ga als de kinderen slapen lekker samen op de bank een goede film kijken of ga uitgebreid in bad of douchen. Daarna vroeg naar bed en als seks (nog) niet goed voelt kun je een vibrator kopen en deze bij elkaar gebruiken. Door de vibrator te gebruiken als massage apparaat kun je er alle twee van genieten en samen ontspannen. Denk eraan dat niets moet maar alles mag.

Nieuwe dingen uitproberen geeft een boost aan je seksleven

Ook al ben je moe en heb je weinig tijd, intimiteit en seks is belangrijk voor jullie allebei. Wanneer je geen tijd maakt voor elkaar dan raak je elkaar kwijt. Dat geldt in veel gevallen, maar zeker bij intimiteit en seks. Maak tijd en praat er samen over. Dit kun je doen door eens na te gaan wat je ‘vroeger’ zo fijn vond en waardeerde. Kijk naar de fijne momenten en probeer deze terug te halen. Door elkaar te verrassen bloeit de seks ook op. Maak het spannend en koop een seksspeeltje, bijvoorbeeld een tarzan vibrator en gebruik die dan bij elkaar. Deze vibrator is al jarenlang een van de best verkochte seksspeeltjes ter wereld. Een tarzan vibrator maakt weinig lawaai en zijn uitermate veilig.

Gelukkiger door meer intimiteit

Geniet van elkaar en als het seksleven beter wordt zul je zien dat de intimiteit en het liefdesgevoel ook terugkomt en dat je je gelukkiger voelt. Dat komt omdat er tijdens de seks dopamine vrijkomt, dit zorgt voor het geluksgevoel. Seks is meer dan intimiteit alleen, het verbindt en maakt dat je relatie flexibeler wordt en daarmee weer verbeterd. Door balans in je seksleven krijg je ook meer balans in je dagelijks leven!