Zwanger

Ben je zwanger? Dan moet dit eigenlijk de mooiste tijd van je leven worden. Dat is namelijk wat de zwangerschap met vrouwen doet. Er hangt echter wel een donkere wolk boven jouw zwangerschap. Je hebt namelijk te maken met een verslaving. Dit is natuurlijk geen goede zaak. Een verslaving kan slecht zijn voor jouw gezondheid, maar zeker ook voor dat van jouw nog ongeboren kind. Daarom is het zaak om hier iets aan te doen. Het is een goed idee om op tijd in te grijpen en te kiezen voor afkickkliniek. 

De verschillende soorten verslavingen 

Het is in de eerste plaats belangrijk om te beseffen dat er veel verschillende soorten verslavingen bestaan. Er wordt al snel gedacht aan problemen met drugs. Ook alcoholverslavingen worden vaak genoemd. Er zijn echter ook talloze andere verslavingen te bedenken. Zo zijn er zwangere vrouwen die met een eetverslaving te maken hebben. Of je hebt last van een medicijnverslaving. Het is belangrijk om je goed te beseffen dat al deze vormen bestaan en dat ze allemaal schadelijk voor je kind kunnen zijn. Direct opname in een afkickkliniek laten verzorgen kan dan je redding zijn in deze situatie. 

De gevaren van een verslaving 

Het is goed om te weten wat de problemen zijn bij een verslaving. Natuurlijk voel je je zelf niet goed tijdens je zwangerschap. Het is echter vooral ook belangrijk om naar je kindje te kijken. Door verslaving wordt de kans op een miskraam een stuk groter. Ook kunnen er allerlei afwijkingen ontstaan waar je kindje vanaf de geboorte mee te maken krijgt. Dat is dan wel door jouw verslaving. Daar is dus iets aan te doen om dat te voorkomen. Alleen is het dan wel belangrijk om op tijd de stap te zetten en er iets aan te doen. 

Op zoek naar hulp 

Het is goed dat je in ieder geval al op zoek bent gegaan naar informatie. Wanneer je het idee hebt dat je misschien met een verslaving te kampen hebt, dan is herkenning en erkenning de eerste stap. Het is goed om te weten dat er hulp te krijgen is. Ook wanneer je zwanger bent. Of misschien zelfs wel juist als je zwanger bent. Het is immers belangrijk om snel te zorgen dat je de stappen zet naar een gezonder leven voor jezelf en voor jouw kindje. Dit is altijd te bereiken. 

Richten op de zwangerschap 

Mocht je los komen van je verslaving, dan kan je je volledig richten op je zwangerschap. Dit is natuurlijk eigenlijk ook hoe het zou moeten zijn. Het is zoals we eerder al zeiden ook gewoon de leukste tijd van je leven. Het is dus wel ook fijn wanneer je het als die leuke tijd kan ervaren. Losraken van je verslaving is daar een hele belangrijke zaak in. Ook wanneer je kijkt naar de periode na de zwangerschap wanneer je moeder bent. Het is fijn om er dan te kunnen zijn voor je kind. Dit is ook mogelijk voor jou met jouw verslaving.