Werk, de kinderen, socials bijhouden, piekeren over geld, je partner die zonnepanelen wilt aanschaffen, jij hebt daar even geen ruimte voor in je hoofd. Hoe ontspan je dan? Gelukkig is er altijd je internetverbinding, die toegang verschaft tot alle leuke series die ooit gemaakt zijn. Want je kunt wel een praatprogramma met meningen over meningen gaan zitten kijken, maar dat ontspant nooit zo goed als deze drie legendarische en tijdloze sitcoms. Kijk ze terug!

Cheers

Lachen en ontspannen is de juiste therapie. Dat kan prima met deze sitcom uit de jaren ’80, over een café in Boston. Onder andere Woody Harrelson, Ted Danson en Kirstie Alley schitteren als personeel van café Cheers, waar allerlei kleine problemen met een grote knipoog worden besproken. De prachtige leader ‘where everybody knows your name’ zorgde mede voor het succes van de hilarische capriolen achter, aan en om de bar. Stamgast Norm (‘afternoon everybody’ – ‘NOOORM!’) is mateloos populair, zijn sarcastische kroegmaatje Cliff is zijn dankbare aangever. En dan is er nog de eeuwige obsessie die barman Sam Malone en serveerster Diane voor elkaar hebben.

Friends

Op Netflix weer veel bekeken is de populairste 90’s-serie, die geschreven werd rondom Monica. Ze is een jonge kokkin die een appartement in New York bewoont en vooral graag schoonmaakt. Haar vijf vrienden zijn altijd in de buurt: grappenmaker met onduidelijke baan Chandler, onhandige paleontoloog Ross, zweverig en onnavolgbaar hippie-type Phoebe, boerenslim prinsesje Rachel en allemansvriend en womanizer Joey. Ze waren niet te missen eind vorige eeuw, en uit iedere huiskamer klonk de wereldhit ‘I’ll be there for you’, de leader van de sitcom. The Rembrandts hebben daar een aardig pensioentje aan overgehouden. Evenals de acteurs van Friends overigens, maar ere wie ere toekomt.

Cougartown

In deze eeuw ging het personage van Monica verder als cougar Jules, een vrouw van in de veertig die min of meer opnieuw begint. Cougartown kent dezelfde sfeer als Friends, met drie stellen die bij elkaar in de buurt wonen in Florida. De serie kent lieflijke, soms kleffe momenten, maar die worden afgewisseld met absurdistische humor en veel muziek. De omgang van veertigplussers met de moderne tijd wordt flink op de hak genomen. Het is een minder bekende serie, maar minstens zo gezellig en vooral erg ontspannend.