Gisteren hadden je kinderen nog een babyfoon op de kamer, vandaag vragen ze om een telefoon, want ‘iedereen in de klas heeft er een.’ Nu zal dat aangekaarte argument lichtelijk overdreven zijn, maar misschien besluit je dat je kinderen wel toe zijn aan een eigen telefoon. Wij geven je graag wat tips om het goedkoop te houden.

Koop refurbished telefoons

Een nieuwe smartphone kopen voor één zoon of dochter is vaak wel te doen, maar als je meerdere kinderen hebt, wordt het aanschaffen van al die gadgets een dure bedoening. Bovendien is het zonde als je kind zijn telefoon laat vallen tijdens het voetballen. Daar gaat je geld! Gelukkig hoeft een goede smartphone niet zo duur te zijn. Door refurbished telefoons te kopen voor je kinderen bespaar je een hoop. Tegelijkertijd zit er wel garantie op je apparaat, iets wat je niet krijgt als je een tweedehands telefoon koopt van bijvoorbeeld Marktplaats.

Laat je kinderen meebetalen

Door je kinderen mee te laten betalen aan hun eigen telefoon bespaar je niet enkel een hoop, maar je leert ze ook de waarde van geld. Vertel je kinderen bijvoorbeeld dat ze de helft van de telefoon van hun zakgeld moeten betalen. Zijn je kinderen al wat ouder? Heitjes voor karweitjes helpen je kinderen met sparen en het zorgt ervoor dat jij zo nu en dan ook even met de voetjes omhoog kunt zitten.

Een goedkoop abonnement

Koop je nieuwe telefoons voor je kinderen? Vaak ben je goedkoper uit wanneer je de toestellen los koopt en je je kinderen allemaal een sim only abonnement geeft. Ook met refurbished smartphones is dit een goede optie. Zorg ervoor dat het abonnement niet te groot is. Het is immers zonde als de helft van de belminuten en MB’s niet gebruikt worden. Aan de andere kant moet het abonnement ook niet te klein zijn. Anders gaan je kinderen er waarschijnlijk regelmatig overheen, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Een andere goede mogelijkheid is prepaid. Hiermee betaal je nooit te veel. Kies je ervoor om je kind een databundel te geven? Verdiep je dan eerst in de gevaren van het internet en help je kinderen veilig gebruik te maken van de online wereld.

Leer je kinderen om zoveel mogelijk offline te doen

Sommige apps die normaal gesproken online gebruikt worden, zijn ook offline te gebruiken. Help je kinderen bijvoorbeeld Spotify muziek te downloaden, zodat ze offline genieten van hun favoriete liedjes. Ook voor het gebruiken van Netflix en Maps.Me hoef je niet per se online te zijn. Door vooraf thuis het een en ander te downloaden, verbruiken je kinderen onderweg minder data.